Υλικά:
650γρ. σιμιγδάλι ψιλό
325γρ. Ζάχαρη
500γρ. Χυμό πορτοκάλι+20γρ. Cornflower
1 κ.τ.σ. baking powder
½ κ.τ.γ. μαστίχα (τριμμένη με μία ποσότητα από τη ζάχαρη της συνταγής).
Για το (30άρι) σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
700γρ. Νερό
1 χούφτα γλυκόζη.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το baking powder και την τριμμένη μαστίχα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά. Σε μία μεγαλύτερη μπασίνα τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο μέσα έχουμε διαλύσει το cornflower και ρίχνουμε το μίγμα του σιμιγδαλιού βροχιδών ανακατεύοντας με μία μαρίς από το κέντρο προς τα τοιχώματα και κυκλικά. Τοποθετούμε το τελικό μας μίγμα σε ένα σεμιζαρισμένο (με σιμιγδάλι) ταψάκι και ψήνουμε στους 1800C έως ότου ψηθεί ομοιόμορφα και ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Σημείωση!
Μπορούμε μετά τα 20 λεπτά να το ελέγξουμε με ένα μαχαιράκι στη μέση του ταψιού και αν δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα το μίγμα μας στο μαχαιράκι, σημαίνει πως είναι έτοιμο-ψημένο! Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σιροπιάζουμε.
Χρόνος Παρασκευής: 1h
Μερίδες: 9-12
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Καλή σας όρεξη!