in ,

Kεκάκια πορτοκαλιού με κρόκο Kοζάνης

Υλικά

100γρ. ξεφλουδισμένα φουντούκια τριμμένα

50γρ. σιμιγδάλι ή πολέντα

175γρ. καστανή ζάχαρη

1,5 κουταλάκι του γλυκού baking powder

2 μεγάλα πορτοκάλια

4 μεσαία αυγά

200ml ελαιόλαδο

1 πρέζα στίγματα κρόκου Kοζάνης

85γρ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους  1800C. Τοποθετήστε τα φουντούκια σε μία κατσαρόλα και καβουρντίστε τα, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά αναμείξτε τα με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το baκing powder. Ανακατέψτε το ξύσμα του ενός πορτοκαλιού με τα αυγά και το λάδι. Χτυπήστε τα καλά και ρίξτε τα στο προηγούμενο μείγμα (φουντούκια, σιμιγδάλι, καστανή ζάχαρη), έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάστε έπειτα το μείγμα σε αντικολλητικά φορμάκια και ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.

Όσο ψήνονται τα κέικ, κόψτε τη φλούδα του άλλου πορτοκαλιού σε πολύ λεπτές λωρίδες, βάλτε τη σε ένα τηγάνι με το χυμό και των 2 πορτοκαλιών, τον κρόκο Κοζάνης και την άχνη ζάχαρη, φέρτε τα σε βρασμό και σιγοβράστε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ελαφρά.

Όταν τα κεκάκια ψηθούν αφήστε να κρυώσουν, ξεφορμάρετε και βάλτε τα σε πιατέλα.                                                                      Τρυπήστε την επιφάνεια τους σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και ρίξτε λίγο-λίγο το σιρόπι.

Χρόνος παρασκευής: 1h

Μερίδες: 6-8 κεκάκια

Βαθμός δυσκολίας: 3/5

Καλή σας επιτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *