in ,

Γλυκές Κρέπες

Υλικά:

1 ποτήρι αλεύρι

2 ποτήρια γάλα

100γρ. βούτυρο

4 αυγά

λίγο μπέϊκιν πάουντερ

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

1. Ζυγίζουμε τα υλικά μας.

2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση.

3. Ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά και ανακατεύοντας τα αυγά,το βούτυρο,το γάλα, λίγο μπέϊκιν πάουντερ και αλάτι.

4. Αφού γίνει το μείγμα παίρνουμε ένα τηγάνι, ανάβουμε το μάτι και το βουτυρώνουμε.

5. Ρίχνουμε μια κουταλιά μεγάλη  απ’ το μείγμα και με ένα κουτάλι της σούπας το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.

6. Αφού πάρει λίγο χρώμα και ξεκολλάει η κρέπα απ’ τη μια μεριά την αναποδογυρίζουμε  ώστε να ψηθεί και από την άλλη.

Tips:

Μόλις αναποδογυρίσουμε την κρέπα (την ώρα που την ψήνουμε), μπορούμε να αλείψουμε με το κουτάλι merenta και μετά να τυλίξουμε την κρέπα. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε στη κρέπα γιαούρτι, σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας ή καραμέλας ή μπανάνα ή μπισκότο.

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες: 6-7 και παραπάνω

Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *