Πεντανόστιμοι Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες!!!
Υλικά:
600 γρ. βούτυρο
250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
220 γρ.ζάχαρη άχνη
50 γρ. πούμι μαύρο
1.200 γρ. αλεύρι
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη μέχρι να μαλακώσουν και ν’ αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο χτυπημένο βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το ρούμι και το αμύγδαλο. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
Τips:
Μπορούμε να διατηρήσουμε φρέσκους για αρκετό καιρό τους κουραμπιέδες αρκεί να είναι αεροστεγώς κλεισμένοι.
Καλή σας όρεξη!!!