in ,

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά

800γρ. Ζάχαρη

1.200γρ. Νερό

500γρ. σιμιγδάλι χοντρό

200γρ. Ηλιέλαιο

2 χούφτες σταφίδα μαύρη

κανέλα.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το ηλιέλαιο στη κατσαρόλα να ζεσταθεί (όχι να κάψει) και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.

Ταυτόχρονα έχουμε κάνει σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη (το οποίο έχει πάρει απλώς μία βράση) και το προσθέτουμε (αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά), στο σιμιγδάλι (προσεκτικά!) .

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα (δυναμώνοντας τη φωτιά) έως ότου αρχίσει να δένει.

Προσοχή! Δεν πρέπει να πιει εντελώς τα υγρά του.

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε τη σταφίδα και την κανέλα.

Μόλις κρυώσει λίγο, κόβουμε «κινέλ» σε ένα ταψάκι, για ατομικές μπουκίτσες.

Tip:
Μπορούμε να τον φυλάξουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, έχοντας τυλίξει το ταψάκι με μία μεμβράνη. Καλό θα είναι επίσης πριν τον σερβίρουμε, να τον αφήσουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμασία: 5-8 λεπτά.

Χρόνος Παρασκευής: 10-20 λεπτά.

Μερίδες: 80 μπουκίτσες.

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *