Μια κλασσική αλλά γευστικότατη γλυκιά συνταγή!!!
Υλικά:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. του τσαγιού γάλα
1-2 κούπες χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4-5 κουτ. της σούπας μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και στη μέση σχηματίζουμε μια λακουβίτσα. Προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα. Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το χλιαρό νερό και να ανακατεύουμε παράλληλα για να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να γίνει ένας υγρός χυλός. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο λαδι και όταν κάψει αρκετά με ένα κουτάλι ρίχνουμε μια μια τις τηγανίτες μας. Όταν ροδίσουν οι τηγανίτες μας, τις γυρίζουμε και από την άλλη και αφού ροδίσουν τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι.
Tips
Eάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με ζάχαρη. Είναι εξίσου νόστιμες.
Καλή σας όρεξη!!!