in ,

Σοκολατόπιτα

Υλικά:

125 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ.  αλεύρι
20 γρ.  κακάο
4 αυγά
λίγο ξύσμα πορτοκάλι

Παρασκευή:

1.Λιώνουμε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί.
2.Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
3.Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα-βούτυρο μέσα στο μείγμα αυγών με ζάχαρη και ανακατεύοντας απαλά ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο(κοσκινισμένα μαζί).
4.Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5.Το μείγμα το σερβίρουμε σε ταψί μέτριου μεγέθους βουτυρωμένο-αλευρωμένο(για να μην κολλήσει).
6.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210oC για 15-20 λεπτά.

Tips:

Μπορούμε το γλυκό μας να το συνοδεύσουμε με παγωτό της αρέσκειας μας!

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες: για 6 άτομα

Βαθμός δυσκολίας: 3/5

Καλή σας όρεξη!!!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *