in ,

Μηλόπιτα αναποδογυριστή

Υλικά:

4 φλ.(του καφέ τα μικρά) ζάχαρη

4 φλ. αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)

4 αυγά

κανέλα σκόνη

λίγο βούτυρο

2 μήλα

Εκτέλεση:

1. Περνούμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους,το βουτυρώνουμε,το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ρίχνουμε και κανέλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

2. Κόβουμε τα μήλα σε στρογγυλές φέτες(λεπτές)και βάζουμε 2 στρώσεις μέσα στο ταψί.

3. Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα.

4. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά η ανακατεύουμε με το χέρι καλά σε ένα μπολ.

5.Αφού χτυπήσουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά ρίχνουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι.

6. Το μείγμα το ρίχνουμε πάνω στο ταψί με τα μήλα και το απλώνουμε παντού ώστε να καλυφθούν τα μήλα.

7. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά.

8. Αφού ψηθεί το γλυκό μας, το βγάζουμε απ’ το φούρνο και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα.

9. Ρίχνουμε επιπλέον κανέλα στο γλυκό μας και σερβίρουμε.

Χρόνος παρασκευής:15 λεπτά

Μερίδες: 6 άτομα

Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *