Μια καρδιά από σοκολάτα!!!
Υλικά:
1 φλ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη ψιλή
3 αυγά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. του καφέ κακάο
1 φλ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Υλικά:(για το γλάσσο)
1 φλ κρέμα γάλακτος
2 φλ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ζαχαροπλαστικής βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ για 8 λεπτά να αφρατέψει καλά το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ρούμι, το κακάο και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ σε σχήμα καρδιάς και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση μας. Ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια της κουβερτούρας. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο για 45′ και ψήνουμε στους 180*C σε προθερμασμένο φούρνο. Ετοιμάζουμε το γλάσσο. Σε μια κατσαρολίτσα βάζω όλα τα υλικά για το γλάσσο και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το γλάσσο και να αρχίσει να σφίγγει. Αποσύρουμε το γλάσσο από την φωτιά και το βάζω πάνω στο κέικ που ήδη έχει κρυώσει.
Τips
To κέικ πρέπει να είναι κρύο.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κέικ με παγωτό βανίλια.
Καλή σας όρεξη!!!