Ένας καλός τρόπος να απολαύσετε σοκολάτα χωρίς τύψεις λόγω των θρεπτικών στοιχείων!!!
Υλικά:
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
30 γρ ζάχαρη σκούρα καστανή
100 γρ βερίκοκα ξερά, ψιλοκομένα
150 γρ. κορν φλέικς, χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί(σε ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει χωρίς το νερό να ακουμπά τον πάτο του μπολ). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου η θερμοκρασία του μείγματος να πέσει τόσο όσο να το αισθανόμαστε κρύο στα χείλη μας. Ανακατεύουμε τα βερίκοκα με τα κορν φλέικς, τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε «μπουκιές» από το μείγμα και με ένα άλλο τις σπρώχνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας σοκολατάκια ακανόνιστου σχήματος. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να σταθεροποιηθούν.
Καλή σας όρεξη!!!