Ένας γλυκός πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας!!!
Υλικά:
300 γρ. σοκολάτα
100γρ. βούτυρο
50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30γρ κονιάκ
8 κρόκοι αυγών
8 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί*, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το κονιάκ και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα** μαζί με την ζάχαρη. Κατεβάζουμε τη σοκολάτα από το μπε-μαρί και ρίχνουμε τουσ κρόκους.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαρέγκα.Σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.
Τips:
Μπορούμε να αρωματίσουμε το γλυκό μας με το ποτό της αρεσκείας μας.
Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό και σε τούρτα με σαβαγιάρ μουλιασμένα σε γάλα.
*Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με την σοκολάτα μέσα σε ένα μεγαλύτερο με νερό που βράζει ώστε να λιώσει η σοκολάτα χωρίς να καεί.
**Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Καλή σας όρεξη.