Ένα καθαρά χριστουγεννιάτικο γλυκό όλο μέλι!!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
1050 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ αραβοσιτέλαιο
250 γρ ζάχαρη
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. μπύρα
5 γρ. σόδα
5 γρ. γαρύφαλο
5 γρ. κανέλα
50 γρ. κονιάκ
ξύσμα απο 1 λεμόνι
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
λιγο αλάτι
Υλικά(σιρόπι)
750 γρ. ζάχαρη
750 γρ. μέλι
750 γρ. νερό
50 γρ. ούζο
Εκτέλεση:
Βάζουμε 350 γρ. ελαιόλαδο σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Αφού ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας πλάθουμε και ψήνουμε στους 170*C για 30′ λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε τα μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι που έχουμε βράσει για 4′ λεπτά. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
Καλή σας όρεξη!!!