in ,

Λουκουμάδες

Γευστικοί λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και κανέλα!

Υλικά:

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακελάκι μαγιά σκόνη

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γλ. (κοφτό)αλάτι

χλιαρό νερό,(περίπου 2 φλιτζάνια)

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

θυμαρίσιο μέλι,κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε χλιαρό χώρο (κουζίνα ή φούρνο μικροκυμάτων) για 30, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει. Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε πρώτα σε ένα απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με μέλι και κανέλα σε μια πιατέλα.

Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *