Υλικά:
4 μεσαία-μεγάλα καλαμάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ούζο ή λευκό κρασί
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού
Αλάτι πιπέρι.
Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από τα εντόσθια και το κόκαλο και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα, τα οποία τα ψιλοκόβετε μαζί με τα κεφάλια και τα πτερύγια. Ψιλοκόβετε επίσης τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τον άνηθο. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα μέρη των καλαμαριών. Τα βράζετε έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σβήνεται με ούζο, προσθέτετε την ντομάτα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζετε με το μίγμα τα καλαμαράκια, κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετείτε στο ταψί. Περιχύνετε το φαγητό με τον χυμό λεμονιού και λίγο λαδάκι. Σκεπάζετε με ένα ταψί-λαμαρίνα και ψήνετε για 45’ στους 1800C .
Χρόνος Παρασκευής: 1h 30′
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
Καλή σας όρεξη!