ΥΛΙΚΑ:
500g κρέμα γάλακτος
425 gr τυρί Φιλαδέλφεια
250gr μπισκότα Digestive
70gr βούτυρο
100gr ζάχαρη
1 δόση βανίλιας
1 κουταλιά του γλυκού χυμό lime
¼ ξύσμα από Lime
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
01. Λιώνουμε το βούτυρο και έχουμε περάσει τα μπισκότα μας από το blender. Ανακατεύουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στη βάση μας. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
02. Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε, έπειτα ρίχνουμε το χυμό από lime και το ξύσμα. Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το τυρί μας σιγά σιγά με πυκνές αλλά μέτριες κουταλιές για να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσοχή όταν ρίξουμε όλο το τυρί και ομογενοποιηθεί αποσύρουμε τον κάδο από το μηχάνημα αμέσως και τοποθετούμε την κρέμα μας και την τοποθετούμε στη βάση μας προσεχτικά ώστε να μην ανακατευτεί το μπισκότο με την κρέμα.
03. Σερβίρουμε μετά από πέντε λεπτά ρίχνοντας από πάνω τη μαρμελάδα της επιλογής σας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
** Το cheesecake συνοδεύεται με: Limoncello
slourp! 🙂
Να ρωτήσω, αν βάλουμε άχνη ζάχαρη αντί για κανονική ώστε να αποφύγουμε το “κριτς-κρατς” της κρυσταλλικής κατά το φάγωμα, έχει διαφορά?