in ,

Βασιλόπιτα με σαμπάνια

Πρωτότυπη και γευστική!

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

125 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμα για την φόρμα

220 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 250 γρ. αφρώδες λευκό κρασί τύπου σαμπάνιας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με την άχνη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170* C. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στον κάδο το μείγμα του αλευριού και την σαμπάνια ανακατεύοντας ελαφρώς με την κουτάλα, αλλά χωρίς να επιμείνουμε ιδιαίτερα, γιατί το μείγμα θα χάσει τον όγκο του. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ διαμέτρου 20 – 22 εκ. με τρύπα στη μέση(προαιρετικά) και αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 50′ λεπτά περίπου. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30′ λεπτά μέσα στη φόρμα, την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και την πασπαλίζουμε με άχνη.

Tips

Στα 50’΄λεπτά ελέγχουμε την βασιλόπιτα με ένα μαχαίρι. Θα πρέπει βυθίζοντας το μαχαίρι η λάμα να βγαίνει καθαρή. Αν χρειάζεται ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *