Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Αχαρνών (Μενιδίου), εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα την ισορροπημένη διατροφή, στην οποία συμμετείχε το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ).
Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας-Παραρτήματος Αχαρνών.
Διακόσια περίπου παιδιά τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού των 7ου, 12ου και 28ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες επιστημονικών συνεργατών του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ), με θέμα την αξία της ισορροπημένης διατροφής (γεύματα της ημέρας: πρωινό, δεκατιανό, κυρίως γεύματα και τι πρέπει να περιλαμβάνουν), αλλά και της άσκησης. Πριν τη λήξη της εκδήλωσης, οι διατροφολόγοι του ΕΙΔ απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών και σχεδίασαν μαζί τους το υπόδειγμα του σωστού ημερήσιου διαιτολογίου.
Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ), είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα παιδικής διατροφής, ενώ από το 2009 πραγματοποιεί σε σχολεία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σκέφτομαι και Τρώω που περιλαμβάνει παρουσιάσεις, παιχνίδι, θέαμα και ενημέρωση για τη σωστή διατροφή. Ο τέταρτος κύκλος του Σκέφτομαι και Τρώω αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2012.
Σχετικά με το ΕΙΔ
Tο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με επιστημονικό υπόβαθρο, του οποίου μέλη είναι καταξιωμένοι επιστήμονες από το χώρο της διατροφής και της υγείας.
Κύριος σκοπός του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) είναι να συμβάλλει στη χάραξη μιας νέας διατροφικής στρατηγικής πορείας στη χώρα μας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του επιπέδου διατροφής και υγείας του ελληνικού πληθυσμού.
Με αρωγούς του έγκριτους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, κρατικούς και πανεπιστημιακούς φορείς, αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) επιδιώκει να ενημερώνει σε βάθος το Ελληνικό κοινό σε θέματα διατροφής & υγείας, να διαμορφώνει σωστά διατροφικά πρότυπα και να πληροφορεί τους καταναλωτές σε τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων.