in ,

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι και μουστάρδα

Μία εναλλακτική πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!!

Υλικά:

4 μέτρια ψαρονέφρια(300 γρ. το καθένα)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 φλ. του καφέ χυμό πορτοκαλιού

1/2 φλ. του καφέ λευκό κρασί

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κ. της σούπας μουστάρδα

1 κ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ ή σκόνη

1 κ. της σούπας μέλι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. μανιτάρια σε φέτες(προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τις φέτες ψαρονέφρι σε τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μανιτάρια.Αφήνουμε να σοταριστεί για 2′ – 3′ σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί και το πορτοκάλι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μέλι, το θυμάρι και την μουστάρδα,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε πολύ καλά και το κατεβάζουμε απο την φωτιά. Σερβίρουμε εάν θέλουμε με ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *