in ,

Μυδοπίλαφο

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για όσους αγαπούν τα θαλασσινά!!!

Υλικά:

500 γρ. μύδια με κέλυφος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ. της σούπας μαραθόσπορο

1/2 κ. του γλυκού μπούκοβο

1 φλ. του καφέ λευκό κρασί

1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο

2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα

1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και τσιγαρίζουμε για 3′-4′ λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τη δάφνη και βράζουμε για 5′ λεπτά σκεπάζοντας την κατσαρόλα με το καπάκι. Ανακατεύουμε προσθέτουμε το ρύζι και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Σκεπάζουμε βράζουμε για 20′ λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να βράσει το ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *