Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για όσους αγαπούν τα θαλασσινά!!!
Υλικά:
500 γρ. μύδια με κέλυφος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. της σούπας μαραθόσπορο
1/2 κ. του γλυκού μπούκοβο
1 φλ. του καφέ λευκό κρασί
1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
1 δαφνόφυλλο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και τσιγαρίζουμε για 3′-4′ λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τη δάφνη και βράζουμε για 5′ λεπτά σκεπάζοντας την κατσαρόλα με το καπάκι. Ανακατεύουμε προσθέτουμε το ρύζι και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Σκεπάζουμε βράζουμε για 20′ λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να βράσει το ρύζι.
Καλή σας όρεξη!!!