Γιατί και η νηστεία θέλει τα μεζεδάκια της!!!
Υλικά:
12 γαρίδες
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα
1/4 φλ.τσαγιού ούζο
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ. σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1΄από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το ούζο.Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6′ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί.
Tips:
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγο ταμπάσκο ή κόκκινη πιπεριά.
Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο της σάλτσας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη φέτα. Γίνεται ακόμη πιο νόστιμο το σαγανάκι μας.
Καλή σας όρεξη.