in ,

Γαρίδες σαγανάκι με μάραθο και ούζο

Γιατί και η νηστεία θέλει τα μεζεδάκια της!!!

Υλικά:

12 γαρίδες

2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ ελαιόλαδο

1 μαραθόριζα

1/4 φλ.τσαγιού ούζο

1 πρέζα ζάχαρη

2 κ. σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1΄από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το ούζο.Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6′ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί.

Tips:

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγο ταμπάσκο ή κόκκινη πιπεριά.
Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο της σάλτσας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη φέτα. Γίνεται ακόμη πιο νόστιμο το σαγανάκι μας.

Καλή σας όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *