in ,

Yves Saint Laurent x Forever Youth Liberator

Η νέα σειρά περιποίησης προσώπου που βασίζεται στην επιστήμη της Γλυκοβιολογίας*.

Στην καρδιά της τεχνολογίας του Forever Youth Liberator βρίσκεται ένα εξαιρετικό σύμπλεγμα το Glycanactif™ που είναι σχεδιασμένο για να δρα σαν ένα κυτταρικό κλειδί:  «ξεκλειδώνει» τα κύτταρα, για να διεγείρει τις λειτουργίες που ενισχύουν τη νεότητα της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα μεταμορφώνεται σαν να έχει αναπλαστεί από το εσωτερικό. Το Forever Youth Liberator προσφέρει ανόρθωση, αναπλήρωση και λάμψη.

* Μία από τις 10 επιστήμες που θα αλλάξουν την ιατρική του μέλλοντος, σύμφωνα με το M.I.T1

Η νεότητα αποτελεί στάση ζωής και δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την επιστήμη.

Θετική στάση ζωής,

ελευθερία,

έτσι αντιμετωπίζει τη γήρανση η μάρκα Yves Saint Laurent.

 

Η ΝΕΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ. είναι συνώνυμο της φιλοδοξίας, της επιθυμίας και της φιλοπραγμοσύνης. είναι πάνω απ’ όλα η επιβεβαίωση μιας ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Η στάση της μάρκας Yves Saint Laurent απέναντι στον χρόνο δεν συνίσταται απλώς στη χρήση αντιγηραντικών προϊόντων ή στην εφαρμογή τεχνικών της αισθητικής ιατρικής. Ταυτίζεται με την παρουσίαση νέων τρόπων έκφρασης, οι οποίοι δεν βασίζονται μόνο στη δύναμη της τεχνολογίας, αλλά και στη σχέση ανάμεσα στην τεχνολογία και τους ανθρώπους, στην ικανότητά μας να διαπρέπουμε και να ορίζουμε τη ζωή μας, και μας προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες.

Νεότητα είναι η ομορφιά που ακτινοβολεί από μέσα μας.

Είναι να μην φοβόμαστε ποτέ τα συναισθήματά μας,

να τολμάμε να ονειρευόμαστε,

να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας.

Να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και να ζούμε σύμφωνα με τις αξίες μας.

Ο χρόνος για τη μάρκα YSL είναι ένας ατέρμονος κύκλος. γεμάτος αναμνήσεις. περικλείει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. είναι η ίδια η ζωή

Με τη μάρκα Yves Saint Laurent, οι γυναίκες γιορτάζουν τη ζωή κάθε στιγμή, έχοντας πλήρη επίγνωση όλων αυτών που έχουν ζήσει, καθώς και όλων όσων πρόκειται να επακολουθήσουν.

Αντλούν τη δύναμή τους από ένα ιδανικό που βασίζεται λιγότερο στα πρότυπα και περισσότερο στην ικανότητα κάθε γυναίκας να καταργεί τα πρότυπα με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Η ομορφιά μεταμορφώνεται σε θαυμασμό και έκπληξη. Το συναίσθημα κυριαρχεί. Είναι μία έκπληξη  τελείως διαφορετική από τις νεανικές φαντασιώσεις. Για τη μάρκα YSL, η έννοια του χρόνου εμπεριέχει την ικανότητα να εκπλήσσεις και να μην παραιτείσαι ποτέ.

 

ΠΡΟΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΠΟΤΕ.

ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.

FOREVER YOUTH LIBERATOR

Η νεότητα ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την επιστήμη.

Στη δουλειά μου ως δερματολόγος, έχω διαπιστώσει ότι οι γυναίκες επιζητούν φυσική ανανέωση. Αυτή η ανανέωση μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από τη διόρθωση συγκεκριμένων σημαδιών γήρανσης μέχρι τη βελτίωση της όψης του προσώπου. Η αισθητική αναζήτηση έχει να κάνει περισσότερο με τη διατήρηση μιας ψυχικής διάθεσης παρά με την αναζήτηση ενός σταθερού ή στερεοτυπικού προτύπου ομορφιάς.

Δρ. Thierry J. Michaud,

Δερματολόγος, Πρόεδρος του Ομίλου Επανορθωτικής & Αισθητικής Δερματολογίας (Corrective & Aesthetic Dermatology Group), Γαλλία. Σύμβουλος της Επιτροπής YSL SKINSCIENCE

 

Σήμερα ξέρουμε ότι οι γλυκάνες βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων και είναι απαραίτητες για τη σύνδεση των τελευταίων . Χάρη στις ‘κεραίες’ τους, οι γλυκάνες δρουν σαν ζωτικά κλειδιά, τα οποία έχουν την ικανότητα να ‘ξεκλειδώνουν’ τα κύτταρα, για να διασφαλίζουν ότι τα μηνύματα ανάπλασης μεταδίδονται με στοχευμένο τρόπο.

Καθ. Peter H. Seeberger,

Καθηγητής στο Ινστιτούτο Max Planck στο Potsdam της Γερμανίας. Σύμβουλος της Επιτροπής YSL SKINSCIENCE

Οι νεότερες ανακαλύψεις μας αποδεικνύουν ότι οι γλυκάνες αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ένα προϊόν ή ένα ενεργό συστατικό, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποκατάσταση της κυτταρικής επικοινωνίας, έχουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε σε έναν βαθμό τη νεότητα της επιδερμίδας.

Δρ. Bruno A. Bernard,

Υπότροφος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της L’Oréal με 30ετή προϋπηρεσία στα Ερευνητικά Εργαστήρια της L’Oréal. 160 επιστημονικά άρθρα, 40 ευρεσιτεχνίες. Dr.

Infos: Thierry J. Michaud, Peter H. Seeberger, Dr. Bruno A. Bernard. Μέλη της Επιτροπής YSL SKINSCIENCE, η οποία έχει συσταθεί υπό την αιγίδα της μάρκας Yves Saint Laurent.

Γλυκοβιολογία

Μία από τις 10 επιστήμες που θα αλλάξουν την ιατρική του μέλλοντος, σύμφωνα με το M.I.T1

100 χρόνια έρευνας

7 Βραβεία Νόμπελ

 

Η Γλυκοβιολογία αποτελεί μια καθοριστική καινοτομία στην κατανόηση της βιολογίας, ιδίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της δομής των ιστών, την ενδοκυτταρική λειτουργία και την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων. Η Γλυκοβιολογία δημιουργεί ελπίδες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες θα εξαλείψουν τις μεγαλύτερες πανδημίες του 21ου αιώνα.

1 – Ανασκόπηση τεχνολογίας από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

1953: ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ DNA

1963: ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ

ΑΡΧΕΣ 21ου ΑΙΩΝΑ: ΓΛΥΚΑΝΕΣ

 

Το DNA, ο φορέας των γενετικών οδηγιών, μας παρείχε έναν πρώτο κώδικα για να κατανοήσουμε τη ζωή. Οι πρωτεΐνες που προκύπτουν από αυτές τις γενετικές οδηγίες απαρτίζονται από αλληλουχίες αμινοξέων, οι οποίες αποτελούν έναν δεύτερο βιολογικό κώδικα.

Μόλις τα τελευταία χρόνια οι νέες τεχνολογίες και τα νέα εργαλεία της μοριακής βιολογίας άρχισαν να ρίχνουν φως στην τεράστια πολυπλοκότητα των σακχαριδικών αλληλουχιών που απαρτίζουν τις γλυκάνες, καθώς και στις διαδικασίες σύνθεσης που τις δημιουργούν: αυτός είναι ο τρίτος βιολογικός κώδικας.

Η Γλυκοβιολογία αποτελεί μια καθοριστική καινοτομία στην κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών. Οι γλυκάνες ανευρίσκονται κυρίως στην επιφάνεια των κυττάρων και είναι απαραίτητες για τη σύνδεσή τους. Χάρη στις «κεραίες» τους, οι γλυκάνες δρουν σαν ζωτικά κλειδιά, τα οποία έχουν την ικανότητα να «ξεκλειδώνουν» τα κύτταρα, για να διασφαλίζουν ότι τα μηνύματα ανάπλασης μεταδίδονται με στοχευμένο τρόπο.

 

ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

ΟΙ ΓΛΥΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: «ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ»

Οι γλυκάνες, που βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα, έχουν την ικανότητα να «ξεκλειδώνουν» το δυναμικό νεότητας των κυττάρων. Με την πάροδο του χρόνου, η ποσότητα των γλυκανών μειώνεται, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Μετά τις έρευνες του DNA και των βλαστοκυττάρων, μια νέα επιστήμη είναι σήμερα σε θέση να ανταποκριθεί στην πρόκληση της νεότητας της επιδερμίδας: πρόκειται για τη γλυκοβιολογία που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην επιδερμίδα και στα προϊόντα περιποίησης.

 

2012: Η ΜΑΡΚΑ YSL ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ FOREVER YOUTH LIBERATOR ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ

Σε συνεργασία με τα Ερευνητικά Εργαστήρια της L’Oréal, η μάρκα Yves Saint Laurent, που χαρακτηρίζεται από τόλμη και ανεξαρτησία και αγαπά τις προκλήσεις, αποκωδικοποιεί τη νεότητα της επιδερμίδας με έναν επαναστατικό τρόπο. Βασισμένο στις νεότερες ανακαλύψεις της γλυκοβιολογίας για το δέρμα, το προϊόν FOREVER YOUTH LIBERATOR ενσωματώνει ένα αποκλειστικό σύμπλεγμα ενεργών συστατικών που «ξεκλειδώνει» τα κύτταρα και απελευθερώνει μηνύματα για ενίσχυση της νεότητας.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ της ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ της επιδερμιδασ

η επιτροπη YSL SKINSCIENCE

 

Καθ. Peter H. Seeberger

Ειδικός στις επιστήμες των σακχάρων, Διευθυντής του Τμήματος Βιομοριακών Συστημάτων, Ινστιτούτο Max Planck, Γερμανία1.

 

Δρ. Julien Laboureau

Ειδικός στην κυτταρική και μοριακή βιολογία, Εφαρμοσμένη Έρευνα της LOreal σε προϊόντα περιποίησης.

 

Δρ. Bruno A. Bernard

Ph.D, Dr.ès Sci. Υπότροφος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της LOréal. Με 30ετή προϋπηρεσία στην Προηγμένη Έρευνα της LOréal, συγγραφέας περισσότερων από 160 άρθρων σε έγκριτα περιοδικά (28 εργασίες για τη γλυκοβιολογία).

 

Dominique Ancilotti

Διεθνής Διευθύντρια του Τμήματος Έρευνας & Καινοτομίας – Ανάπτυξη Προϊόντων Περιποίησης της LOreal Luxe.

 

Δρ. Thierry J Michaud

Δερματολόγος, Πρόεδρος του Ομίλου Επανορθωτικής & Αισθητικής Δερματολογίας (Chairman of the Corrective & Aesthetic Dermatology Group).

 

ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ YVES SAINT LAURENT

Η μάρκα Yves Saint Laurent ανέπτυξε μια πρωτοποριακή μέθοδο εργασίας για τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με τη δημιουργία της επιτροπής ειδικών YSL SKINSCIENCE.

Εστιάζοντας στις δυνατότητες που παρέχει η γλυκοβιολογία σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της νεότητας της επιδερμίδας, η μάρκα Yves Saint Laurent επιστράτευσε μια ομάδα συμπληρωματικών ειδικοτήτων που απαρτίζεται από ειδικούς στη βιολογία του δέρματος. Αυτοί οι ειδικοί προέρχονται από διάφορα τμήματα των Ερευνητικών Εργαστηρίων της L’Oréal, ενώ στην ομάδα μετέχουν και εξωτερικοί σύμβουλοι:  ο Καθηγητής Peter H. Seeberger, Ειδικός στις επιστήμες των σακχάρων και ο Δρ. J Thierry Michaud, Δερματολόγος.

 

YSL SKINSCIENCE: ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Επιτροπή YSL SKINSCIENCE πραγματοποιεί βασική έρευνα, για να αποσαφηνίζει ολοένα και περισσότερο το ρόλο των γλυκανών στις καθοριστικές λειτουργίες του δέρματος. Η επιτροπή μελετά επίσης τις επιστημονικές έρευνες που εστιάζουν στην κοσμετολογία.

Η YSL SKINSCIENCE πραγματοποιεί επιστημονικές ανακοινώσεις για τις ανακαλύψεις που εξελίσσουν τόσο τις γνώσεις για τη γλυκοβιολογία του δέρματος, όσο και τα καλλυντικά προϊόντα που προτείνει η μάρκα YSL στις γυναίκες:

− Ανακοινώσεις που απευθύνονται σε ειδικούς (συμπόσια, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, παρουσιάσεις σε μεγάλα ερευνητικά συνέδρια για τη βιολογία του δέρματος).

− Ανακοινώσεις που απευθύνονται στον Τύπο.

Οι ειδικοί της επιτροπής YSL SKINSCIENCE παρακολούθησαν το συνέδριο της ESDR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δερματολογικής Έρευνας) για το 2011. Εκεί πραγματοποίησαν την πρώτη τους διάλεξη, η οποία βασιζόταν σε 4 δημοσιεύσεις που αφορούσαν ερευνητικά προγράμματα για τη γλυκοβιολογία του δέρματος.

1 – Παγκοσμίου φήμης επιστημονικό ινστιτούτο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που ασχολείται αποκλειστικά με τη βασική έρευνα.

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ: Το Glycanactif

ΓΛΥΚΑΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

Οι γλυκάνες σχηματίζουν σακχαριδικές αλυσίδες στην επιφάνεια των κυττάρων του δέρματος, και λειτουργούν σαν «κεραίες ανίχνευσης». Συμπεριφέρονται σαν πραγματικά «κλειδιά», τα οποία έχουν την ικανότητα να απελευθερώνουν το δυναμικό νεότητας των κυττάρων.

Οι γλυκάνες προσδένονται στους υποδοχείς των γειτονικών κυττάρων, σαν ένας μηχανισμός «κλειδιού-κλειδαριάς», για να μεταφέρουν ζωτικά μηνύματα, ορισμένα από τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπλαση του δέρματος. Έτσι ενεργοποιείται μια σειρά μεταβολικών αντιδράσεων, καθώς και η σύνθεση μακρομορίων, τα οποία ανανεώνουν συστηματικά τη θεμέλια ουσία του δέρματος.

 

ΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Με την πάροδο του χρόνου, η ποσότητα των γλυκανών μειώνεται, ενώ μειώνεται επίσης η ποσότητα των κυτταρικών υποδοχέων των γλυκανών, και η δράση τους αλλοιώνεται. Αποτέλεσμα: τα κύτταρα «κλειδώνουν», και η αποτελεσματικότητά τους στη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος περιορίζεται. Παράλληλα, οι δομικές γλυκάνες χάνουν τις ιδιότητές τους.

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους: ρυτίδες, έλλειψη τόνωσης, θαμπή όψη κ.λπ. Αυτές οι πρόσφατες ανακαλύψεις αποτέλεσαν το αντικείμενο επιστημονικών δημοσιεύσεων, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου της ESDR (European Society for Dermatological Research – Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δερματολογικής Έρευνας) για το 2011.

 

ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ Glycanactif™ − ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ

Βασιζόμενη σε ανακαλύψεις της γλυκοβιολογίας με στόχο την αποκωδικοποίηση της νεότητας της επιδερμίδας, η μάρκα Yves Saint Laurent υπογράφει μια καινοτομία στην περιποίηση της επιδερμίδας, και παρουσιάζει ένα μοναδικό σύμπλεγμα, το Glycanactif™.

Σχεδιασμένο για να δρα σαν ένα κυτταρικό κλειδί, το Glycanactif™ «ξεκλειδώνει»1 τα κύτταρα, για να διεγείρει τις λειτουργίες που ενισχύουν τη νεότητα της επιδερμίδας. Αυτό το πρωτοποριακό σύμπλεγμα αναδημιουργεί τις γλυκάνες που χάνονται με την πάροδο του χρόνου και ενισχύει τη σύνθεση των θεμελιωδών συστατικών της αρχιτεκτονικής του δέρματος και τους μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος.

 

Glycanactif™: ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ της ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Η ευφυής δράση του Glycanactif™ βασίζεται στη δομή του και, πιο συγκεκριμένα, σε ένα συνδυασμό τριών γλυκανών. Αυτή η εξατομικευμένη σχεδίαση του επιτρέπει να λειτουργεί σαν «κλειδί», ακριβώς όπως οι φυσικές γλυκάνες που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων, για να επανενεργοποιεί τις λειτουργίες που ενισχύουν τη νεότητα της επιδερμίδας.

Οι γλυκάνες που ενσωματώνονται στο σύμπλεγμα Glycanactif™ προσφέρουν διπλή δράση:

− Προσδένονται στους υποδοχείς, για να «ξεκλειδώνουν» τα κύτταρα και να απελευθερώνουν μηνύματα, τα οποία είναι βασικά για τις μεταβολικές αντιδράσεις και τις λειτουργίες σύνθεσης των κυττάρων1. Το γεγονός αυτό ενισχύει την παραγωγή του CD44, ενός υποδοχέα του υαλουρονικού οξέος, ο οποίος συμβάλλει στην αναδόμηση της επιδερμίδας, της περλεκάνης, η οποία επανορθώνει τη συμβολή κυρίως δέρματος-επιδερμίδας, και των γλυκοζαμινογλυκανών, οι οποίες αποκαθιστούν την πυκνότητα και αναδομούν τη θεμέλια ουσία του δέρματος.

− Αναδιαμορφώνουν δραστικά την αρχιτεκτονική του δέρματος2: προάγουν την αύξηση του πάχους της επιδερμίδας, την ωρίμανση των κερατινοκυττάρων (συστατικά της κεράτινης στιβάδας που καθορίζουν την κατάστασή της: διαφάνεια, λάμψη και απαλότητα) και τον εμπλουτισμό του ιστού του κυρίως δέρματος.

Υπό την επίδραση των συνθέσεων Forever Youth liberator, η επιδερμίδα λειαίνεται άμεσα και γίνεται φωτεινή και λαμπερή. Μέρα με την ημέρα, η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο τονωμένη, πιο σφριγηλή, πιο λεία και πιο ελαστική. Αναζωογονείται ορατά.

Το αντιρυτιδικό προϊόν Forever YOUTH LIBERATOr για ανόρθωση, αναπλήρωση και λάμψη στοχεύει αποτελεσματικά στα ορατά κριτήρια νεότητας της επιδερμίδας.

1 – Δοκιμή in vitro. 2 – Σύμφωνα με τα επιστημονικά τεκμήρια που περιγράφονται στο επιστημονικό εγχειρίδιο.

❶ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

❷ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

❸ GLYCANACTIF™

❹ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ

YOUTH LIBERATOR SERUM  ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΕΠΑΝΑΣΜΙΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ

 

ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Glycanactif™ από όλα ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ YSL

Αυτό το ελιξίριο ενσωματώνει την υψηλότερη συγκέντρωση Glycanactif™ από όλα τα προϊόντα της μάρκας, για να διεγείρει την ανάπλαση στο βάθος του δέρματος και να τονώνει τις λειτουργίες που ενισχύουν τη νεότητα. Μεταμορφώνει ορατά την όψη του προσώπου.

 

Η επιδερμίδα μεταμορφώνεται σα να έχει αναπλαστεί από το εσωτερικό.

Ο ΟΡΟΣ FOREVER Youth Liberator προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα:

Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, η όψη της επιδερμίδας γίνεται ομοιογενής, η επιδερμίδα είναι φωτεινή και πιο δροσερή, και τα χαρακτηριστικά του προσώπου δείχνουν πιο ξεκούραστα1.

Σε μόλις 7 ημέρες, τα σημάδια κούρασης εξαλείφονται και η επιδερμίδα σφύζει από ζωή. Είναι πιο απαλή, πιο ελαστική2, πιο τονωμένη2 και επανασμιλευμένη1.

Σε ένα μήνα, η επιδερμίδα δείχνει γενικά ενδυναμωμένη1. Σαν να έχει αναπλαστεί από το εσωτερικό, αποπνέει πρωτοφανή νεότητα1. Οι ρυτίδες φαίνονται σα να έχουν μειωθεί ορατά3. Η ομορφιά των χαρακτηριστικών αναδεικνύεται.

 

ΥΦΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΗ, ΑΚΡΩΣ ΘΗΛΥΚΗ ΟΣΦΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αυτό το ρευστό προϊόν με τη διακριτική ροζ υφή ζελ, που φυλάσσεται με ασφάλεια μέσα σε ένα λεπτό μπουκάλι με σταγονόμετρο, γίνεται αβίαστα ένα με την επιδερμίδα. Περιβάλλει την επιδερμίδα με μια ακαταμάχητη αίσθηση δροσιάς και την αφήνει τέλεια ενυδατωμένη, επανασμιλευμένη και ελαστική στην υφή.

Όλα τα προϊόντα περιποίησης της σειράς Forever Youth Liberator έχουν διακριτικό άρωμα από νότες λουλουδιών και αρωματικά ίχνη ξύλων.

1 – Αυτο-αξιολογήσεις: 50 γυναίκες 50-65 ετών αμέσως μετά τη χρήση του ΟΡΟΥ FOREVER YOUTH LIBERATOR και μετά από 1 και 4 εβδομάδες χρήσης.

2 – Δοκιμή με ροπόμετρο δέρματος σε 40 γυναίκες.

3 – Κλινική δοκιμή σε 50 γυναίκες 50-65 ετών: αξιολογήσεις μετά από 1 μήνα με βάση τον άτλαντα ρυτίδων.

 

Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ FOREVER YOUTH LIBERATOR

Αποτελώντας το προϊόν-σταρ της σειράς Forever Youth liberator, ο ΟΡΟΣ βρίσκεται στο επίκεντρο της τελετουργίας ομορφιάς της μάρκας Yves Saint Laurent, για να στοχεύει αποτελεσματικά στα ορατά κριτήρια νεότητας της επιδερμίδας.

Ο ορός και οι κρέμες FOREVER YOUTH LIBERATOR διαθέτουν απλικατέρ, το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια στην εφαρμογή: ένα σταγονόμετρο και μια σπάτουλα για στοχευμένη εφαρμογή, την οποία ακολουθούν απαλές μαλάξεις.

Κάθε υφή αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας επίτευξης της τέλειας ισορροπίας μεταξύ της ισχυρής, στοχευμένης αποτελεσματικότητας και της αισθητηριακής απόλαυσης.

 

ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΕΠΑΝΑΣΜΙΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ & ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΔΡΑΣΗ κατά ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ

forever youth liberator

1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΑΦΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ — ΑΝΕΣΗ. ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ. ΛΑΜΨΗ.

Μια απαλή κρέμα που μεταμορφώνεται σε πυκνό, φίνο αφρό όταν έρχεται σε επαφή με το νερό.

Κατάλληλος για ευαίσθητες επιδερμίδες, ο αφρός απαλλάσσει1 την επιδερμίδα από τους ρύπους, εξαλείφει τα ίχνη των προϊόντων μακιγιάζ και αφήνει την επιδερμίδα απόλυτα καθαρή. Η επιδερμίδα είναι απαλή, ενυδατωμένη και εξαιρετικά άνετη, χωρίς να τραβάει.

Αφού ξεπλύνετε τον αφρό καθαρισμού FOREVER YOUTH LIBERATOR, η επιδερμίδα δείχνει πιο φωτεινή και πιο διάφανη.

 

2. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΡΟΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ — ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΝΟΡΘΩΣΗ. ΕΠΑΝΑΣΜΙΛΕΥΣΗ. ΛΑΜΨΗ.

Αυτό το ελιξίριο ενσωματώνει την υψηλότερη συγκέντρωση Glycanactif από όλα τα προϊόντα της μάρκας, για να διεγείρει την ανάπλαση στο βάθος της επιδερμίδας και να τονώνει τις λειτουργίες που ενισχύουν τη νεότητα. Μεταμορφώνει ορατά την όψη του προσώπου σας.

1 – Αυτο-αξιολογήσεις από 52 γυναίκες 48-65 ετών: αμέσως μετά τη χρήση της ΚΡΕΜΑΣ forever youth liberator και μετά από 1 και 4 εβδομάδες χρήσης.

 

3.Περιποίηση

ΚΡΕΜΑ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ — ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΝΟΡΘΩΣΗ. ΕΠΑΝΑΣΜΙΛΕΥΣΗ. ΛΑΜΨΗ.

Με βάση το μικροκρυσταλλικό κερί και πλούσια σε φίνα έλαια και σκουαλένιο φυτικής προέλευσης, αυτή η κρέμα έχει σχεδιαστεί για κανονικές προς μικτές επιδερμίδες και αφήνει την επιδερμίδα μεταξένια και απαλή ενισχύοντας τη λάμψη της από την πρώτη κιόλας εφαρμογή1.

Μεταμορφωμένη επιδερμίδα που δείχνει ορατά πιο νεανική:

Σε μία εβδομάδα, το πρόσωπο δείχνει πιο λείο1, πιο τονωμένο1 και η υφή του δείχνει πιο σφριγηλή2.

Μετά από χρήση για ένα μήνα, η επιδερμίδα φαίνεται πιο πυκνή και πιο λεία1.

Η ΚΡΕΜΑ FOREVER YOUTH LIBERATOR προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στα ορατά σημάδια γήρανσης, λειαίνοντας εντυπωσιακά τις διάφορες λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες3: τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια και στην εξωτερική γωνία των ματιών, τις γραμμές του μεσόφρυου, τις ρυτίδες στις γωνίες των χειλιών και πάνω από τα χείλη.

 

ΚΡΕΜΑ ΘΡΕΨΗΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ — ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΝΟΡΘΩΣΗ. ΕΠΑΝΑΣΜΙΛΕΥΣΗ. ΛΑΜΨΗ.

Αυτή η θρεπτική κρέμα, η οποία έχει πλούσια υφή με βάση κεριά επικάλυψης και βιομιμητικά λιπαρά από ενδοκυττάρια λιπίδια, και ενσωματώνει υψηλή συγκέντρωση σε υγροσκοπικά συστατικά, είναι κατάλληλη για ξηρές επιδερμίδες. Εντατικά θρεμμένη, η επιδερμίδα αποκτά εντυπωσιακή λάμψη.

 

Λαμπερή, ορατά αναζωογονημένη επιδερμίδα:

Σε μία εβδομάδα, η επιδερμίδα φαίνεται πιο λεία1, πιο ελαστική, πιο σφριγηλή2, επανασμιλευμένη και πιο απαλή1.

Μετά από χρήση για ένα μήνα, η επιδερμίδα λάμπει: φαίνεται πιο φωτεινή και διάφανη3. Δείχνει πιο πυκνή. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου δείχνουν ξεκούραστα1.

 

Σε ένα μήνα, η ΚΡΕΜΑ ΘΡΕΨΗΣ προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλα τα σημάδια γήρανσης4. Σμιλεύει εκ νέου το κάτω τμήμα του προσώπου, ενώ εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες: τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια και την εξωτερική γωνία των ματιών, τις γραμμές του μεσόφρυου, τις ρυτίδες στις γωνίες των χειλιών και τις λεπτές γραμμές του άνω χείλους. Μια πραγματικά αναζωογονητική «θεραπεία».

1 – Αυτο-αξιολογήσεις από 50 γυναίκες 50-65 ετών: αμέσως μετά τη χρήση και μετά από 1 και 4 εβδομάδες χρήσης.

2 – Δοκιμή με ροπόμετρο δέρματος σε 40 γυναίκες.

3 – Αυτο-αξιολογήσεις που βασίζονται σε μετρήσεις της λάμψης και πραγματοποιήθηκαν από 50 γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα, μετά από χρήση της κρέμας δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα.

4 – Κλινική δοκιμή σε 43 γυναίκες 45-64 ετών: αξιολογήσεις μετά από ένα μήνα βάσει του δείκτη My Youth Index.

 

ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ — ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΝΟΡΘΩΣΗ. ΔΡΑΣΗ κατά ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ. ΛΑΜΨΗ.

Μια «ελαστική υφή», σχεδιασμένη για να αναδιαμορφώνει τους όγκους των βλεφάρων αμέσως μετά την εφαρμογή της.

Εκτός από το Glycanactif™, περιέχει αποσυμφορητικά συστατικά, για να αναζωογονεί και να ξεκουράζει την περιοχή των ματιών, λαμπερά μικρο-μόρια που δημιουργούν αποτέλεσμα καθρεφτισμού και σφαιρίδια «οπτικής διόρθωσης» για αποτέλεσμα λείανσης και φωτεινότητας.

 

Τα μάτια δείχνουν πιο ξεκούραστα και πιο λαμπερά:

Σε μία εβδομάδα, οι μαύροι κύκλοι είναι λιγότεροι ορατοί και δείχνουν σαν να έχουν εξασθενήσει.

Μετά από χρήση για ένα μήνα, η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών φαίνεται πιο σφριγηλή, οι περιοχές που προεξέχουν δείχνουν ανορθωμένες, και τα χαρακτηριστικά δείχνουν ξεκούραστα. Τα μάτια δείχνουν πιο μεγάλα.

 

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ SPF 15 – (Στην Ελλάδα αναμένεται να λανσαριστεί το 2ο εξάμηνο 2012).

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ — ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΝΟΡΘΩΣΗ. ΕΠΑΝΑΣΜΙΛΕΥΣΗ. ΛΑΜΨΗ.

Κρέμα που προστατεύει την επιδερμίδα από την καθημερινή έκθεση στον ήλιο, και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Συνδυάζει ένα σύστημα φίλτρων με μια πλούσια, απολαυστική κρεμώδη υφή, η οποία γλιστρά στην επιδερμίδα με υπέρτατη άνεση, και αποτελεί καρπό του συστήματος γαλακτωματοποίησης πολυστρωματικών σωματιδίων ελαιοσωμάτων.

Αυτή η κρέμα με δείκτη SPF 15 που είναι πλούσια σε έναν ενυδατικό παράγοντα και σε λαμπερά ροζ μικρο-μόρια για αποτέλεσμα καθρεφτισμού, αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και ελαστική αμέσως μετά την εφαρμογή της.

 

ΡΕΥΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ spf 15

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ — ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΝΟΡΘΩΣΗ. ΕΠΑΝΑΣΜΙΛΕΥΣΗ. ΛΑΜΨΗ.

Αυτή η προστατευτική ρευστή κρέμα είναι κατάλληλη για κανονικές προς μικτές επιδερμίδες. Περιβάλλει την επιδερμίδα με ένα ελαφρύ μεταξένιο φιλμ. Χάρη στο σύστημα φίλτρων που ενσωματώνει, προσφέρει βέλτιστη προστασία από την καθημερινή έκθεση στον ήλιο. Πλούσια σε μικρο-σπόγγους που εγκλωβίζουν το νερό και το αποθηκεύουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αυτή η ρευστή κρέμα προσφέρει άμεση απαλότητα και ανακούφιση στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την αναπληρώνει.

 

My Youth index: ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ της ΝΕΟΤΗΤΑΣ της επιδερμιδασ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΡΚΑΣ YSl

Πραγματοποιώντας κλινικές δοκιμές, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι έξι σημάδια γήρανσης είναι αρκετά, για να προσδιοριστεί η ηλικία κάθε γυναίκας:

− οι ρυτίδες του μεσόφρυου,

− οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια,

− οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια,

− το σχήμα του κάτω τμήματος του προσώπου,

− οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη,

− οι ρυτίδες στις γωνίες των χειλιών.

 

Ο δείκτης MY YOUTH INDEX1, αποκλειστικότητα της μάρκας Yves Saint Laurent, προσδιορίζει τα τρία πιο εμφανή σημάδια σε κάθε γυναίκα, για να προσδιορίζει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη φαινομενική της ηλικία. Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων FOREVER YOUTH LIBERATOR έχει προσδιοριστεί βάσει του δείκτη My Youth Index. Μετά από ένα μήνα, παρατηρήθηκαν εμφανείς αισθητικές βελτιώσεις2 σε ό,τι αφορά τα τρία σημάδια που είχαν προσδιοριστεί.

Ο δείκτης MY YOUTH INDEX θα χρησιμοποιείται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης ως εργαλείο για την πραγματοποίηση διαγνώσεων και την παροχή συμβουλών για τις τεχνικές εφαρμογής που είναι κατάλληλες για τις ανάγκες κάθε γυναίκας.

1 – Εργαλείο κλινικής διάγνωσης για τη φαινομενική γήρανση της επιδερμίδας, ειδικά σχεδιασμένο από την επιτροπή YSL – SKINSCIENCE, το οποίο προσδιορίζει το μέσο όρο των τριών πιο εμφανών σημαδιών, τα οποία επιλέγονται μεταξύ των έξι βασικών χαρακτηριστικών της νεότητας: των ρυτίδων του μεσόφρυου, των ρυτίδων γύρω από τα μάτια,  του σχήματος του κάτω τμήματος του προσώπου, των ρυτίδων γύρω από τα χείλη και των ρυτίδων στις γωνίες των χειλιών.

2 – Κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη δερματολόγου σε 38 γυναίκες που παρουσίαζαν ρυτίδες και απώλεια σφριγηλότητας: πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση μετά από 4 εβδομάδες χρήσης του ΟΡΟΥ, της ΚΡΕΜΑΣ και της ΚΡΕΜΑΣ ΘΡΕΨΗΣ FOREVER YOUTH LIBERATOR.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

1. ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ: Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Η Γλυκοβιολογία, που έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτενούς έρευνας τα τελευταία χρόνια, είναι ένα πεδίο που δημιουργεί τεράστιες προοπτικές για το μέλλον της ιατρικής.

Επιπλέον, έχει εξελιχθεί σε ένα πρωτοποριακό επιστημονικό πεδίο, το οποίο θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να καταπολεμήσουμε καλύτερα τα ορατά σημάδια γήρανσης και τις εμφανείς επιπτώσεις του χρόνου στην επιδερμίδα.

 

ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ: Ο ΤΡΙΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ “ΚΩΔΙΚΑΣ»

Σύμφωνα με το διακεκριμένο βιολόγο και Νομπελίστα Francois Jacob, πέρα από το DNA και τις πρωτεΐνες, οι γλυκάνες αντιπροσωπεύουν την «τρίτη διάσταση της μοριακής βιολογίας».

Το DNA (ή γονιδίωμα) μεταφέρει γενετικές πληροφορίες, οι οποίες παρέχουν έναν πρώτο κώδικα, για να κατανοήσουμε τη ζωή μέσω της γονιδιωματικής. Οι πρωτεΐνες που προκύπτουν από αυτές τις γενετικές πληροφορίες απαρτίζονται από αλληλουχίες αμινοξέων, οι οποίες αποτελούν έναν δεύτερο βιολογικό κώδικα, ο οποίος μπορεί πλέον να αποκρυπτογραφηθεί μέσω της πρωτεομικής.

Μόλις τα τελευταία χρόνια οι νέες τεχνολογίες και τα νέα εργαλεία της μοριακής βιολογίας άρχισαν να ρίχνουν φως στην τεράστια πολυπλοκότητα των σακχαριδικών αλληλουχιών που απαρτίζουν τις γλυκάνες, καθώς και στις διαδικασίες σύνθεσης που τις δημιουργούν: αυτός είναι ο τρίτος βιολογικός κώδικας.

Η ανάλυση αυτών των γλυκανών θα μας επιτρέψει στο μέλλον να δημιουργήσουμε την ακριβή «ταυτότητα» ενός οργανισμού, ενός οργάνου ή ακόμα και ενός κυττάρου. Αναπόφευκτα, η εμφάνιση της γλυκοβιολογίας θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη βιολογία της ζωής.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ;

Η Γλυκοβιολογία εξετάζει τη δομή, τον μεταβολισμό και το βιολογικό ρόλο των γλυκανών που βρίσκονται σε όλα τα έμβια όντα. Πιο συγκεκριμένα, οι γλυκάνες ή υδατάνθρακες είναι σακχαρίτες (μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες) που αποτελούνται από σακχαριδικές μονάδες, οι οποίες είναι οργανωμένες σε πολύπλοκες αλυσίδες με διαφορετικούς βαθμούς διακλάδωσης.

Τα τελευταία χρόνια, έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γλυκάνες (οι οποίες ταξινομούνται σε διάφορους τύπους) δεν αποτελούν μόνο πηγές ενέργειας ή δομικά υλικά. Μια σειρά ευρημάτων έχει αποκαλύψει την ιδιαίτερα σημαντική βιολογική συμβολή τους σε όλα τα επίπεδα: δεν καθορίζουν μόνο ολόκληρη τη λειτουργία ενός οργανισμού, αλλά υπαγορεύουν επίσης την «κοινωνική ζωή» των κυττάρων.

Ορισμένοι τύποι γλυκανών παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία και την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των κυττάρων. Καταλαμβάνοντας μια προνομιούχο θέση πάνω στις κυτταρικές μεμβράνες, αυτές οι γλυκάνες αποτελούν ένα είδος «οδηγού» για τα φαινόμενα της κυτταρικής και της μοριακής αναγνώρισης, καθώς και για τις κυτταρικές ανταλλαγές.

Χάρη στην ποικιλία τους, οι γλυκάνες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη τη μεταβολική ζωή των κυττάρων, στη σύνθεση, στη διαφοροποίηση και στην ανανέωσή τους.

Τέλος, ένας βασικός ρόλος των γλυκανών είναι η ενεργή συμβολή τους στην οργάνωση και τη δομή των ιστών.

 

Η ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Στοχεύοντας στο «κλειδί» πρόσβασης στα κύτταρα, οι θεραπείες του μέλλοντος θα είναι πιο ακριβείς και πιο αποτελεσματικές σε χαμηλότερες δόσεις.

Σήμερα, πολλές ερευνητικές στρατηγικές εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νέα θεραπευτικά μόρια, για να στοχεύσουμε απευθείας τις προβληματικές περιοχές ή και τα προβληματικά κύτταρα, χάρη στην καλύτερη κατανόηση των γλυκανών.

Σε ορισμένες παθήσεις, η διακυτταρική επικοινωνία διαταράσσεται εξαιτίας της αλλοίωσης των μεμβρανικών γλυκανών. Συνεπώς, ο στόχος είναι να ενισχύσουμε αυτές τις γλυκάνες ή και να τις αντικαταστήσουμε, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζωτική επικοινωνία.

Έχουν ήδη απονεμηθεί 7 βραβεία Νόμπελ για έρευνες στη γλυκοβιολογία, οι οποίες δημιουργούν τεράστιες ελπίδες για θεραπείες του μέλλοντος.

 

Η ΜΑΡΚΑ YVES SAINT LAURENT ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ PETER H. SEEBERGER, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΗ ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ

Έχοντας αφοσιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια στη διαλεύκανση του ρόλου των γλυκανών στις βιολογικές διαδικασίες που παρουσιάζουν ιατρικό ενδιαφέρον, ο Καθηγητής Peter H. Seeberger1, ερευνητής στο Ινστιτούτο Κολλοειδών και Διεπαφών Max Planck2 στο Potsdam της Γερμανίας, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στη γλυκοβιολογία παγκοσμίως. Μέσω των ερευνών του, έχει αποδείξει το ρόλο των μεμβρανικών γλυκανών στη διαδικασία της μοριακής αναγνώρισης. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται περισσότερα από 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και περισσότερα από 250 επιστημονικά άρθρα.

Σήμερα, οι ερευνητικές εργασίες  του Καθηγητή Peter H. Seeberger εστιάζουν στην ανάπτυξη νέων μεθόδων ανοσοθεραπείας, καθώς και νέων στρατηγικών εμβολιασμού, οι οποίες βασίζονται στον έλεγχο των γλυκανών.

Η εξαιρετική επιστημονική συνεισφορά του δημιουργεί συναρπαστικές προοπτικές για την ανάπτυξη δοκιμαστικών εμβολίων, τα οποία αποσκοπούν στην πρόληψη των βασικών μολυσματικών ασθενειών του κόσμου και, κυρίως, της ελονοσίας, του AIDS και της φυματίωσης.

«Σήμερα ξέρουμε ότι οι γλυκάνες βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων και είναι απαραίτητες για τη σύνδεσή τους. Χάρη στις ‘κεραίες’ τους, οι γλυκάνες δρουν σαν ζωτικά κλειδιά, τα οποία έχουν την ικανότητα να ‘ξεκλειδώνουν’ τα κύτταρα, για να διασφαλίζουν ότι τα μηνύματα μεταδίδονται με στοχευμένο τρόπο.  Οι γλυκάνες παίζουν βασικό ρόλο στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, καθώς και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το εργαστήριό μου εστιάζει στην κατανόηση της δομής και της λειτουργίας των γλυκανών. Χάρη σε καινοτομίες της βασικής έρευνας, είμαστε πλέον σε θέση να αναπτύσσουμε νέα φάρμακα και εμβόλια. Επικεντρωνόμαστε σε νέες θεραπείες, οι οποίες θα εξαλείψουν τις μεγαλύτερες πανδημίες του 21ου αιώνα. Ήδη ο προκλινικός έλεγχος των νέων εμβολίων, ιδίως κατά της ελονοσίας, είναι πολύ ενθαρρυντικός.»

Καθ. Peter H. Seeberger,

Ειδικός στη γλυκοβιολογία, Ινστιτούτο Max Planck στο Potsdam.

1 – Καθηγητής Χημείας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο του Postdan, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κολλοειδών και Διεπαφών Max Planck (Τμήμα Βιομοριακών Συστημάτων, Potsdam, Γερμανία). 2 – Παγκοσμίου φήμης μη κερδοσκοπικό επιστημονικό ινστιτούτο που ασχολείται αποκλειστικά με τη βασική έρευνα.

 

ΓΛΥΚΑΝΕΣ: ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ- ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Έρευνες 30 ετών που πραγματοποίησε η L’Oréal στη γλυκοβιολογία καθιστούν εφικτή μια νέα ερμηνεία του ρόλου των γλυκανών στο δέρμα, και αποκαλύπτουν τον κρίσιμο ρόλο των γλυκανών στη σηματοδότηση, στο μεταβολισμό και την αρχιτεκτονική του δέρματος. Με άλλα λόγια στην επιφάνεια του κυττάρου, στο εσωτερικό του κυττάρου και μεταξύ των κυττάρων.

Η έρευνα της L’Oréal αποκαλύπτει ότι οι γλυκάνες του δέρματος εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και, με μια νέα πιλοτική μελέτη, υποστηρίζει ότι οι γλυκάνες που εμπλέκονται συγκεκριμένα στη σηματοδότηση μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Η μελέτη αυτή καταδεικνύει επίσης την επίπτωση ορισμένων γλυκανών σε ένα ένζυμο που εμπλέκεται στην ποιότητα του κεράτινου περιβλήματος, από την οποία εξαρτάται η απαλότητα και η λάμψη της επιδερμίδας.

 

Συνεπώς έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι οι γλυκάνες αποτελούν βασικά συστατικά του δέρματος και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομοιόστασή του. Γλυκάνες:

– Παίζουν καθοριστικό ρόλο στην μοριακή και κυτταρική αναγνώριση, ενεργώντας σαν «κυτταρικά κλειδιά». Βρίσκονται κυρίως στην επιφάνεια των κυττάρων και δρουν, για να μεταφέρουν βιολογικά μηνύματα.

– Παρεμβαίνουν στον μεταβολισμό των κυττάρων: στη σύνθεση, στον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση τους.

– Εμπλέκονται στη δομή και την αρχιτεκτονική των ιστών.

 

Είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του δέρματος, ενώ το ποσοστό τους μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι λειτουργίες επικοινωνίας και μεταβολισμού διαταράσσονται, και η αρχιτεκτονική του δέρματος αλλοιώνεται.

Αξιοποιώντας τις αποκλειστικές γνώσεις της προηγμένης έρευνας για την αλλοίωση των γλυκανών με την πάροδο του χρόνου, το Ερευνητικό Εργαστήριο δημιούργησε ένα μοναδικό σύμπλεγμα γλυκανών, το Glycanactif™. Σχεδιάστηκε για να δρα σαν ένας μηχανισμός «κλειδιού – κλειδαριάς»1, προκειμένου να επανενεργοποιεί τη σύνθεση των γλυκανών στο δέρμα και να αποκαθιστά την αρχιτεκτονική ενός πιο νεανικού δέρματος σε όλα τα επίπεδα: στο κυρίως δέρμα, στη συμβολή κυρίως δέρματος-επιδερμίδας και στην επιδερμίδα

1-Δοκιμές in vitro

2. Η ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΤΗΤΑΣ της ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Η επιτροπή YSL SKINSCIENCE, υπό την αιγίδα του Καθηγητή Peter H. Seeberger και του Δρ. Bruno A. Bernard, παρουσιάζει μια πρωτοποριακή προσέγγιση της κατανόησης των μηχανισμών που καθορίζουν τη νεότητα της επιδερμίδας.

Η επιτροπή αυτή δημιουργήθηκε για να αξιοποιήσει τα ευρήματα της έρευνας της γλυκοβιολογίας στην κοσμετολογία.

 

Γλυκάνες: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΑ 3 ΕΠΙΠΕΔΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: ΣΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Πολλές ζωτικές λειτουργίες του δέρματος εξαρτώνται από τις γλυκάνες. Η επιτροπή YSL SKINSCIENCE επικεντρώνεται σε αυτές τις τρεις λειτουργίες, οι οποίες παίζουν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του δέρματος:

 

α. Στην επιφάνεια του κυττάρου: λειτουργία σηματοδότησης και επικοινωνίας.

Οι μεμβρανικές γλυκάνες εμπλέκονται στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, καθώς και στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και του περιβάλλοντός τους.

Χάρη στη διαμόρφωσή τους, οι γλυκάνες προσδένονται στους υποδοχείς γλυκανών των γειτονικών κυττάρων (κάθε κύτταρο διαθέτει γλυκάνες, καθώς και υποδοχείς των γλυκανών).

Αυτή η σχέση «κλειδιού-κλειδαριάς» καθιστά εφικτή τη μετάδοση μοριακών σημάτων ή και ζωτικών μηνυμάτων, τα οποία ενεργοποιούν στη συνέχεια αλυσιδωτές μεταβολικές αντιδράσεις, καθώς και τη σύνθεση μακρομορίων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σύσταση του δέρματος.

β. Στο εσωτερικό του κυττάρου: μεταβολική λειτουργία (παραγωγή, κυτταρική σύνθεση)

Μέσω του κυτταρικού μεταβολισμού συντίθενται πολλά μόρια, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του δέρματος. Αυτή η σύνθεση εξαρτάται από σήματα που μεταδίδονται μέσω των γλυκανών. Συνεπώς, οι γλυκάνες εμπλέκονται στη ρύθμιση του μεταβολισμού του δέρματος.

 

γ. Μεταξύ των κυττάρων: δομική λειτουργία. (δομή και αρχιτεκτονική του δέρματος)

Πολλοί τύποι γλυκανών συμβάλλουν στη δόμηση του δέρματος, και διασφαλίζουν ότι τα συστατικά των ιστών του δέρματος λειτουργούν σωστά.

Για παράδειγμα:

Η δομή της συμβολής κυρίως δέρματος-επιδερμίδας εξαρτάται κυρίως από την περλεκάνη, μια πρωτεογλυκάνη.

– Στο εσωτερικό του κυρίως δέρματος, η ινιδίνη που συνδυάζεται με την ελαστίνη για να σχηματίζει ελαστικές ίνες, αποτελεί άλλη μία γλυκοπρωτεΐνη.

– Η ευέλικτη υφή ζελ της θεμέλιας ουσίας του εξωκυττάριου χώρου του δέρματος οφείλεται σε ένα συνδυασμό συμπλεγμάτων γλυκοζαμινογλυκανών, τα οποία είναι εξαιρετικά υδρόφιλα: σε αυτά περιλαμβάνεται το υαλουρονικό οξύ, η θειική δερματάνη, η θειική χονδροϊτίνη, θειική ηπαρίνη κ.λπ.

 

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΓΛΥΚΑΝΕΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Συγκριτικά πειράματα σε δείγματα νεανικού και ώριμου δέρματος απέδειξαν ότι η ποσότητα των γλυκανών του δέρματος μειώνεται με την πάροδο του χρόνου: οι λειτουργίες των γλυκανών αλλοιώνονται.

α. Σηματοδοτική λειτουργία των γλυκανών:

Μια νέα πιλοτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από μέλη της επιτροπής YSL SKINSCIENCE απέδειξε ότι, με την πάροδο του χρόνου, διαπιστώνονται τα εξής φαινόμενα:

Η ποσότητα των γλυκανών στις κυτταρικές μεμβράνες μειώνεται.

Για παράδειγμα, αυτό ισχύει για έναν τύπο γλυκάνης (fucosyl glycan), ο οποίος βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα της ζωντανής στιβάδας της επιδερμίδας.

Με την πάροδο του χρόνου αλλοιώνονται και οι υποδοχείς των γλυκανών.

Οι υποδοχείς της φουκόζης (Ν-ακετυλ-γαλακτοζαμίνη) στην επιδερμίδα μειώνονται, ενώ μειώνεται επίσης ο υποδοχέας CD44, ο οποίος συνδέεται με το υαλουρονικό οξύ.

Ορισμένοι υποδοχείς, ωστόσο, παραμένουν σταθεροί, γεγονός που καθιστά εφικτή τη στοχευμένη δράση μέσω των γλυκανών.

Η μείωση της ποσότητας των μεμβρανικών γλυκανών, καθώς και ορισμένων υποδοχέων των γλυκανών, αλλοιώνει την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων, γεγονός που επηρεάζει τις κυτταρικές λειτουργίες, όπως την επιδερμική διαφοροποίηση.

β. Δομικός ρόλος των γλυκανών στην αρχιτεκτονική του δέρματος.

Με την πάροδο του χρόνου μειώνονται πολλές γλυκάνες, όπως οι πρωτεογλυκάνες, οι γλυκοζαμινογλυκάνες κ.λπ., οι οποίες ευθύνονται για τη δομή του δέρματος και εντοπίζονται κυρίως:

– σε ολόκληρη την επιδερμίδα (γλυκοζαμινογλυκάνες που ενώνουν τα κύτταρα),

– στη συμβολή κυρίως δέρματος-επιδερμίδας (περλεκάνη, μια πρωτεογλυκάνη που διασφαλίζει τη στήριξη της βασικής μεμβράνης)

– στο κυρίως δέρμα (γλυκοζαμινογλυκάνες της θεμέλιας ουσίας).

Τα νεότερα ευρήματα επισημαίνουν τις διαφορές που διαπιστώνονται στην έκφραση των γλυκανών σε ένα νεανικό δέρμα έναντι ενός ώριμου δέρματος. Η αλλοίωση των γλυκανών στην επιφάνεια των κυττάρων αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους τα κύτταρα. Το γεγονός αυτό προκαλεί συνέπειες που επηρεάζουν την ισορροπία του δέρματος: η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, και αλλοιώνεται η ποιότητα τόσο της συμβολής κυρίως δέρματος-επιδερμίδας, όσο και του κυρίως δέρματος. Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ένα προϊόν ή ένα ενεργό συστατικό, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποκατάσταση των αλλοιώσεων της έκφρασης αυτών των γλυκανών στην επιφάνεια των κυττάρων στις διάφορες στιβάδες του δέρματος, αυτό το προϊόν ή το συστατικό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε σε έναν βαθμό τη νεότητα της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αποκαθιστώντας την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων, καθώς ανάμεσα στην επιδερμίδα, στη συμβολή κυρίως δέρματος-επιδερμίδας και το κυρίως δέρμα.

Δρ. Bruno A. Bernard,

Υπότροφος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της L’Oréal με 30ετή προϋπηρεσία στα Ερευνητικά Εργαστήρια της L’Oréal.

160 επιστημονικά άρθρα, 40 ευρεσιτεχνίες.

3. GLYCANACTIF™: ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ

Το Glycanactif™, που αναπτύχθηκε από την επιτροπή YSL SKINSCIENCE, είναι ένας κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνδυασμός τριών ενεργών συστατικών που αποτελείται αποκλειστικά από μονοσακχαρίτες και γλυκάνες.

Όλα αυτά τα συστατικά διαθέτουν βιομιμητικές ιδιότητες, και επιτρέπουν στο Glycanactif να δρα1 σαν «κλειδί», μιμούμενο τη δράση των γλυκανών που βρίσκονται φυσιολογικά στην επιφάνεια των κυττάρων.

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Για να επαληθευτεί η αποτελεσματικότητα της στοχευμένης δράσης του Glycanactif στο δέρμα, πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα πειράματα:

Λειτουργία σηματοδότησης. Για να «ξεκλειδώνει» τα κύτταρα, το Glycanactif παρουσιάζει συνάφεια με τους υποδοχείς των γλυκανών. Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα δέρματος αποδεικνύουν ότι το Glycanactif™, ένα σύμπλεγμα που δρα σαν «κλειδί», προσδένεται επιλεκτικά στους υποδοχείς των γλυκανών.

 

– Μεταβολική και δομική δράση. Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα ώριμου δέρματος αποδεικνύουν ότι το Glycanactif διεγείρει τη σύνθεση και το μεταβολισμό του CD44 στο κυρίως δέρμα, της περλεκάνης στη συμβολή κυρίως δέρματος-επιδερμίδας και των γλυκοζαμινογλυκανών στο κυρίως δέρμα.

– Επιπλέον, πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε αναδομημένο δέρμα αποδεικνύουν ότι το Glycanactif™ αυξάνει την πυκνότητα του κυρίως δέρματος και βελτιώνει την ωρίμανση του κεράτινου περιβλήματος, η οποία καθορίζει την ποιότητα της κεράτινης στιβάδας.

Το Glycanactif παρουσιάζει εξαιρετική συνάφεια με τους υποδοχείς των γλυκανών, για να «ξεκλειδώνει» τα κύτταρα, απελευθερώνοντας έτσι μηνύματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον κυτταρικό μεταβολισμό. Διεγείρει τους μηχανισμούς δραστικής αναδιαμόρφωσης, για να βελτιώνει τη δομή του δέρματος.

Χάρη στα νεότερα ευρήματα των εργαστηρίων μας για το ρόλο των γλυκανών στο δέρμα, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε ένα σύμπλεγμα ενεργών συστατικών, το οποίο σχεδιάστηκε για να εξαλείφει τα προβλήματα που προκαλούνται από την αλλοίωση των γλυκανών στο πλαίσιο της γήρανσης.

Τα πειράματά μας κατέδειξαν αρχικά την αποτελεσματικότητα αυτού του συμπλέγματος στην κυτταρική επικοινωνία, κυρίως χάρη στην ικανότητά του να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς των γλυκανών του δέρματος. Στη συνέχεια, μελετώντας μοντέλα αναδομημένου δέρματος, μπορέσαμε να αποδείξουμε ότι έχει την ικανότητα να ρυθμίζει όλες τις στιβάδες του δέρματος: αναπλάθει την επιδερμίδα, αποκαθιστά τη συμβολή κυρίως δέρματος-επιδερμίδας και αναδομεί τα συστατικά του κυρίως δέρματος.

Κατοχυρωμένο με κατατεθειμένες ευρεσιτεχνίες, αυτό το σύμπλεγμα αναδομεί ορατά το δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας γήρανσης.

Δρ. Julien Laboureau,

Εφαρμοσμένη Έρευνα της L’Oreal σε προϊόντα περιποίησης.

1-Δοκιμές in vitro

4. η ΕΠΙΤΡΟΠΗ YSL SKINSCIENCE ΠΙΣΩ από ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ της ΓΛΥΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Πριν την παρουσίαση της σειράς FOREVER YOUTH LIBERATOR, η επιτροπή παρουσίασε επιστημονικά στοιχεία, τα οποία περιέγραφαν τα ευρήματα της γλυκοβιολογίας του δέρματος, στο Συνέδριο Δερματολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το Σεπτέμβριο του 2011 (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δερματολογικής Έρευνας). Συγκεκριμένα παρουσίασε:

– Την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των μεμβρανικών γλυκανών στο δέρμα, καθώς και των υποδοχέων των γλυκανών στην επιφάνεια των κυττάρων.

– Τη μελέτη των αλλαγών των μεμβρανικών γλυκανών και των υποδοχέων των γλυκανών που εντοπίζονται στην επιφάνεια των κυττάρων του δέρματος.

– Τη μελέτη του Glycanactif™ για την πυκνότητα της επιδερμίδας και την ωρίμανση των κερατινοκυττάρων.

Η εποχή μας έχει να κάνει πρωτίστως με την εικόνα: είναι σημαντικό να δείχνουμε νέοι και να διατηρούμαστε σε καλή φόρμα. Αυτό πηγάζει από την επιθυμία για αναγνώριση και θαυμασμό, δεδομένου ότι η εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις κοινωνικές σχέσεις.

Η γήρανση μπορεί να παραλληλιστεί με μια απώλεια σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Όπως λέει ο κοινωνιολόγος David Le Breton, «η γήρανση μας κάνει να χάνουμε το πρόσωπο με το οποίο έχουμε ταυτιστεί.

Η γήρανση είναι τόσο βιολογική, όσο και ψυχολογική. Ωστόσο αυτό που μετράει είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη γήρανση από κοινωνικής πλευράς. Οι αλλοιώσεις που σχετίζονται με τη γήρανση είναι σαν μια μάσκα που κρύβει την πραγματική μας ταυτότητα. Θεωρούμε αδικία τη λυπημένη, τη σοβαρή, την κουρασμένη, την πικραμένη και τη σκληρή έκφραση που προκαλεί η γήρανση, δεδομένου ότι δεν αντικατοπτρίζουν την ψυχική μας διάθεση και την ικανότητά μας να ενθουσιαζόμαστε ή να κινητοποιούμαστε από τα συναισθήματά μας.

Η αλλοίωση της εικόνας που θα θέλαμε να διατηρούμε στα μάτια των τρίτων μειώνει την αυτοεκτίμησή μας και επιδεινώνει την ποιότητα ζωής μας. Στη δουλειά μου ως δερματολόγος, έχω διαπιστώσει ότι οι γυναίκες επιζητούν φυσική ανανέωση. Αυτή η ανανέωση μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από τη διόρθωση συγκεκριμένων σημαδιών γήρανσης μέχρι τη βελτίωση της όψης του προσώπου. Η αισθητική έρευνα έχει να κάνει περισσότερο με τη διατήρηση μιας ψυχικής διάθεσης παρά με την αναζήτηση ενός σταθερού ή στερεοτυπικού προτύπου ομορφιάς. Έχει να κάνει με τη διατήρηση της θηλυκότητας, με την άρνησή μας να παραιτηθούμε και με την ομορφιά που ακτινοβολεί από μέσα μας.

Δρ. Thierry J. Michaud

Δερματολόγος,

Πρόεδρος του Ομίλου Επανορθωτικής & Αισθητικής Δερματολογίας (Chairman of the Corrective & Aesthetic Dermatology Group).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *