Από ότι φαίνεται οι πρώιμες πωλήσεις του Star Wars Battlefront 2 δεν έχουν καλά νέα.Το Star Wars Battlefront 2 έκανε το launch του λίγο αργοπορημένα την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μετά την απογοήτευση πολλών με τα loot crates και τα microtransactions καθώς και όλο το μπέρδεμα με τα εν λόγο συστήματα, η EA έκανε αλλαγές στο κόστος με in-game currency κλειδωμένων χαρακτήρων μέσα στο παιχνίδι και μετά πάγωσε προσωρινά όλο το microtransaction σύστημα για να βρει λύση που θα ευχαριστεί τους πάντες.

Το Battlefront 2 μπήκε δεύτερο στα charts πωλήσεων, με τις πωλήσεις φυσικών αντιτύπων να έχουν πέσει σε λιγότερο από 60% σε σχέση με το Star Wars Battlefront του 2015. Η EA είπε πως είδε μια άνοδο στις πωλήσεις ψηφιακών αντιτύπων, που σημαίνει ότι όλο και λιγότερος κόσμος αγοράζει πλέον φυσικά αντίτυπα. Αυτή άνοδος όμως είναι αρκετή για να καλύψει την διαφορά μεταξύ φυσικών και ψηφιακών αντιτύπων;

Υπάρχει η πιθανότητα να ανέβουν οι πωλήσεις τα Χριστούγεννα μαζί με την βοήθεια επίσης και της ταινίας Star Wars: The Last Jedi που θα προβάλλεται στα σινεμά εκείνη την περίοδο, αλλά από ότι φαίνεται το Battlefront 2 αντιμετωπίζει προβλήματα με την εικόνα του και κατ’ επέκταση η εικόνα της EA δημιουργεί προβλήματα στο παιχνίδι. Φήμες λένε ότι η χρειάστηκε να επέμβει η ίδια η Disney για να σταματήσει η EA να κάνει τέτοια λάθη με το franchise της.