in , ,

Sexpyr – Για Τα Πανηγύρια [2011]

Ο Sexpyr, μέλος του παλιού novelty rap crew Καβουροδυνόσαυροι, frontman του comedy metal group Trendy Hooligans, της «κλίκας» ImizBiz και έχοντας στο ενεργητικό του το smash hit «10 Λεπτά Κήρυγμα» (2000), κυκλοφόρησε δεύτερο προσωπικό album, με τίτλο, «Για Τα Πανηγύρια», από την Legend Records.

O Sexpyr, ως απόγονος, των βετεράνων και πρωτοπόρων Ημισκουμπρίων της novelty rap και συνοδοιπόρων στην σατιρική μουσική που χάραξαν οι masters του είδους στην Ελλάδα, Χάρρυ Κλύνν και Τζίμης Πανούσης. Κυκλοφόρησε 15 νέα τραγούδια δισκογραφικά, που αρκετά από αυτά είναι είναι γνωστά στο κοινό του τα 6 χρόνια που έχουν περάσει από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του, που είχε τίτλο «Sexpyrience».

Πριν δεις το περιτύλιγμα του δίσκου, έχεις θεωρήσει από τον τίτλο του, «Για Τα Πανηγύρια», ότι ο δίσκος θα εξιστορεί πόσο για τα πανηγύρια, είναι πολλά πράγματα γύρω μας. Το περιτύλιγμα αρκετά πετυχημένο για το περιεχόμενο που θέλει να αναδείξει και να καταλάβεις τι παίζει, ακόμα και ας μην ξέρεις ποιος είναι και τι κάνει, ο Sexpyr.

Άκουσα καμιά 8ριά φορές τον δίσκο και δυστυχώς και τις 8 φορές ήθελα να πατήσω το επόμενο στον player…αρκετά από τις σατιρικές εξιστορήσεις του με κούραζαν, αναμασούσαν το ίδιο θέμα (wak rappers, κόβω φλέβα, γύρνα πίσω αγάπη μου) και με έκαναν να νιώθω ότι ήταν πολύ παιδικά και φτηνά σε ιδέες ειδικά αυτά με τον TUS…δεν υπήρχαν, με κάνανε να αναρωτιέμαι την ύπαρξη τους. Τα κομμάτια-σκετσάκια που μπόρεσαν να με συνεπάρουν (με το ζόρι κάποια) ήταν πάνω από τα μισά, 11 για την ακρίβεια, Τα Χέρια Σας Ψηλά, Περνάω Μηνύματα ft. Tus, Που Είσαι, Τάνα, Που?, Είμαι Και Γαμώ, Γιατί? Ft. Δημήτρης Μεντζέλος, Νοσοκόμα, MC Tafos Vs MC Taleuri ft. Tafoplakioum από τους Ανώριμους, BBC ft. TUS, Σε Αγαπώ Ακόμα, Αυτό, Την Ώρα Μονάχα. Αλλά δεν με ενθουσίασαν δυστυχώς όλα, 5 από τα 11 μπόρεσα να ξεχωρίσω, το Που Είσαι, Τάνα, Που?, Είμαι Και Γαμώ, Γιατί? Ft. Δημήτρης Μεντζέλος και το Σε Αγαπώ Ακόμα (το λάτρεψα, μου δημιούργησε ένα flashback στην μνήμη μου σε smash hit εποχές των Ημίζ), Την Ώρα Μονάχα.

Η τελική μου γνώμη για το ακουστικό-σατιρικό show «Για Τα Πανηγύρια», δυστυχώς είναι μέτριο, με μόνο 5 καλά κομμάτια-σκετσάκια, που θα σε κάνουν πραγματικά να τον λατρέψεις, θα ήθελε καλύτερες παραγωγές σε αρκετά, μια καλύτερη επανεξέταση των σκέτς που έχει γράψει και να αγγίξει σατιρίζοντας και πιο σοβαρά θέματα όπως κάνουν τα Ημίζ, ο Χάρρυ Κλύνν και ο Τζίμης Πανούσης. Επίσης ΜΕΓΑ λάθος η συνεργασία του με τον TUS, o TUS δεν έχει αντικειμενικά καθόλου καλό χιούμορ, με φτηνό σεξιστικό, υβριστικό λεξιλόγιο, είναι πιο wak και από τους wak που σατιρίζει..ενώ ο Sexpyr, που έχει δείξει δείγματα να ξεχωρίσει ως σόλο, (γιατί ως Trendy Hooliguns, το έχει κάνει, μαζί με τα παιδιά που τον απαρτίζουν στο group) και να αποφοιτήσει ως καλός-άριστος της σχολής «Ημίζ».

Τα επίσημα singles ως τώρα σε μορφή video clip για την προωθήσει του album είναι από αυτά που δεν θα έπρεπε πιστεύω..ελπίζω να διαλέξει κάποια από τα 5 στο μέλλον..


Βαθμολογία: 2,5/5

Track List:
01. Τα Χέρια Σας Ψηλά
02. Γκάϊντα
03. Περνάω Μηνύματα ft. TUS
04. Που Είσαι, Τάνα, Που?
05. Είμαι Και Γαμώ
06. Μαλακία Τόσες Μέρες ft. TUS
07. Γιατί? φτ. Ελαιοχρωματιστής (Υ.Σ. Crew) a.k.a Δημήτρης Μεντζέλος
08. Νοσοκόμα
09. MC Tafos vs MC Ταλεύρι ft. Tafoplakioum of Ανώριμοι
10. ΒΒC ft. TUS
11. Σε Αγαπώ Ακόμα
12. Carry Ολα ft. TUS
13. Αυτό
14. Σαμποτάζ
15. Την Ώρα Μονάχα by Trendy Hooliguns rejected from Χολέτρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *