Υλικά:
1,5-2 κιλά ψαρονέφρι (1 κομμάτι)
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά,
3κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ,
1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες και το πατάμε ελαφριά με το χέρι μας, έτσι ώστε οι φέτες μας, να έχουν ομοιόμορφο πάχος. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, 1/2 χούφτα αλάτι, 1κ.τ.γ. κοφτό πιπέρι, και 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κομματάκια από το ψαρονέφρι και ανακατεύουμε ελαφριά, έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.
Ψήνουμε στο grill (έως ότου ψηθεί καλά) ή στο φούρνο στους 1900C (έως ότου πάρει ένα όμορφο ροδαλό χρώμα!)
Παίρνουμε ένα τηγάνι,ανάβουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις έχει βγει από το το grill ή τον φούρνο το κρέας μας το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι σωτάροντάς το.
Σβήνουμε με το κονιάκ στην αρχή και με έναν αναπτήρα βάζουμε φωτιά, έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μόλις σβήσει η φωτιά, προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και ξανά ανάβουμε φωτιά έως ότου πάλι σβήσει από μόνη της.
Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να ανακατεύεται το κρέας μας και έως ότου καραμελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση, με τραγανές τηγανιτές πατάτες.
Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα
Μερίδες: 2-3
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Καλή σας όρεξη!