in , , , , , ,

Οι κλασσικοί χαρακτήρες των videogames: τότε και τώρα [Photos]

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι οι «φανταστικοί» αστέρες δεν αλλάζουν ποτέ. Ο Bugs Bunny, ο Homer Simpson και ο Superman για παράδειγμα, έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και έχουν διατηρήσει την ίδια εμφάνιση λίγο ή πολύ.

Δεν γερνάνε, δεν πεθαίνουν ποτέ (εκτός από μερικές φορές όταν το απαιτεί το σενάριο αλλά έπειτα επακολουθεί μια αδικαιολόγητη νεκρανάσταση) και ακολουθούν την κάθε γενιά με συνέπεια. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για τους χαρακτήρες των videogames.

1. DONKEY KONG

Τότε: Ένας brutal πίθηκος που πέταγε βαρέλια σε έναν «πηδηχτούλη» (αυτός είναι ο Mario για την ακρίβεια) και λάτρευε να κρατάει γυναίκες για ομήρους.

Τώρα: Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς,ο Kong από το αρχικό παιχνίδι είναι τώρα γνωστός ως Cranky Kong, ένας γερο-πίθηκος που κάνει πολλά περισσότερα από το να κάθεται στην κουνιστή του καρέκλα και να σκέφτεται τις «παλιές» καλές εκείνες μέρες. Ο τωρινός Kong λέγεται πως είναι ο Donkey Kong Jr, αν και ποτέ δεν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο με αυτόν τον τρόπο.Εκτός από την κόκκινη γραβάτα με το «DK» απάνω είναι ακριβώς ο ίδιος με τον προηγούμενο, αλλά έχει ξεφύγει από τα όρια του Mario και πρωταγωνιστεί σε δικά του παιχνίδια πλατφόρμας.

2.MARIO

Τότε: Ένας κοντόχοντρος υδραυλικός/μαραγκός που παρενοχλούσε τον πρώτο Donkey Kong.Έπειτα, κατέβηκε στους υπονόμους για να αντιμετωπίσει μια χελωνο-καβουρο-εισβολή που είχε το συνήθειο να απαγάγει μια πριγκίπισσα με το όνομα Peaches(Καμία σχέση με τη γνωστή τραγουδίστρια electro-pop rock, αν και θα περνάγανε καλύτερα αν είχαν απαγάγει αυτήν).Ο Mario ήταν μια ταπεινή φιγούρα ενός ανθρώπου που δεν είχε κάποια εμφανή αίσθηση κεφιού.

Τώρα: Είναι παγκοσμίως γνωστός ως η μασκότ της Nintendo, οι φιλοδοξίες του τον έχουν φτάσει στο μυστικό Μανιταροβασίλειο και ακόμα πάρα πέρα.Καμία αδελφική αντιπαράθεση δεν τον σταματάει, κανένα άθλημα δεν τον έχει δυσκολέψει και καμία χελωνο-καβουρο-εισβολή που να μην έχει σταματήσει.Εμφανίζεται τώρα τελευταία στο Mario Galaxy λίγο ακόμα πιο εύσωμος, φορώντας την 80’ ενδυμασία του, αλλά είναι απείρως πιο εκφραστικός και πιο περιπετειώδης από εκείνον τον θλιβερό χαρακτήρα που γνωρίζαμε πιο παλιά.

3.LUIGI

Τότε:Ο αδελφός του Mario δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αλλαγή χρωμάτων στη παλέτα με πιο σκούρο δέρμα. Ήταν λειτουργικά ταυτόσημος με τον Mario, με εξαίρεση το Super Mario Bros 2. Αυτό θα συνεχίσει να είναι έτσι μέχρι το παιχνίδι των 16-bit Super Mario All-Stars όπου εμφανίστηκε με νέο πρόσωπο. Υπήρχε επίσης και μια διαφορά στο Mario Kart.

Τώρα: Παραμένει αδελφός του Mario αλλά τώρα με εμφανείς διαφορές όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στο gameplay. Δεν μοιάζει και πολύ με τον κοντόχοντρο αδερφό του αλλά παρόλα αυτά υπάρχει μια μεγαλύτερη συμπάθεια για τον Mario παρά για τον Luigi.

4.SONIC

Τότε: Η απάντηση της Sega στον Mario, ένας ταχύτατος σκαντζόχοιρος με μια δυνατή προσωπικότητά που αντιπαρερχόταν με την στάση της Nintendo «ας παίξουμε όλοι μαζί». Το sprite του Sonic άλλαξε εντελώς σε ένα χρόνο μετά στο Sonic 2, αν και ήταν μια εκ νέου κατάρτιση όλες οι πτυχές του παρέμειναν ίδιες.

Τώρα: Ο Sonic είναι μια σταθερή αξία στην Sega κατατάσσοντας τον ως μασκότ της Sega. Οι μετατροπές που έχει υποστεί τώρα είναι καθαρά….σχεδόν μηδαμινές! Ο Sonic έχει δει πολλά παιχνίδια να πηγαίνουν και να έρχονται αλλά εκτός από τα πράσινα μάτια και το βελτιωμένο rendering, πολύ λίγα έχουν αλλάξει. Ίσως οι μασκότ να έχουν κάποιο είδος ανοσίας.

5.CLOUD

Τότε: Μια συνάθροιση από μυτερά πολύγονα που φαινόταν κάπως χάλια ακόμα και το 1997. Από τα χέρια του Popeye μέχρι τα πόδια σε σχήμα ορθογώνιου, ήταν μια εμφάνιση όπου δεν είχε άλλη επιλογή από το να αλλάξει δραστικά.

Τώρα: Το στυλ του παρόμοιο, όπως και το Super Saiyan κούρεμά του αλλά έχει γίνει με τέτοια λεπτομέρεια όπου μπορείς να δεχτείς τις ιδιορρυθμίες ενός βιντεοπαιχνιδιού.Η εμφάνιση που βλέπετε έχει παρθεί από το Advent Children και δεν είναι ακόμα η τελευταία του εκδοχή, ο Cloud κάθε φορά που εμφανίζεται έχει λίγο η πολύ κάποιες διαφοροποιήσεις.Από το Kingdom Hearts στο Crisis Core και στο Dissidia.Όλα είναι παρόμοια αλλά δεν είναι καθόλου ίδια.

6.LARA CROFT

Τότε: Παραδόξως είχε θεωρηθεί ως μια ελκυστική πολυγωνική γυναίκα, αλλά τώρα φαίνεται να είναι ένα φρικτό συνονθύλευμα από διάφορα γεωμετρικά σχήματα.

Τώρα: Έχοντας στο ενεργητικό της πολλά σέξι cosplay από πολλές φαν της τώρα έχει πιο καθαρά γραφικά, πιο ομαλά πολύγωνα και τώρα πια μπορεί να θεωρηθεί δικαίως σέξι(ακόμα και αν είστε από εκείνους που ισχυρίζονται ότι «τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι σέξι»). Αυτή η εικόνα είναι από το πρόσφατο remake του αρχικού Tomb Raider, γιαυτό και τα ρούχα είναι ακριβώς…..ίδια.Κανονικά έχει φορέσει ότι ζητά η κάθε περίσταση, από κοντά κοντά παντελονάκια σε πολύ κολλητά μαγιό μέχρι και σε μπλουζάκια που αγκαλιάζουν το στήθος. Όπως και στους πραγματικούς αρχαιολόγους!

7.SOLID SNAKE

Τότε: Ένας στρατιώτης καλυμμένος από την κορφή ως τα νύχια με καμουφλάζ χωρίς κάποια ευδιάκριτα χαρακτηριστικά. Είναι απλώς ένας τύπος με καμουφλάζ που προσπαθεί να σταματήσει ένα τανκ με πυρηνικές κεφαλές και μπορεί να περπατάει. Αυτό μόνο!

Τώρα: Εντάξει….εκτός από το γεγονός ότι γκριζάρανε τα μαλλιά του και είναι γέρος, έχει επίσης ένα ειδικό κοστούμι υψηλής τεχνολογίας «OctoCamo» που δένει σε οποιοδήποτε δεδομένο περιβάλλον. Συν του ότι έχει ενισχυμένη δύναμη και περίπου 100 ώρες μπλεξίματος διαβάζοντας το εγχειρίδιο λειτουργίας. Δεν πρέπει να συγχέεται με τον Big Boss, ο οποίος, στο Portable Ops και στο Peace Walker(PSP), μοιάζει κάπως με τον Snake της δεκαετίας του ’80.

8.RYU HAYABUSA

Τότε: Ένας έμπειρος ninja που ψάχνει για εκδίκηση. Ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους κακούς και θέλει να τους κάνει να πληρώσουν. Ακόμα κι αν φαίνεται λιγάκι περίεργος με την μπλε στολή του, ο Ryu καταλήγει να μάχεται με δαίμονες, τέρατα, ρομπότ και οτιδήποτε στο μεταξύ.

Τώρα: Χμμ, στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ διαφορετικός, έστω και μόνο επειδή η εικόνα των νίντζα έχει επιζήσει ανέγγιχτη για εκατοντάδες χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση ο Ryu έχει μαύρη στολή και έχει ένα διακοσμητικό headpiece και καταλαμβάνεται στον βίαιο διαμελισμό των εχθρών του. Επίσης ο τωρινός Ryu υποτίθεται ότι δεν είναι καν ο ίδιος Ryu. Ένα κομμάτι του είναι ίδιο, αλλά διαφορετικό.

9.RYU(Street Fighter)

Τότε: Ένας κοκκινομάλλης που μπορούσε με μεγάλη προσπάθεια να πετάξει μια βολίδα φωτιάς από τα χέρια του.

Τώρα: Είναι ακόμα ο πιο κοινός χαρακτήρας του Street Fighter (Και φωνάζει συνεχώς «Haduken»), Αλλά από τότε έχει αλλάξει σημαντικά. Τώρα είναι μελαχρινός και έχει πλακωθεί στη κρεατίνη!

10.LINK

Τότε: Ένα μικρο ξωτικό συνυφασμένο με το Triforce, Ganon και Zelda. Περιπλανιόταν κυρίως σε δάση, μυστικά δωμάτια και κάστρα και εξόντωνε διάφορα τέρατα.

Τώρα: Μερικές φορές μικροσκοπικός, μερικές φορές είναι ένα έφηβο ξωτικό που θα είναι για πάντα καταδικασμένος να είναι συνυφασμένος με το Triforce ,Ganon και Zelda. Όπως και με τον Cloud, ο Link σε κάθε εμφάνισή του τείνει να είναι διαφορετικός, αν και το πράσινο πουκάμισο, το μακρύ καπέλο και το σιωπηλό-ηρωικό ανάστημά του παραμένει αναλλοίωτο.

11.SAMUS ARAN

Τότε: Ένας σκληρός κυνηγός επικηρυγμένων που αποδεικνύεται ότι είναι κοπέλα…..με μαγιό και πράσινα μαλλιά…και μετά ξανθά. Πολεμάει πειρατές του διαστήματος και σκοτώνει Metroids. Τότε το φύλο της ήταν κάτι σαν μυστικό και όταν έγινε η μεγάλη αποκάλυψη όλοι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Τώρα: Έχοντας επίσης πολλά cosplay που και αυτά μπορούν να θεωρηθούν πάρα πολύ σέξι(πραγματικά δεν χρειάζεται πολύ σκέψη,κατάξανθο μαλλί, μπλε vinyl ολόσωμη στολή περιγράφοντας την κάθε της καμπύλη και ανοίγει μόνο με ένα φερμουάρ). Σήμερα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το φύλο της Samus είναι ξεκάθαρο ότι είναι κοπέλα και μας αρέσει! Η πανοπλία έχει αλλάξει πολύ λίγο, οι ενισχυμένες βάτες είναι η μια αξιοσημείωτη διαφορά. Όπως και άλλοι χαρακτήρες της Nintendo, εξωτερική εμφάνιση της δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά.

12.WARCRAFT ORCS

Τότε: Μικρές μονάδες που εμφανίζονται στην ένδοξη ανάλυση 640×480. Ο μόνος τρόπος για καταλάβεις ότι ήταν orcs ήταν το πράσινό τους χρώμα.

Τώρα: Ακόμα πράσινοι, ακόμη ένα σημαντικό μέρος της εμπειρίας Warcraft, αλλά τώρα έχουν εμπλουτιστεί περισσότερο σαν φυλή με ιστορία, αρχιτεκτονική και ομιλία. Η βελτιωμένη ανάλυση 1024×768 δεν βλάπτει καθόλου.

13.RICK(Splatter House)

Τότε: Ένα αφιέρωμα στις splatter ταινίες, ο κεντρικός πρωταγωνιστής του Splatter House φορούσε μια μάσκα που έμοιαζε πάρα πολύ με την μάσκα που είχε ο Jason Voorhees στο Friday 13. Απλά ένας σωματώδης τύπος που κοπάναγε τέρατα μέχρι να γίνουν κιμάς.

Τώρα: Η μάσκα μοιάζει λιγότερο με εκείνη του Jason και μοιάζει περισσότερο με κρανίο στην όψη. Ο Rick τώρα έχει δώσει νέο νόημα στην μυώδη εμφάνιση και μοιάζει περισσότερο με τους κακοποιούς στο Batman:Arkham Asylum. Δεν είναι και ο πιο εμπνευσμένος επανασχεδιασμός, αλλά και πάλι ο Rick δεν ήταν και από τους πιο ευφάνταστους χαρακτήρες.

14.PAC MAN

Τότε: Ένας κίτρινος κύκλος με στόμα που έτρωγε μανιωδώς χαπάκια (καμιά σχέση με LSD) και τον κυνηγούσαν πολύχρωμα φαντασματάκια.

Τώρα: Από κίτρινος κύκλος έγινε κίτρινη μπάλα με πρόσωπό, χέρια και πόδια. Η πιο πρόσφατη ενσάρκωση του είναι στο Pac-man Party.

15.WOLVERINE

Τότε: Ο Logan σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κονσόλα της Nintendo NES παίρνει άνετα τον τίτλο του χειρότερου. Εκτός το ότι ήταν κάπως μικροκαμωμένος, σέρνεται σαν μωρό και κάθε φορά που χρησιμοποιούσε τα νύχια του έχανε ενέργεια. Απλά απαίσιο!

Τώρα: Είτε σας αρέσει είτε όχι το πρόσωπο του Hugh Jackman είναι συνώνυμο με αυτό του Wolverine. Ειλικρινά εγώ δεν ενοχλούμαι καθόλου από αυτό. Η μόνη διαφορά είναι ότι επιτέλους ξεφορτώθηκε την καφέ στολή του και φοράει την κλασσική κίτρινη, την οποία την φοράει επίσης και στο Ultimate Alliance αλλά και στο Marvel vs Capcom 2.

16.ΒΑΤΜΑΝ

Τότε: Οι προγραμματιστές ήταν τόσο ανυπόμονοι να βάλουν νυχτερίδες σε ένα παιχνίδι που δεν μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν με το χρώμα! Αυτή η εικόνα του Batman θα μπορούσε επίσης να σταθεί και ως προειδοποίηση για να χάσει μερικά κιλά. Και ίσως να χαλαρώσει λίγο.

Τώρα: Ίσως η πιο καλύτερη αναπαράσταση που είδαμε ποτέ σε παιχνίδι Batman. Ψηλός, γραμμωμένος και εκφοβιστικός και έχουν παραμείνει όλα τα στοιχεία από το comic του Batman αναλλοίωτα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό.

17.MEGAMAN

Τότε: Απλοϊκό. Τέλειο. Είναι απλώς ένα μπλε ρομπότ που πολεμάει άλλα ρομπότ. Μερικές φορές πολεμάει ρομπότ ελέφαντες που του πετάνε μπάλες.

Τώρα: Έχει παραμείνει ίδιος.Του είχαν κάνει κάποιες αλλαγές στο Mega Man X, Battle Network αλλά στα βασικά παιχνίδια Mega Man όπως και στο φετινό Mega Man 10 έχει παραμείνει αναλλοίωτος.

2 Comments

Leave a Reply
  1. Μπράβο Αλέξανδρε, φοβερό ! Μάλιστα κάποια παιχνίδια βλέποντας πώς ήταν παλιά, με γύρισαν 10 χρόνια πίσω και μου θύμισαν τον τότε ενθουσιασμό με όλα αυτά ! Εύγε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *