in ,

Ο Jay-Z λέει πως ο Kurt Cobain σταμάτησε την hip-hop μουσική για ένα διάστημα

Η grunge στις αρχές του 90‘είναι γνωστή και ως το είδος που έφερε τα πάνω-κάτω στον κόσμο της μουσικής και να υποσκιάσει την hair metal σκηνή του 80‘, ο Jay-Z λέει σε συνέντευξη πως η αυξανόμενη δημοσιότητα της hip-hop σταμάτησε για λίγο με τους Nirvana.

Η grunge  στις αρχές του 90‘είναι γνωστή και ως το είδος που έφερε τα πάνω-κάτω στον κόσμο της μουσικής και να υποσκιάσει την hair metal σκηνή του 80‘, ο Jay-Z λέει σε συνέντευξη πως η αυξανόμενη δημοσιότητα της hip-hop σταμάτησε για λίγο με τους Nirvana.Στο νέο βιβλίο  «Pharrell: The Places and Spaces«, γραμμένο από τον τραγουδιστή/παραγωγό Pharrell Williams, όπου πήρε συνέντευξη από τον μεγάλο ραπ καλλιτέχνη Jay-Z, που εξηγεί συγκεκριμένα γιατί έπαιξε μεγάλο ρόλο το κομμάτι των Nirvana «Smells Like Teen Spirit» στην ιστορία της μουσικής. Ο Jay-Z είπε,

Πρώτα πρέπει να πάμε πριν κάνει μπαμ η grunge και γιατί έγινε η grunge. Οι hair-metal μπάντες ήταν όλο μόστρα και η rock είχε πλέον να κάνει περισσότερο με την εμφάνιση παρά με αυτό που αντιπροσώπευε κανονικά, το επαναστατικό πνεύμα των νέων. Γιαυτό τον λόγο ακριβώς το «Smells Like Teen Spirit» είχε τόσο μεγάλη πέραση, γιατί εξέφραζε το πως όλοι ένιωθαν. Ήταν περίεργο γιατί η hip-hop γινόταν αυτή η δύναμη, και μετά η grunge μουσική την σταμάτησε για λίγο, καταλαβαίνεις? Με τις  hair-metal μπάντες ήταν πολύ εύκολο για εμάς να τις βγάλουμε από την μέση. Όταν ο Kurt Cobain βγήκε με αυτήν τη δήλωση, έπρεπε να περιμένουμε λίγο.

Ο Jay-Z λέει πως παρόλο που ήταν αφοσιωμένος στον κύριο στόχο του, πάντα γοητευόταν από καλλιτέχνες που αναδυόντουσαν ως μεγάλες δυνάμεις, ανεξάρτητα από το είδος. Ο Jay-Z λέει:

Όταν αυτές οι δυνάμεις βγαίνουν στην σκηνή, δεν μπορείς να τους ξεφύγεις, δεν μπορείς να πάρεις μάτια σου από πάνω τους, δεν μπορείς να σταματήσεις να τους ακούς. Ο Cobain ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Ήξερα ότι έπρεπε να περιμένουμε για λίγο προτού γίνουμε η επικρατέστερη δύναμη στην μουσική.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *