in , , ,

Ο αγώνας ζωής του Chi Cheng!

Στις 4 Νοεμβρίου 2008, ο Chi Cheng (μπασίστας των Deftones) τραυματίζεται σοβαρά σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Santa Clara της πολιτείας της California.

Το ατύχημα άφησε τον Chi σε κώμα, και οι Deftones ανακοίνωσαν το Φεβρουάριο ότι η μπάντα θα παίζει στο Bamboozle Left, με τον φίλο τους Sergio Vega (πρώην μέλος των Quicksand), συμπληρώνοντας τον Cheng στη σκηνή.

Στις 26 Απριλίου, ο Cheng είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο μετά από μια σχεδόν μοιραία λοίμωξη σηψαιμίας. Επέζησε τη μόλυνση μετά από θεραπεία και πήρε εξιτήριο από τη μονάδα εντατικής θεραπείας μια εβδομάδα αργότερα. Ύστερα μια φήμη άρχισε να διαδίδεται στις αρχές Μαΐου ότι Cheng είχε ξυπνήσει από το κώμα πλήρως, αλλά αυτό το αρνήθηκαν στο oneloveforchi.com, δηλώνοντας ότι Cheng είναι σε μια ημι-συνειδητή κατάσταση. Στις 18 Αυγούστου ο Cheng υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση των οστών στο πτερύγιο του κρανίο του, που είχαν αφαιρεθεί μετά το ατύχημα, προκειμένου να ανακουφιστεί η ενδοκρανιακή πίεση.

Το oneloveforchi.com δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2009 για να μαζέψει λεφτά για τον Cheng και τα ιατρικά του έξοδα, όπου οι οπαδοί μπορούν να δώσουν λεφτά για να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση του αρχικού στόχου των € 20.000 (αργότερα αυξήθηκε σε 50.000 δολάρια και 100.000 δολάρια). Είναι επίσης ένας σite όπου οι οπαδοί μπορούν να διαβάσουν τα προσωπικά blogs και τα σχόλια από την οικογένεια του Cheng, και να γράψουν ένα μήνυμα που θα παιχτεί στον Cheng για να επιταχύνει την αποκατάστασή του (του έχουν βάλει ακουστικά και ακούει τα μηνύματα των οπαδών του). Στα τέλη Απριλίου, η PETA ανακοίνωσε ότι το 20% του εισοδήματος από το “Happy Families, Not Happy Meals” T-shirt σχεδιασμένο από τον Chi θα πάει στον οργανισμό One Love Chi. Υπάρχει επίσης μια κάρτα “Περαστικών” στο MySpace για τον Cheng όπου οι οπαδοί του από όλο τον κόσμο μπορούν να υπογράψουν με την ανάρτηση σχολίων. Οπαδοί και μερικές διασημότητες της rock/metal σκηνής έχουν στείλει τα σχόλιά τους συμπεριλαμβανομένων των Sonic Youth, Thursday, The Used, Flaw, Evans Blue, Ill Nino, και ο Fred Durst των Limp Bizkit.

Ο παλιός φίλος και συνεργάτης, ο Fieldy μπασίστας των Korn έχει δημιουργήσει ένα instrumental κομμάτι, μαζί με άλλους μουσικούς. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια του Chi. Το τραγούδι με τίτλο “One Song For Chi” κυκλοφόρησε δωρεάν μέσω digital download στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπου δωρεές προς τον Cheng και την οικογένειά του είναι επίσης δεκτές. Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, ο Răzvan Radulescu (γνωστός και ως DJ Hefe) της ρουμανικής nu metal μπάντας Coma, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με συλλογές με τίτλο «From Eastern Europe with Love», και συμμετέχουν συγκροτήματα από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, Φύρομ και Σερβία – τα έσοδα από την πώληση του δίσκου θα πάει στον οργανισμό One Love for Chi. Οι μουσικοί που συμμετέχουν στο project One Song For Chi είναι:

 

 • Jim Root: guitars (Slipknot, Stone Sour)
 • Clint Lowery: guitars (Sevendust, Still Rain)
 • Wayne Lozinak: guitars (Hatebreed)
 • Adam Dutkiewicz: guitars (Killswitch Engage, Aftershock)
 • James Shaffer: guitars (KoRn)
 • Brian Welch: guitars (solo)
 • Reginald Arvizu: bass (KoRn)
 •  Robert Trujillo: bass (Metallica)
 • Sid Wilson: turntables (Slipknot)
 • Ray Luzier: drums (KoRn)
 • Dave McClain: drums (Machine Head)
 • Morgan Rose: drums (Sevendust)
 • Noah Bernardo: drums (P.O.D, StillWell
 • Mike Wengren: drums (Disturbed)

[jwplayer config=”player” mediaid=”6656″]

Οι Deftones έπαιξαν για δύο νύχτες (19-20 Νοεμβρίου 2009) στο Avalon στο Hollywood. Τα έσοδα από την συναυλία πήγαν στο Chi Ling Cheng Special Needs Trust. Συμπεριλαμβανόμενοι καλλιτέχνες/μπάντες στην συναυλία ήταν οι Far, Cypress Hill, Rodleen Getsic, Ben Kenney, Greg Puciato, Rick Verret, Tommy Lee, Mike Shinoda, POD, Mark McGrath, Xzibit, Robert Trujillo, Rocky George και ο Mike Muir (Suicidal Tendencies), Dave Lombardo, Alexi Laiho, Malakian Daron, Odadjian Shavo, John Dolmayan και Cavalera Max.

Ο Chi Cheng έχει αντικατασταθεί προσωρινά από τον Sergio Vega για το τελευταίο album των Deftones “Diamond Eyes. Ο Chi Cheng έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης, όπως το να είναι σε θέση να εντοπίζει άτομα με τα μάτια του, κατά καιρούς μπορεί να δίνει απαντήσεις και ελαφρώς κινούνται τα χέρια του. Ο Chino Moreno έχει δηλώσει ότι η οικογένεια του Cheng θα πληρώσει ένα έμπειρο γιατρό που θα χρησιμοποιήσει ένα πειραματικό φάρμακο για να επαναφέρει τον Chi από to κώμα. Η θεραπεία έχει 85% ποσοστό επιτυχίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *