in , , , , , , ,

Naruto: Ultimate Ninja 3 PS2/2008 [Review]

Το Naruto: Ultimate Ninza 3 ήρθε για να διορθώσει τα λάθη των προκατόχων του.

Το Naruto: Ultimate Ninza 3 ήρθε για να διορθώσει τα λάθη των προκατόχων του.Για μία ακόμη φορά ο Naruto Uzumaki μαζί με την υπόλοιπη παρέα των ninza (που αποτελείται από 44 playable χαρακτήρες), ήρθε για να κρασάρει στη κονσόλα του PS2 με μάχες σώμα-με-σώμα συνδυάζοντας το ανελέητο πάτημα κουμπιών και τη στρατηγική, περίπου με τον ίδιο τρόπο που γινότανε και με τη σειρά παιχνιδιών Super Smash Bros. της Nintendo.

ΣΕΝΑΡΙΟ

Το story mode δεν έχει αλλάξει και πολύ. Για μια ακόμη φορά, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 κεφάλαια και να πάρουν μέρος σε μάχες – κλειδιά από την τηλεοπτική σειρά. Παρόλα αυτά, το RPG mode έχει επεκταθεί σημαντικά. Αντί να διαλέγετε συνέχεια διάφορες αποστολές από μια λίστα, τώρα έχετε την δυνατότητα να διερευνήσετε το χωριό Hidden Leaf, να μιλάτε σε διάφορους χαρακτήρες και να παίρνετε αποστολές, να συλλέγετε ειδικούς παπύρους και άλλα αντικείμενα για να ενισχύσετε τον χαρακτήρα σας.

GAMEPLAY

Τα κουμπιά σας επιτρέπουν να κάνετε άλμα, να μπλοκάρετε, να κάνετε επίθεση και να πετάξετε μαχαίρια ή οτιδήποτε άλλο αντικείμενο στον αντίπαλο σας. Οι ειδικές επιθέσεις ή αλλιώς jutsu όπως λέγονται στο κόσμο του Naruto εκτελούνται πατώντας δύο φορές το d-pad και μετά το κουμπί επίθεσης.

Ακούγεται απλό, και είναι απλό. Παρόλα αυτά όμως, σύντομα θα ανακαλύψετε ότι για να νικήσετε πρέπει να έχετε μια καλή αίσθηση συγχρονισμού: να ξέρετε πότε να αλλάζετε θέσεις στην αρένα, να ξέρετε πότε να πατήσετε το κουμπί της άμυνας ώστε να τηλεμεταφερθείτε πίσω από τον αντίπαλο, και να ξέρετε πότε να ενεργοποιείτε το Jutsu στη διάρκεια ενός combo για μεγαλύτερη ζημιά.

Οι αρένες από μόνες τους παίρνουν μέρος στο gameplay. Στις περισσότερες μπορείτε να μεταφερθείτε στο background ή να ανεβείτε σε ψηλότερα σημεία. Κάποιες όμως κρύβουν και κινδύνους, όπως λακκούβες όπου μπορούν να καθυστερήσουν τον παίκτη, τεράστιες ανθρωποφάγες αράχνες όπου μπορούν να επιτεθούν ανά πάσα στιγμή αν βρεθεί ο παίκτης κοντά σε αυτές. Επίσης υπάρχουν μικρά δέντρα και και κούκλες εξάσκησης που όταν σπάνε αφήνουν διάφορα αντικείμενα όπως, αναπληρωτές ενέργειας, μαχαίρια, βόμβες και άλλα.

Όποιος έχει παίξει το Ultimate Ninza 2 θα θυμάται ότι το παιχνίδι είχε κάποια προβλήματα ισορροπίας. Μερικοί χαρακτήρες ήταν πάρα πολύ δυνατοί, οι υπόλοιποι ήταν απλώς άχρηστοι. Αλλά στο τρίτο παιχνίδι, φαίνεται πως όλοι μπορούν να τα καταφέρουν.

Επίσης, το νέο τέχνασμα εκτέλεσης των jutsu βοηθάει. Πριν, οι χαρακτήρες που μπορούσαν να κάνουν τα jutsu πιο γρήγορα μπορούσαν να κατανικήσουν τους άλλους που είχαν λίγο πιο αργή διαδικασία. Τώρα, όταν δύο χαρακτήρες κάνουν ταυτοχρόνως την ειδική τους κίνηση ξεκινάει ένα minigame με πολλαπλό πάτημα κουμπιών. Αυτός είναι ένας πιο δίκαιος τρόπος, και όποιος νικήσει τουλάχιστον σε αυτό το minigame δεν καταλήγει κανένας στην γωνία εντελώς αποδυναμωμένος.

Επιπλέον, αν δεν σας αρέσουν τα jutsu που έχει ένας χαρακτήρας μπορείτε να τις αλλάξετε πολύ απλά με jutsu άλλου χαρακτήρα.

Η εμπειρία που αποκτάτε από στο RPG mode μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να αναβαθμίσετε την επίθεση του χαρακτήρα σας, την άμυνα, την υγεία και σε άλλες ιδιότητες. Επομένως, οτιδήποτε αλλαγές κάνετε στον χαρακτήρα σας, το ίδιο ισχύει και για νέους χαρακτήρες ή για τα jutsus που θα ξεκλειδώσετε, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και σε άλλα modes του παιχνιδιού.

ΓΡΑΦΙΚΑ & ΗΧΟΣ

Πολύ μικρές αλλαγές έγιναν στα γραφικά και στον ήχο του παιχνιδιού και αυτό είναι κατανοητό, μιας και το παιχνίδι ήδη ωθεί προς το τέρμα το σύστημα του PS2. Τα 3D σκηνικά και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι πάρα πολύ καλός. Αλλά και πάλι, το J-rock soundtrack και ο τραχύς διάλογος μεταξύ των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια της μάχης φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι ένα rip-off κατευθείαν από την τηλεοπτική σειρά, τουλάχιστον τώρα υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής μεταξύ του αγγλικού και του ιαπωνικού voice act.

Η μόνη οπτικοακουστική αλλαγή που αξίζει να αναφερθεί είναι οι περίτεχνες σκηνικές περικοπές που γίνονται όταν οι χαρακτήρες εκτελούν τα jutsu αλλά και τις ειδικές jutsu επιθέσεις. Για παράδειγμα, όταν ο Naruto κάνει την επίθεση shadow clone jutsu, περιλαμβάνει μια σειρά από μεταβάσεις στις οπτικές γωνίες και διάφορα εφέ από κόμικ που τον δείχνουν να πηδάει στον αέρα, να χωρίζεται σε διάφορους κλώνους και να επιτίθεται στον αντίπαλο πολλαπλές φορές. Άλλες ειδικές επιθέσεις δείχνουν τους χαρακτήρες να μετατρέπονται σε τεράστια πλάσματα, που σχεδόν γεμίζουν όλη την οθόνη και μπορείτε να τα ελέγχετε για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

+ Πολύ πιο ισορροπημένο από το προηγούμενο παιχνίδι
+ Απλό gameplay εξοπλισμένο με πολύ τρελές επιθέσεις
+ Μπορείς να επιλέξεις τα δικά σου jutsu

– Παρόμοιο με προηγούμενα παιχνίδια
– Εξακολουθεί να μην έχει online mode
– Οι περίεργες φωνές που έχουν κάποιοι χαρακτήρες μπορεί να ξενερώσουν τον παίχτη

Το Naruto: Ultimate Ninza 3 είναι ένα παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί βασισμένο πάνω σε μία πολύ γνωστή συνταγή που έχουμε δοκιμάσει όλοι μας. Και τι με αυτό?! Οι φανταχτερές επιθέσεις και οι τρελές μάχες θα είναι πάντα εθίστηκες και οι αναβαθμίσεις που έγιναν στο παιχνίδι το καθιστούν ως μια καλύτερη εμπειρία από τους προηγούμενους τίτλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *