in , , , , , , , ,

Πλησιάζει το τέλος του Naruto… ή όχι;

Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου κατά την οποία βουίζει όλη η ιντερνετική κοινότητα ότι η διάσημη σειρά manga και anime Naruto πλησιάζει στο τέλος της.

Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου κατά την οποία βουίζει όλη η ιντερνετική κοινότητα ότι η διάσημη σειρά manga και anime Naruto πλησιάζει στο τέλος της.Κακά τα ψέματα, αυτή η συζήτηση έγινε και το 2012, και το 2011, και το Naruto ακόμα καλά κρατεί. Τι λοιπόν πυροδοτεί κάθε τόσο το άγχος των fans ανά τον κόσμο;
(Διαβάζετε ελεύθερα, το άρθρο δεν περιέχει spoiler…)

Mερικά στοιχεία από την ιστορία του

Naruto, ένα από τα δημοφιλέστερα shōnen manga παγκοσμίως. Δημιουργός, ο Kishimoto Masashi. Ξεκίνησε να δημοσιεύεται σε συνέχειες στο ιαπωνικό περιοδικό Shōnen Jump το 1999, όμως ο Kishimoto είχε ήδη εκδώσει ένα one-shot του manga το 1997 στο Akamaru Jump ( μετέπειτα Jump NEXT!), το οποίο, αν και έχει λίγη σχέση με την τωρινή πλοκή, παρουσίασε πολλούς από τους χαρακτήρες. Το manga γνώρισε μεγάλη επιτυχία και το 2002 μεταφέρθηκε ως anime στην ιαπωνική τηλεόραση. To 2005 άρχισε να προβάλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και το 2006 και 2007 σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία αντίστοιχα. Πολύ πριν βέβαια πολλα scanlation και fansub γκρουπ είχαν μεταφράσει τη σειρά και την είχαν διαθέσει δωρεάν στο Διαδίκτυο, όπως και συνέχιζαν να κάνουν παρά την οργή των εμπλεκόμενων εταιριών.

Καθώς το anime έφτανε πολύ γρήγορα το manga, όταν τελείωσε το πρώτο μέρος – το anime χωρίζεται σε δύο μέρη, Naruto και Naruto Shippūden (Naruto:The Hurricane Chronicles) – αποφασίστηκε να εκδοθεί ένας μεγάλος κύκλος fillers.Τα fillers για όσους δεν ξέρουν,είναι επεισόδια εκτός σειράς με μικρότερες περιπέτειες, είναι συνήθως χαμηλής ποιότητας και είναι η μεγαλύτερη κατάρα των anime, μετά το fanservice. Υπήρξε όμως επίσημη ανακοίνωση ότι τα fillers θα τελείωναν το 2007, όπως και έγινε. Στις 15 Φεβρουαρίου 2007 το anime επέστρεψε (πανηγυρικά) στην πλοκή του manga με το όνομα Naruto Shippūden και τα επεισόδιά του συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να βγαίνουν εβδομαδιαία.

Το διάσημο «τέλος»

Στην ουσία, αυτό που έβαλε φωτιά στις συζητήσεις των otaku και fans παγκοσμίως ήταν η δήλωση του Kishimoto Masashi το 2012 ότι «η ιστορία έχει ακόμα μπροστά της 1,5 χρόνο». Αμέσως πολλοί το συνέδεσαν με το ότι η επόμενη ταινία Naruto θα βγει το 2014, άρα πολύ «λογικά» η σειρά θα τελειώσει τον ίδιο χρόνο. Σε άλλες συνεντεύξεις του όμως ο Kishimoto-sensei δεν είναι τόσο απόλυτος:

(Συνέντευξη στο περιοδικό Otona Fami)

Otona Fami: Αφήστε μας να σας ρωτήσουμε κάτι για τη συναρπαστική σας δουλειά, για την οποία υπάρχει τόσος θαυμασμός. Έχει ήδη αποφασιστεί το τέλος του Naruto;

Kishimoto-sensei: Δεν είναι ακόμα όλα κανονισμένα. Για παράδειγμα, δεν έχω αποφασίσει πάνω στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος, αλλά το ίδιο το τέλος είναι ξεκάθαρα αποφασισμένο. Άρα από εδώ και πέρα όλα θα είναι απλά θέμα πορείας προς αυτό το σημείο.

Otona Fami:…Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αυτό σημαίνει ότι έχετε στο μυαλό σας ακόμα και πώς θα κυλήσει το τελευταίο τεύχος;

Kishimoto-sensei: Όχι, δεν θα είστε σε θέση να διαβάσετε ακόμα κάτι τέτοιο (γέλια). Στ’αλήθεια, η ιστορία δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ όσο περίμενα. Πριν τρία χρόνια περίπου, στο Jump Festa, είπα ότι θα έβαζα τον Kakashi να κάνει περισσότερα πράγματα στο manga. Παρόλαυτα, ακόμα δεν έχω καταφέρει να το κάνω. Ειλικρινά, δεν ξέρω ούτε εγώ ο ίδιος πόσο χρόνο θα πάρει. O Nishio-san (αναφέρεται στον Tetsuya Nishio) που φροντίζει τον σχεδιασμό των χαρακτήρων για το anime ,με ρώτησε επίσης για πόσο καιρό θα συνεχιστεί η ιστορία κι απάντησα «περίπου ενάμιση χρόνο». Αλλά φαίνεται ότι θα πάρει περισσότερο καιρό.

Αντίθετα επίσης με όσα υποστηρίζουν πολλοί, ο ίδιος ο Kishimoto ποτέ δεν είπε » Το Naruto θα τελειώσει τον Ιούλιο του 2014″. Άλλωστε, κάτι που ξεχνάμε πάντα να υπολογίσουμε είναι ότι τα προαναφερθέντα τελεσίγραφα, αν ισχύουν, αναφέρονται στο manga. Κάτι που σημαίνει ότι το anime θα τραβήξει αρκετά περισσότερο, μαζί με διάφορα fillers και λοιπές καθυστερήσεις. Ακόμα, είναι εμφανές ότι η σειρά πλησιάζει σε μια κατακλείδα, αλλά το ότι τελειώνει ένα arc δεν σημαίνει ότι τελειώνει και το anime/manga. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση να τελειώσεις με κάτι που αποφέρει τόσα χρήματα, κι ακόμα και μετά το τέλος του Naruto θα βγουν ακόμα ταινίες, games και διάφορα μπλιμπλίκια εμπνευσμένα από τη σειρά.

Κατά την γνώμη μου, χωρίς να λάβουμε υπ’όψιν τους παράγοντες χρήμα, απαιτήσεις των fans κ.λ.π, όταν οι mangaka κάνουν σχέδια, το σύμπαν γελάει. Ας ρίξουμε μια ματιά και σε μια πολύ παλιότερη συνέντευξη του (2006 στο περιοδικό Shōnen Jump), όπου γίνεται λόγος για το τέλος της σειράς.

Shōnen Jump: Ο Oda-sensei λέει ότι ξέρει πώς θα τελειώσει το One Piece – εσείς ξέρετε πώς θα τελειώσει το Naruto?
Masashi Kishimoto: Ναι, έχω ολοκάθαρα στο μυαλό μου το τελευταίο επεισόδιο. Έχω ήδη αποφασίσει το σχεδιασμό, τα κείμενα και τις σκηνές. Είναι στέρεες δηλαδή, όχι μόνο οι ιδέες της ιστορίας, αλλά και οι οπτικές.
Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να κατευθυνθώ προς το τέλος που έχω αλλά υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να επιλυθούν πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ίσως έχω ρίξει μέσα πάρα πολλές ιδέες και τώρα πρέπει να τις τακτοποιήσω.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι πολλοί θα συμφωνήσουν στο ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό κλείσιμο μιας καλής ιστορίας. Παρότι λοιπόν τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, γιατί να μην πλησιάζει η στιγμή να τερματιστεί μια ιστορία 14 χρόνων; Άλλωστε, όταν μετράς 14 χρόνια ύπαρξης το «πλησιάζει» μπορεί να σημαίνει μερικά χρόνια ακόμα…
(το βίντεο περιέχει spoilers)
https://www.youtube.com/watch?v=uKckI2XrsT82 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *