in , , , , ,

Οι πιο cool κατάδικοι των βιντεοπαιχνιδιών

Είναι ένοχοι για… φοβεροσύνη!

Οι εγκληματίες  μπορεί να μην είναι τα πιο σεβαστά μέλη της κοινωνίας στην πραγματική ζωή, αλλά είναι φοβεροί χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών.  Μπορεί να είναι επειδή η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών προσπαθεί ξεκάθαρα να μετατρέψει την νεολαία  σε ένα είδος βίαιων σούπερ εγκληματιών, όπως λένε όλοι ξερόλες όπου ανάθεμα και αν έχουν ΤΟΛΜΗΣΕΙ να παίξουν κάποιο παιχνίδι.

Όπως και να έχει αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας κρατούμενοι από την ιστορία του gaming,
δείτε λοιπόν την δοξολογία των ψηφιακών καταπατητών του νόμου και δώστε τους τον έπαινο που τους αξίζει. Αν δεν το κάνετε θα τον κλέψουν όπως και να έχει.

Cody (Street Fighter series)

[videogallery id=CodyTribute db=singles]
Ο τύπος δεν φοβάται τον νόμο, και το δείχνει αυτό με το να αποδράσει από την φυλακή και να πάρει μέρος σε ένα από τα πιο γνωστά τουρνουά πολεμικών τεχνών στον κόσμο όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να τον βρει. Μερικοί κρατάνε low profile όταν φεύγουν από την φυλακή αλλά ο Cody απλά κάνει σε κοινή θέα αυτό που τον έβαλε στην φυλακή εξ αρχής – να παλεύει.

Όχι μόνο αυτό αλλά από ότι φαίνεται ο Cody είναι κάτι σαν τον Joker, μπορεί φεύγει από την φυλακή όποτε του καπνίσει και το κάνει αυτό μόνο και μόνο επειδή βαριέται. Απλά απέδρασε από την φυλακή για να πάρει μέρος στο τουρνουά S.I.N χωρίς να μπει καν στον κόπο να βγάλει τις χειροπέδες. Πόσο badass;

Torque (The Suffering)

[videogallery id=TheSufferingTribute db=singles]
Ένας σιωπηλός, μελαγχολικός, ατρόμητος άνθρωπος όπου μπορεί να έχει ή να μην έχει δολοφονήσει την γυναίκα του και μπορεί ή και να μην μπορεί να μεταμορφωθεί
σε μια μεταλλαγμένη δολοφονική μηχανή. Α, επίσης έχει και τις πιο φοβερές φαβορίτες στον κόσμο. Ο Torque αντιμετώπιζε ηθικές επιλογές στη ιστορία του gaming προτού καν γίνουν της μόδας, με το The Suffering να είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια όπου έδινε μεγάλη βάση ηθικά διλήμματα του χαρακτήρα όπου επηρέαζαν την πορεία του παιχνιδιού. Τώρα εάν ο Torque ήταν ιππότης με γυαλιστερή πανοπλία ή κατακάθι στην κοινωνία ήταν καθαρά ένα θέμα που βασιζόταν σε εσάς.

Αυτό που δεν βασιζόταν σε εσάς όμως, ήταν η παράνοια που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Torque. Διωκόμενος από κάθε λογής τέρας, στοιχειωμένος από τρελούς επιστήμονες και εκδικητικούς εκτελεστές, ο Torque έχει να κάνει με πολύ τρέλα και όλο αυτό καθώς προσπαθεί να θυμηθεί τι έγινε την μέρα που πέθανε η γυναίκα του.

Παρ όλες τις ανάμεικτες κριτικές που έλαβε, το The Suffering ήταν ένα φιλόδοξο και βαθιά ενδιαφέρον παιχνίδι, και αυτές οι φαβορίτες είναι αρκετές για να κάνουν κάθε τίτλο υπέροχο.

Claude (Grand Theft Auto III)

[videogallery id=GTA3ClaudeTribute db=singles]
Ένας από τους πιο κλασσικούς δραπέτες, ο τίτλος του Claude ως «σιωπηλός πρωταγωνιστής» δεν του στέρησε καθόλου την προσωπικότητα του. Αντιθέτως, δημιουργεί απίστευτες κωμικές στιγμές, όπως φάνηκε και στην εμφάνισή του στο San Andreas. Ο Claude είναι θρυλικός που ήταν ο χαρακτήρας στο πρώτο 3D Grand Theft Auto, το παιχνίδι που έκανε το Liberty City Μέκκα των καταστροφών.

Με τον Claude ανατινάζαμε για πρώτη φορά τα κεφάλια περαστικών. Με τον Claude καταρρίψαμε το πρώτο μας αστυνομικό ελικόπτερο όταν δεν μπορούσε να μας φτάσει η αστυνομία με τα περιπολικά. Και για να μην ξεχνιόμαστε με τον Claude πήγαμε την πρώτη φορά με ιερόδουλή και μετά την σκοτώσαμε για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω και μετά ακούγαμε τα κατορθώματά μας στο ραδιόφωνο του παιχνιδιού.

James Seth Lynch (Kane and Lynch)

[videogallery id=JamesSethTribute db=singles]
Κάθε ένας από τους χαρακτήρες σε αυτήν την λίστα έχει μια ηρωική υπόσταση ή έχει κάποιες αξίες που τον λυτρώνουν. Παρόλα αυτά, μερικές φορές θέλεις ένα χαρακτήρα που να είναι πρώτης τάξεως κάθαρμα, και αυτό το κάθαρμα δεν είναι άλλο από τον
James Seth Lynch. Το ξέρεις πως είναι ψυχοπαθής επειδή έχει τρία ονόματα, όπως όλοι οι τρελοί!

Ο Lynch μπορεί να φαίνεται να είναι μια διασταύρωση του Jeff Minter και του ξωτικού των Χριστουγέννων, αλλά είναι ένας εκπληκτικός χαρακτήρας αν μη τι άλλο λόγω του ρόλου του στο πλαίσιο της ιστορίας του παιχνιδιού. Δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να παίξεις έναν γέρο, πικρόχολο, παράφρων και εξαιρετικά κατάπτυστο χαρακτήρα.
Μπορείτε να πείτε γενικά ότι θέλετε για το Kane & Lynch, η τεράστια φρικαλεότητα και κακία των «ηρώων» το καθιστούσε μοναδικό. Μην πω κιόλας, για το φοβερό co-op όπου εμφανίζονται οι παραισθήσεις του Lynch. Ένας ανεπανάληπτος εγκληματίας και σίγουρα ένας άθλιος άνθρωπος.

Riddick (Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay)

[videogallery id=RiddickButcherBayTribute db=singles]
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το Butcher Bay άρχισε να καταρρέει κατευθείαν καθώς η ατμόσφαιρα της φυλακής εξαφανιζόταν. Στα αρχικά chapters όπου ο Riddick ήταν πραγματικός κατάδικος, η ατμόσφαιρα ήταν ενδιαφέρουσα, και η αίσθηση της καταπίεσης ήταν μοναδική. Αυτό σταμάτησε λίγο πολύ όταν ο Riddick την έκανε με ελαφρά από την φυλακή και το παιχνίδι σταμάτησε να μοιάζει με adventure και έμοιαζε πιο πολύ με παραδοσιακό shooter.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως δεν μπορείς να πεις όχι στον Vin Diesel, γιαυτό και είναι στην λίστα. Ο Riddick πέρα από την δεινότειτα του να σκοτώνει ανθρώπους και να βλέπει καλύτερα στο σκοτάδι ακολουθεί και έναν προσωπικό του ηθικό κώδικα καθιστώντας τον έτσι στον τέλειο αντι-ήρωα/εγκληματία. Αυτό είναι κάτι που θα έκανε και την μητέρα σας περήφανη.

Marcus Fenix (Gears of War series)

[videogallery id=MarcusFenixTribute db=singles]
Δεν είναι απίστευτα φοβερός ο Marcus Fenix; Είναι ένας σκληροτράχηλος μπάσταρδος με πρόσωπο που μόνο μια μάνα μπορεί να αγαπήσει και με στόμα που μόνο ο George Carlin μπορεί είναι περήφανος. Καταδικασμένος για 40 χρόνια για παράλειψη καθήκοντος, ο Felix βγαίνει πρόωρα από την φυλακή χάρης στο γεγονός ότι το να καταστρέφεις εξωγήινους ικανούς για γενοκτονία είναι πιο σημαντικό από την φυλάκιση ενός ήρωα πολέμου που του έλειψε ο πατέρα του.

Ο Marcus μπορεί να μην έχει πολύ περισσότερη προσωπικότητα από τον μέσο διαστημικό πεζοναύτη, αλλά το περίεργο χιούμορ του και το attitude του προδίδουν – προς έκπληξη όλων μας – έναν αγαπητό και αναγνωρίσιμο χαρακτήρα κάτω από τον κυνισμό και τα βρισίδια.

Ganon (The Legend of Zelda series)

[videogallery id=ZeldaGanonTribute db=singles]
Ο Ganon είναι ο πιο γνωστός εγκληματίας του gaming. Παρόλο που έχει βρεθεί ένοχος πάμπολες φορές για ειδεχθή εγκλήματα και φυλακίστηκε πολλές φορές σε διάφορες πιθανές πραγματικότητες, ο βασιλιάς των κλεφτών έχει κατορθώσει να ξεπεράσει όμοιούς του σαν τον Cody και τον Lynch χάρη στην ευρεία κλίμακα των τολμηρών αποδράσεών του. Ενώ οι πιο ανθρώπινοι κατάδικοι μας έχουν αποδράσει από απλές φυλακές από τούβλο και κονίαμα, αυτός ο τύπος μπορεί να ξεγλιστρήσει από τις φυλακές που έχουν φτιάξει οι ΘΕΟΙ! Εναλλακτικές διαστάσεις, υποβρύχιες φυλακές, σωματική καταστροφή, τίποτα δεν κλειδώνει τον Ganon μακριά για τα καλά. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό!

Ο Ganon τέθηκε σε δίκη από τους Σοφούς και αρχικά καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά ήταν ΤΟΣΟ φοβερός που δεν μπορούσε καν να εκτελεστεί σωστά. Δεν αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρε ποτέ αναστολή. Άλλωστε, ποιος άλλος θα μπορούσε να συνδυάσει πράσινο δέρμα με τζίντζερ πορτοκαλί μαλλιά και να τον παίρνουν ακόμη στα σοβαρά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *