in , ,

Darren Aronofsky: Ήθελε τον Joaquin Phoenix ως Batman

Ο Darren Aronofsky ήθελε τον Joaquin Phoenix απεγνωσμένα σε ένα πολύ σκοτεινά ρεαλιστικό ρόλο του Batman.

Μετά τον απογοητευτικό Batman & Robin του Joel Schumacher το 1997, ο Darren Aronofsky προσεγγίστηκε από την Warner Bros. για μια νέα ταινία Batman, η οποία θα είχε προσαρμόσει χαλαρά το «Batman: Year One» και είχε τον Frank Miller ως συν-συγγραφέα.Τώρα προωθώντας τη νέα του ταινία, mother!, ο Darren Aronofsky θα ήθελε τον Joaquin Phoenix ως Batman.

«Πάντα ήθελα τον Joaquin Phoenix για το Batman», δήλωσε ο Aronofsky στο Yahoo.

Η ταινία «Batman: Year One» θα ήταν R-rated, το οποίο είναι αρκετά ειρωνικό, γιατί μερικές από τις δημοφιλείς ταινίες υπερηρώων των τελευταίων δύο χρόνων, Deadpool και Logan είναι R-rated.

«Είναι αστείο, νομίζω ότι ήμασταν απλώς εκτός χρόνου με την ιδέα μας», δήλωσε ο Aronofsky. «Κατάλαβα ότι με τα comics υπάρχει χώρος για όλους τους διαφορετικούς τύπους τίτλων, αλλά νομίζω ότι το Hollywood εκείνη την εποχή ήταν ακόμα στη Χρυσή Εποχή των κόμικς και εξακολουθούσαν να κάνουν κλασσικούς τίτλους με κλασικούς τρόπους. Νομίζω ότι οι θεατές τώρα, έχουν δει αρκετές comics ταινίες. Νομίζω ότι ήμασταν λίγο εκτός χρόνου για την ιδέα μας. «

Η Batman ταινία του Darren Aronofsky θα ήταν εντελώς διαφορετική και ιδιαίτερα διαφορετική από τις ταινίες Dark Knight του Christopher Nolan, κάτι που τελικά συνέβη με την WB. Δεν θα υπήρχε πλέον ο δισεκατομμυριούχος playboy Bruce Wayne, αλλά κάτι παρόμοιο με έναν άστεγο anti-hero Batman. Επίσης, ο Alfred, που αντικαταστάθηκε από τον Αφρο-Αμερικανό, «Big Al», καθώς και το Batmobile θα ήταν μια Lincoln. Ο «Batman» θα γεννηθεί όταν ο Bruce Wayne θα χτυπήσει τα κεφάλια διάφορων εγκληματιών αφήνοντας ένα αποτύπωμα «TW» από το δαχτυλίδι του θανόντος πατέρα του, Thomas Wayne. Λέγεται επίσης ότι ο Aronfsky έβλεπε τον Christian Bale για το ρόλο που ο Nolan κέρδισε για το Batman Begins.

«Batman: Year One» Concept Art

Σχετικά με το γιατί η ταινία του Darren Aronofsky Batman δεν έγινε ποτέ, η οποία έφτασε στο σημείο να έχει δημιουργηθεί ένα σενάριο και concept art, ο Frank Miller είπε στη Variety πριν καιρό ότι ήταν πολύ σκοτεινή για την WB:

Ήταν η πρώτη φορά που δούλευα σε ένα έργο Batman με κάποιον που το όραμα του Batman ήταν πιο σκοτεινό από το δικό μου. Ο Batman μου ήταν πολύ καλός γι ‘αυτόν. Θα το υποστήριζα και θα έλεγα, «ο Batman δεν θα το έκανε αυτό, δεν θα βασάνιζε κανέναν» και ούτω καθεξής. Έχουμε ξεσηκώσει ένα σενάριο και ήμασταν αρκετά ευχαριστημένοι αλλά στη συνέχεια η Warner Bros. το διάβασε και είπε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε αυτή την ταινία.» Το στέλεχος ήθελε να κάνει ένα Batman που θα μπορούσε να πάρει τα παιδιά του. Και αυτό δεν ήταν αυτό. Δεν είχε τα παιχνίδια μέσα σε αυτό. Το Batmobile ήταν απλά ένα αυτοκίνητο που ξεγελούσε. Και ο Batman γύρισε την πλάτη στην τύχη του για να ζήσει μια ζωή στο δρόμο, ώστε να μπορεί να ξέρει τι περνούν οι άνθρωποι. Δημιούργησε τη δική του Batcave σε ένα εγκαταλελειμμένο τμήμα του μετρό. Και δημιούργησε τον Batman από ολόκληρα ρούχα για να καταπολεμήσει το έγκλημα και μια διεφθαρμένη αστυνομία.

Ο Miller είχε πει επίσης το 2015 στο NYCC:

Το σενάριο αυτό βασίστηκε στο βιβλίο μου «Batman: Year One», και ναι ήταν πολύ πιο ρεαλιστικό απ’ ότι φανταζόμαστε. Σε αυτό, δαπανήθηκε αρκετός καιρός πριν γίνει Batman, και όταν βγήκε και πάλεψε το έγκλημα, απέτυχε πραγματικά αρκετές φορές πριν καταφέρει να το κάνει σωστά. Ήταν μια ιστορία προέλευσης 90 λεπτών.

Ο Joaquin Phoenix μίλησε μάλιστα για τον Batman ενώ μίλησε για το πώς ήταν κάποτε να παίξει τον Doctor Strange της Marvel και υπονοεί ότι ίσως την ταινία του Darren Aronfsky Batman την απέρριψε (αλλά δεν είναι ξεκάθαρο):

«Υπάρχουν κάποια σπουδαία πράγματα στον Batman και στο κλασικό Dark Knight του Frank Miller και το Arkham Asylum. Αλλά ήμουν πάντα ένας μεγάλος οπαδός του Wolverine. Λατρεύω τον Wolverine – ένας μεγάλος γ@#$^% δραματικός χαρακτήρας. Είναι όλα συγκρουόμενα και είναι πραγματικά ενδιαφέροντα.

Υπάρχει μόνο μία ταινία που λυπάμαι που είπα όχι – εκτός από το πρόσωπο που κατέληξε να την κάνει ήταν τόσο καλός και ήταν απολύτως έτοιμος να το κάνει, οπότε δεν έχω καμία απογοήτευση. Δεν πρόκειται να πω ποια, αλλά ήταν πολύ δυνατή. Φτάνει στο σημείο όπου κάνουν κάποιες αρκετά αξιοπρεπείς ταινίες. Σκέφτηκα ότι ο Iron Man ήταν φανταστικός.»Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *