in , ,

«Αιχμαλώτισαν» για πρώτη φορά την αντιύλη, η αντίστροφη μέτρηση για την ανθρωπότητα?!

Επιστήμονες στα εργαστήρια του CΕRΝ «συνέλαβαν» τα μυστηριώδη αντισωματίδια που κρύβουν άγνωστα στοιχεία για το Σύμπαν.

Επιστήμονες στα εργαστήρια του CΕRΝ «συνέλαβαν» τα μυστηριώδη αντισωματίδια που κρύβουν άγνωστα στοιχεία για το Σύμπαν.Ένα σημαντικό βήμα στην κατανόηση των δυνάμεων που συνιστούν και διέπουν τη λειτουργία του Σύμπαντος έγινε πριν από λίγα 24ωρα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (το γνωστό CΕRΝ) από τους επιστήμονες του ερευνητικού προγράμματος Αlpha. Οι ερευνητές κατόρθωσαν να «παγιδεύσουν» για πρώτη φορά άτομα της μυστηριώδους αντιύλης. Η φυσική επιστήμη θεωρεί ότι για κάθε σωματίδιο όπως τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια υπάρχει ένα αντισωματίδιο το οποίο η επιστημονική κοινότητα έχει ονομάσει «σωματίδιο-καθρέφτη». Για παράδειγμα, ο «καθρέφτης» του πρωτονίου είναι το αντι-πρωτόνιο, του υδρογόνου το αντι-υδρογόνο, ενώ «καθρέφτης» του ηλεκτρονίου είναι το ποζιτρόνιο. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, κατά τη γέννηση του Σύμπαντος η αντιύλη ήταν τόση όση και η ύλη, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Οι επιστήμονες προσπαθούν επί χρόνια να βρουν απαντήσεις σε αυτό το κοσμικό μυστήριο, η λύση του οποίου θα φωτίσει άγνωστες πτυχές της δημιουργίας αλλά και της εξέλιξης του συμπαντικού περιβάλλοντος.

Τα σωματίδια αντιύλης μόλις έρθουν σε επαφή με την ύλη εξαφανίζονται δημιουργώντας καθαρή ενέργεια, γεγονός που εμπόδιζε ως σήμερα τους επιστήμονες να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια επετεύχθη στο εργαστήριο η παραγωγή ποζιτρονίων και αντι-πρωτονίων, αλλά προτού προλάβουν οι επιστήμονες να τα «δουν» και πολύ περισσότερο να τα «πιάσουν» ήρθαν σε επαφή με την ύλη και εξαφανίστηκαν. Αυτή τη φορά οι ερευνητές στο CΕRΝ κατάφεραν να δημιουργήσουν σωματίδια αντιύλης χωρίς αυτά να έρθουν σε επαφή με την ύλη και έτσι έστω και για απειροελάχιστο χρόνο ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο το οποίο ονόμασαν «μαγνητικό μπουκάλι», γύρω από το οποίο δημιούργησαν σωματίδια αντιύλης τα οποία παρέμειναν παγιδευμένα εκεί χωρίς να έρθουν σε επαφή με την ύλη. Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν 38 άτομα αντι-υδρογόνου, το καθένα εκ των οποίων «έζησε» για περίπου δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Οι ερευνητές συνεχίζουν την προσπάθειά τους έτσι ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα άτομα αντιυδρογόνου τα οποία να διατηρηθούν σε ύπαρξη για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να μελετηθούν καλύτερα.

«Για λόγους που κανείς δεν ξέρει ακόμη, η ύλη επεκράτησε της αντιύλης. Είναι λοιπόν πολύ σημαντική εξέλιξη η δημιουργία σταθερών ατόμων αντιύλης.Αυτό μας εμπνέει να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βρούμε τα μυστικά της αντιύλης» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Τζέφρι Χανγκστ, εκπρόσωπος των ερευνητών του προγράμματος Αlpha.

Πηγή: tovima.gr

Αναρωτηθήκατε για πιο λόγο τέτοια επίμονη για την αντιύλη?! Λέγεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρουν εάν δημιουργηθήκαμε με το big bang και όχι με την δημιουργία του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του σύμπαντος, του Θεού..Επίσης με αυτόν τον τρόπο ίσως υποστηρίξουν επίσημα ότι ζούμε σε μια από τις παράλληλες διαστάσεις ίσως ζωής που δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν, για την αποτροπή ίσως της καταστροφής μας ή για να βγάλουμε μόνοι τα ματάκια μας, επειδή πάμε να επέμβουμε στην δημιουργία μας?! Μύθοι?!, Αλήθειες?! Σενάρια επιστημονικής φαντασίας?! Προπαγάνδες?! Θα τα αφήσω στην κρίση σας (γιατί γεννηθήκαμε με ελεύθερη βούληση…) να ψαχτείτε περισσότερο γύρω από το θέμα σοβαρά μόνοι σας, και να βρείτε την δικιά σας αλήθεια σε γεγονότα που δεν γίνονται τυχαία λίγο πριν το 2012..Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *