in , , ,

Star Trek Recap: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από το ‘Star Trek Beyond’

Το Star Trek: Beyond σηματοδοτεί την τρίτη ταινία στη νέα Star Trek reboot σειρά ταινιών, ένα είδος spinoff της αρχικής σειράς θα μπορούσα να πω. Οι Captain Kirk, Spock, Sulu, και Uhura επιστρέφουν, μεταξύ άλλων, όπως και το πλήρωμα του USS Enterprise που είναι έτοιμο να πάει σε μια εντελώς νέα περιπέτεια, αυτή τη φορά χωρίς την σκηνοθετική οπτική του J.J. Abrams όπως τις δυο προηγούμενες. Το πολυαναμενόμενο sequel έρχεται τρία χρόνια μετά το απογοητευτικό sequel του Star Trek Into Darkness και επτά χρόνια μετά την αρχική reboot ταινία, Star Trek. Πριν βουτήξετε σε άλλη μια περιπέτεια του USS Enterprise, υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία στοιχεια από τις δύο τελευταίες ταινίες που πρέπει να ξέρετε. Αυτό είναι ένα Star Trek recap για να μπορέσετε να δείτε πιο άνετα την νέα ταινία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, παρόλο που το Star Trek Beyond είναι τεχνικά η τρίτη ταινία στη νεότερη σειρά ταινιών Star Trek, κανένα σημείο πλοκής από τις δύο προηγούμενες ταινίες δεν θα επηρεάσουν την πορεία της τρίτης. Συγκεκριμένα, το Star Trek Into Darkness θεωρείτε ότι έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στην νέα ταινία. Μετά από την απογοητευτική υποδοχή από τους οπαδούς, το Star Trek Into Darkness φαίνεται να έχει ως επί το πλείστων μια διάθεση να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Ο σκηνοθέτης του Beyond, Justin Lin επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι, ενώ τα γεγονότα του Into Darkness εξακολουθούν να ισχύουν, δεν θα γίνει κάποια αναφορά στην νέα ταινία. Έτσι, εάν είστε οπαδός της σειράς Star Trek που σχεδίαζε για μεταπηδήσει στο Beyond χωρίς να έχει δει τις δύο πρώτες ταινίες, ίσως θα έπρεπε να δείτε έστω την πρώτη ταινία Star Trek.

1. Ο αρχικός Spock τυχαία δημιούργησε ένα εναλλακτικό σύμπαν

AjoZp2M9DjtQY
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτό το σύγχρονο γύρο των ταινιών Star Trek είναι ότι η πρώτη ταινία δημιουργήσει ένα εναλλακτικό χρονοδιάγραμμα. Ενώ οι αγαπημένοι ήρωες από την αρχική σειρά είναι ακόμα οι κύριοι πρωταγωνιστές μας και η βασική ιδέα της Starfleet και οι εξερευνήσεις των γαλαξιών παραμένουν, δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Ο Leonard Nimoy επανέλαβε τον εικονικό ρόλο του στις δύο πρώτες ταινίες Star Trek ως Spock Prime. Χρόνια μετά τα γεγονότα των αρχικών σειρών και ταινιών, ο Spock δημιούργησε τυχαία μια μαύρη τρύπα που ανάγκασε αυτόν και το Star Trek Villain Nero να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να αλλάξει η πορεία της ιστορίας – ξεκινώντας με μια επίθεση στο USS Kelvin σκοτώνοντας τον πατέρα του Captain Kirk. (Αστείο γεγονός: Πριν παίξει τον Thor, ο Chris Hemsworth έπαιξε τον πατέρας του Kirk στην ταινία.)

2. Captain Kirk και Spock έχουν μια σχέση αγάπης και μίσους

giphy
Ο James T. Kirk δεν ξεκίνησε σε αυτό το reboot Star Trek ως καπετάνιος – κάθε άλλο μάλιστα – στην πραγματικότητα, το κολλητάρι του ο Bones (γνωστός και ως Δρ. McCoy) έπρεπε να τον βάλει στο σκάφος, και ο Kirk είχε να παλέψει με τον Spock για να κερδίσει την θέση του καπετάνιου. Ο Spock έβλεπε αρνητικά τον Kirk από την αρχή, και ενώ οι δύο κατάφεραν να συνεργαστούν κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ταινιών, εξακολουθεί να συγκρούεται η λογική πλευρά του Spock με συναισθηματική πλευρά του Kirk (και αντίστροφα). Η σχέση τους είναι μεταξύ αγάπης και απογοήτευσης.

3. Spock και Uhura έχουν σχέση

56a5c520 2aae 0134 0cac 0a0b9a139ea7
Στο εναλλακτικό σύμπαν της πρώτης ταινίας, συναντάμε τον Spock και την Uhura να έχουν μια μυστική σχέση που γίνεται λιγότερο μυστική στο Into Darkness και φαίνεται να υπάρχει μια πιθανότητα να έρθει σε ένα τέλος αυτή η σχέση στο Beyond.

4. Ο Kirk ωστόσο, είναι μόνος

39c744e0 2aad 0134 0ca3 0a0b9a139ea7
Εντάξει, τεχνικά, εξακολουθεί να προσδιοριστεί αυτό, αλλά με βάση τις δύο πρώτες ταινίες, ο Captain Kirk είναι σίγουρα μόνος και είναι έτοιμος για σχέση. Αν και το Star Trek Into Darkness εισήγαγε την Carol Marcus (Alice Eve) ως μια φαινομενικά πιθανή ενδιαφερόμενη για σχέση, η Carol απουσιάζει από οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό του Beyond και έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν θα εμφανιστεί στην ταινία. Δεν είναι ο μόνος νέος χαρακτήρας που μπήκε στο sequel και δεν θα είναι στη νέα ταινία. Ούτε ο μοχθηρός Khan (Benedict Cumberbatch) επίσης δεν θα είναι στο Beyond.

5. Ο Vulcan καταστράφηκε

giphy
Αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ειπωθεί στο Beyond, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πλανήτης από όπου κατάγεται ο Spock, ο Vulcan, καταστράφηκε από τον Nero στο Star Trek. Η απώλεια του πλανήτη έχει μειώσει σημαντικά το είδος των Vulcan καθώς κόστισε και την ζωή της μητέρας του Spock.

6. Ο Captain Pike είναι νεκρός

giphy
Ο Captain Pike, ο άνθρωπος που ενθάρρυνε τον Kirk να ενταχθεί στο Starfleet στην πρώτη ταινία, πέθανε στο Star Trek Into Darkness από την επίθεση του Khan στο Starfleet. Είναι ένας θάνατος που τροφοδότησε τόσο τον Kirk όσο και τον Spock για να νικήσουν τον Khan.

7. Ο Spock έσπασε τους κανόνες για να σώσει τον Kirk

giphy
Αυτό είναι ένα plot twist, καθώς πολλοί ερμήνευσαν τα γεγονότα στο τέλος του Star Trek Into Darkness να σημαίνει ότι ο θάνατος είναι πλέον ιάσιμος στο σύμπαν του Star Trek. Ο Kirk πέθανε για να σώσει το πλοίο από τον Khan και τον ναύαρχος Marcus, το οποίο βοήθησε να διδάξει στον Spock ένα μάθημα για το θάνατο και την απώλεια, και στη συνέχεια αναβίωσε χρησιμοποιώντας τις μαγικές ιδιότητες του αίματος του Khan. Οι οπαδοί δεν πρέπει να περιμένουν να δουν στο Beyond να λάβει χώρα σε έναν κόσμο όπου ο θάνατος δεν είναι πλέον μια πραγματικότητα, όμως, αυτή η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία υπέρ της δραματικής έντασης. (Με άλλα λόγια, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διευθετηθεί άμεσα στο Beyond.)

8. Το πλήρωμα είναι σε μια πενταετή διαστημική αποστολή

45928460 2aac 0134 0656 062f3a35be5f
Στο Star Trek Into Darkness τελείωσε με το πλήρωμα του USS Enterprise να υποβιβάζετε σε μια πενταετή διερευνητική αποστολή στο διάστημα.

9. Όλοι η «συμμορία» είναι εδώ

cb445070 2b33 0134 0caf 0a0b9a139ea7
Παρ ‘όλες τις αλλαγές, της αναποδιές, και τους θανάτους που υπάρχουν στις δύο πρώτες ταινίες Star Trek, το αγαπημένο πλήρωμα του Enterprise – Kirk, Spock, Bones, Uhura, Scotty, Sulu και Chekov – είναι όλοι παρόντες να το αντιπροσωπεύσουν.

Τώρα που έχετε περάσει από αυτή την έντονη ανακεφαλαίωση του Star Trek, νομίζω ότι είστε έτοιμοι να πάτε να την δείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *