in , , ,

Έρευνα: Τα βιντεοπαιχνίδια ενισχύουν τις δεξιότητες, αλλά είναι και επιβλαβή

Καλά και κακά νέα για τους video gamers, νέα έρευνα δείχνει ότι το παιχνίδι ενισχύει τις οπτικές και τις γνωστικές δεξιότητες, αλλά η κατάχρηση της δραστηριότητας συνδέεται με προβλήματα συμπεριφοράς.

Σε μία από τις δύο μελέτες που δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα, ερευνητές του Brown University διαπίστωσαν ότι τα video games όχι μόνο βελτιώνουν την οπτική δεξιότητα, αλλά επίσης μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα μάθησης για τις εν λόγω δεξιότητες.

Ίσως είναι δυνατό o συχνός τεράστιος όγκος της οπτικής κατάρτισης που λαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι παίκτες να μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τρόπου λειτουργίας του εγκέφαλου, ειδικά στην ανάπτυξης της οπτικής δεξιότητας,

έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο PLoS One, ένα επιστημονικό περιοδικό που εκδίδεται από το Public Library of Science.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βλέπουν τα video games ως μια δραστηριότητα χάσιμο χρόνου, ακόμη κι αν η έρευνα έχει αρχίσει να δείχνει θετικές πτυχές τους,

δήλωσε ο Aaron Berard, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής και επικεφαλής συγγραφέας.

Αν μπορέσουμε να δείξουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν στην πραγματικότητα να βελτιώσουν κάποια γνωστική λειτουργία, ίσως εμείς, ως κοινωνία, μπορεί να αγκαλιάσουμε την νεότερη τεχνολογία και μέσα με θετικότητα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μελέτη δεν αποδεικνύει απαραίτητα ότι όποιος παίζει βιντεοπαιχνίδια βελτιώνει την ικανότητα μάθησης του ή αν οι άνθρωποι με μια έμφυτη ικανότητα να γίνουν gamers επειδή το βρίσκουν πιο εποικοδομητικό.

Μια ξεχωριστή μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προσφέρει μια πιο μικτή προοπτική σχετικά με το ζήτημα του κατά πόσο τα βιντεοπαιχνίδια είναι επιβλαβείς για τα παιδιά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που παίζουν video games για περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να είναι υπερκινητικά, να συμμετάσχουν σε καβγάδες και να μην ενδιαφέρονται για το σχολείο.

Ωστόσο η ομάδα της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που συνδέονται με το ποσό του χρόνου που δαπανάται στο gaming ανεξάρτητα από τα είδη των παιχνιδιών που παίζονται δεν βρήκαν καμία σύνδεση μεταξύ των βίαιων παιχνιδιών με την επιθετικότητα στην πραγματικής ζωή ή την ακαδημαϊκή επίδοση του παιδιού.

Βρήκαν επίσης ότι παίζοντας βιντεοπαιχνίδια για λιγότερο από μία ώρα την ημέρα μπορεί να θετική για τη συμπεριφορά των παιδιών.

Τα αποτελέσματα αυτά τονίζουν ότι το να παίζεις βιντεοπαιχνίδια μπορεί να είναι απλώς ένα άλλο στυλ παιχνιδιού που τα παιδιά ασχολούνται στην ψηφιακή εποχή, με τα οφέλη που παίρνονται από την πράξη του παιξίματος παρά το ίδιο το μέσω να είναι σημαντικός παράγοντας,

δήλωσε ο ερευνητής Allison Mishkin της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Psychology of Popular Media Culture”. Agence France-Presse

2 Comments

Leave a Reply
  1. Εγω αυτο κραταω μιας και πιστευω δειχνει ποοοοσο προκατελειμενη κοινωνια ειμαστε .
    “Ωστόσο η ομάδα της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που συνδέονται με το ποσό του χρόνου που δαπανάται στο gaming ανεξάρτητα από τα είδη των παιχνιδιών που παίζονται δεν βρήκαν καμία σύνδεση μεταξύ των βίαιων παιχνιδιών με την επιθετικότητα στην πραγματικής ζωή ή την ακαδημαϊκή επίδοση του παιδιού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *