in , , ,

Το πρώτο flagship store της Mulberry στη Νέα Υόρκη [Photos/Video]

Το εντυπωσιακό κατάστημα συνολικού εμβαδού 1.500 τ.μ., στην καρδιά του Soho, διαδέχεται τη δημιουργία του show room της μάρκας, στα Milk Studios της Νέας Υόρκης και τονίζει τη δέσμευση της Mulberry προς την αγορά της Αμερικής.

Το εντυπωσιακό κατάστημα συνολικού εμβαδού 1.500 τ.μ., στην καρδιά του Soho, διαδέχεται τη δημιουργία του show room της μάρκας, στα Milk Studios της Νέας Υόρκης και τονίζει τη δέσμευση της Mulberry προς την αγορά της Αμερικής.



Το μαγαζί της Spring Street υιοθετεί και εξελίσσει το σχεδιαστικό ύφος που χαρακτηρίζει το Λονδρέζικο flagship store της Mulberry στη New Bond Street, προσθέτοντας μερικά στοιχεία που ταιριάζουν με την ιστορία και τη θέση του κτιρίου.


O χώρος που στεγάζει το νέο κατάστημα έχει πλούσια ιστορία, καθώς ανάμεσα στις χρήσεις που κατά καιρούς είχε, συγκαταλέγονται ένα εργοστάσιο φερμουάρ, καθώς και ένα τυπογραφείο.

Η πρώτη φάση του έργου ήταν ουσιαστικά έργο αποκατάστασης που επικεντρώθηκε στη διατήρηση των περισσότερων αρχικών στοιχείων του αρχικού βιομηχανικού κτιρίου- που ανήκε στην παλιά συνοικία των τυπογραφείων της Νέας Υόρκης.  Έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη των τενεκεδένιων ταβανιών και των ιδιαίτερων δομικών στοιχείων, καθώς και στον εντυπωσιακό θόλο.


Το κύριο concept του καταστήματος είναι μια εξέλιξη του  μαγαζιού του Λονδίνου, που είχε σχεδιαστεί σαν ένα αφηρημένο λευκό κουτί, το οποίο σαν  γκαλερί αναδεικνύει μια σειρά πολύπλοκων εκθεμάτων.

Tα χαρακτηριστικά στοιχεία της Mulberry- οι μπρούντζινες κατασκευές και τα μονολιθικά service desks- είναι και εδώ παρόντα.


Το μαγαζί της  Spring Street τιμά τις Αμερικάνικες ρίζες του, με κομμάτια όπως δρύινες προθήκες, που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στο χώρο, τόσο μεταφορικά- Αγγλικό έναντι του Αμερικάνικου- τόσο και κυριολεκτικά- το παλιό σε αντίθεση με το καινούργιο και το χειροποίητο με το βιομηχανοποιημένο.

Οι κυκλικές κατασκευές αποτελούν κύρια στοιχεία τόσο στο μαγαζί της Νέας Υόρκης, όσο και στου Λονδίνου. Στη Spring Street, η κατασκευή εμπνέεται από την ιστορία του κτιρίου ως τυπογραφείο και αποθήκη βιβλίων και σχηματίζεται από πάνω από 8,000 βιβλία.


Αυτά, τοποθετημένα με τις ράχες τους κρυμμένες και τις άκρες των σελίδων τους προς τα έξω, σχηματίζουν μια σειρά ανισοϋψών τοίχων στο κέντρο του καταστήματος.

Η ποικιλία στην υφή και το ύφος αυτών των υπέροχων παλιών βιβλίων δημιουργεί ένα ρυθμό που θυμίζει την υφή και τον παλμό  του πετρόκτιστου τοίχου στο μαγαζί της New Bond. Και στα δυο καταστήματα, οι κυκλικές κατασκευές περικλείουν το τμήμα υπόδησης, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση οικειότητας και άνεσης.


Από την άλλη πλευρά, τα βιβλία είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στη βιβλιοθήκη ως κεντρικό και απαραίτητο κομμάτι του σπιτιού στην Αγγλική εξοχή- και βέβαια η Αγγλική εξοχή είναι βασικό συστατικό της μάρκας Mulberry.

To δάπεδο είναι από πλούσιο μαύρο ξύλο, που εξασφαλίζει μια κομψή αντίθεση με το μονολιθικό service desk και τις λευκές λακαριστές επιφάνειες. Το μπρούντζινο μοτίβο επαναλαμβάνεται και στολίζεται με bespoke artwork, από τον Jonathan Ellery, αποκλειστικά για το κατάστημα.


Ένα από τα αρχικά στοιχεία του κτιρίου, ο μακρύς θόλος, που ήταν αρχικά κατεστραμμένος αλλά αποκαταστάθηκε πλήρως, παίζει τώρα πρωταρχικό ρόλο, επιτρέποντας στο φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο από ψηλά.

Το concept δημιουργήθηκε από το Universal Design Studio, με το οποίο η Mulberry συνεργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια. Η Spring Street είναι το δεύτερο μεγάλο κατάστημα που ολοκληρώνεται από την ομάδα, μετά τα εγκαίνια της New Bond Street, το Δεκέμβριο του 2010. Ο διευθύνων αρχιτέκτονας Spacesmith συμπληρώνει την ομάδα και είναι υπεύθυνος για τη διεκπεραίωση του concept.

H κατασκευή του καταστήματος και των στοιχείων του δίνει ενδιαφέρουσα τροφή, τόσο στους φίλους της Mulberry, όσο και σε όσους ενδιαφέρονται για το design και την αρχιτεκτονική.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *