in ,

Σουφλέ σοκολάτας #1

Σοκολατένιο και πανεύκολο!!!

Υλικά:

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
1 ασπράδι αυγού
15 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90*C, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, και ομμοιογενοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 12′ λεπτά.

Tips:

Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Καλή σας όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *