Μια έξυπνη ιδέα για κιμά!!!
Υλικά:
4 φύλλα ζύμη σφολιάτας(2 πακέτα)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλ. τυρί κίτρινο τριμμένο
λίγο μα’ι’ντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
1 κρόκο αβγού για το άλειμμα της σφολιάτας
4 κ. της σούπας σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αχνίζουμε τα πράσα για 3′-4′ λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να απορροφηθούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το αλάτι και μαι΄ι΄ντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στα δύο. Απλώνουμε τα 8 κομμάτια ζύμης και μοιράζουμε τη γέμιση κατά μήκος κάθε φύλλου. Πασπαλίζουμεμε το τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό και τα βάζουμε σε βουτυρομένο ταψί. Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού σε μπολ με λίγο νερό και αλείφουμε κάθε ρολάκι με πινέλο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* C για 30′-40′ λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!