in ,

Πέθανε ο rapper Prodigy των Mobb Deep σε ηλικία 42 ετών

Ο θρύλος του Hip-Hop, Prodigy, των Mobb Deep πέθανε σε ηλικία 42 ετών. Ο Albert Johnson υπέφερε από την δρεπανοκυτταρική αναιμία από τη γέννησή του.

Ο θρύλος του Hip-Hop, Prodigy, των Mobb Deep πέθανε σε ηλικία 42 ετών.Ο Albert Johnson υπέφερε από την δρεπανοκυτταρική αναιμία από τη γέννησή του. Πολλές πηγές που συνδέονται με το Prodigy και ερευνουν για το θάνατό του, λένε ότι πνίγηκε στο αυγό … ωστόσο, είναι ακόμα ασαφές αν τελικά προκάλεσε το θάνατό του. Σύμφωνα με το TMZ, ο Prodigy νοσηλεύτηκε πριν από λίγες ημέρες μετά από μια εμφάνιση στο Las Vegas με επιπλοκές της νόσου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό έπαιξε ρόλο στο πρόωρο θάνατό του.

Οι Mobb Deep, που αποτελείται από το Prodigy και το Havoc, έχει πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δίσκους, τα album τους The Infamous και Hell on Earth ήταν σταθμός για την rap την δεκαετία του 90. Η ομάδα πήρε μια αόριστη παύση το 2012, αλλά επανασυνδεθεί λίγο αργότερα, απελευθερώνοντας το όγδοο album τους, The Infamous Mobb Deep, το 2014. Το ντουέτο εμφανίστηκε στο Las Vegas το Σαββατοκύριακο στην περιοδεία The Art of Rap, μαζί με Ice-T, Ghostface Killah και Onyx.

Ο Prodigy δημοσίευσε μια αυτοβιογραφία το 2011 που ονομάζεται My Infamous Life: The Autobiography of Mobb Deep’s Prodigy. Συνεργάστηκε επίσης πέρυσι με την Kathy Iandoli σε βιβλίο μαγειρικής, Commissary Kitchen, μια συλλογή συνταγών που έμαθε ενώ έκτιε τριετή ποινή για παράνομη κατοχής πυροβόλων όπλων. Σε μια ειλικρινή συνέντευξη του 2011 με τον Jesse Thorn, ο Prodigy συζήτησε για την δρεπανοκυτταρική αναιμία του:

“Η αναιμία των βλαστικών κυττάρων είναι μια κληρονομική ασθένεια που έχει περάσει από τη μητέρα και τον πατέρα και είναι βασικά μια σπάνια διαταραχή του αίματος όπου τα κύτταρα του αίματός σας αλλάζουν από στρογγυλό σχήμα, φυσιολογικό, κυκλικό σχήμα κυττάρων αίματος σε σχήμα δρεπάνου,” εξήγησε. “Ξεκινούν αλληλοσυνδεόμενα μεταξύ τους και προκαλούν θρόμβωση, που προκαλεί πόνο όταν συμβαίνει αυτό. Είναι σαν φαινόμενο ντόμινο, εξαπλώνεται σε όλο το σώμα σας και ο πόνος αυξάνεται και γίνεται σταδιακά χειρότερος εάν δεν το φροντίσετε αμέσως. Μόλις αισθανθείτε τον πόνο, υποτίθεται ότι πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο ή να πάρετε φάρμακα για τον πόνο για αυτό.”

Τόσο ο Havoc, γεννημένος ως Kejuan Muchita, όσο και ο Prodigy παρακολούθησαν το Manhattan High School of Art and Design. Το τελευταίος προέρχεται από μια οικογένεια μουσικών, ο παππούς του έπαιξε σε μια μπάντα τζαζ στο Cotton Club του Harlem παράλληλα με τον Quincy Jones. Η μητέρα και ο πατέρας του Prodigy ήταν επίσης καλλιτέχνες, είχαν εμφανιστεί στο The Crystals, οι οποίοι άνοιξαν την Diana Ross και τις Supremes, και αργότερα το doo-wop group The Chanters.

https://www.instagram.com/p/BVklVo6gwKb/

Συνάδελφοι όπως ο Nas, ο Questlove, η Nicki Minaj και πολλοί άλλοι έδωσαν τα συλλυπητήριά τους μέσω των social λογαριασμών τους.

https://twitter.com/JayElectronica/status/877235457792389121

Infamous. Goodbye Prodigy.

A post shared by Questlove Gomez (@questlove) on

Don't want to believe he's gone. Omg. RIP @prodigymobbdeep #QueensFinest

A post shared by Barbie® (@nickiminaj) on

?? QB RIP King P. Prodigy 4 Ever

A post shared by Nasir Jones (@nas) onΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *