in ,

Neill Blomkamp: To Aliens 5 είναι νεκρό, αλλά ίσως δούμε District 9 spin-off

Φαίνεται να είναι οι τελευταίες λέξεις για την κατάσταση του sequel στο Aliens 5 αλλά ίσως δούμε spin-off του District 9.

Σε μια νέα συνέντευξη του με το τον The Verge, ο σκηνοθέτης του Chappie, Neill Blomkamp, επιβεβαιώνει – μια για πάντα – ότι το μακροχρόνιο sequel του ALIENS (η οποία, σε περίπτωση που ξεχάσατε, θα χρησίμευε ως άμεση συνέχεια της ταινίας του James Cameron αγνοώντας όμως τo Alien 3 και Alien: Resurrection) είναι επίσημα νεκρό.«Νομίζω ότι είναι τελείως νεκρό, ναι. Αυτό θα ήταν μια ακριβής παραδοχή σε αυτό το σημείο. Είναι λυπηρό. Πέρασα πολύ καιρό να εργάζομαι σε αυτό, και νιώθω σαν να ήταν πραγματικά φοβερό. Αλλά η πολιτική του, ο τρόπος που έχει πάει τώρα, και ο τρόπος που πάνε όλα – δεν πρόκειται να το κρατήσει ζωντανό.»

Ερωτηθείς εάν εννοεί ότι η πολιτική του στούντιο πήρε με αυτόν τον τρόπο και ο Blomkamp αναλύει:

«Ναι, ο Ridley (Scott) ήταν ένα από τα είδωλά που μεγάλωσα, είναι τόσο ταλαντούχος που μου έκανε με την ταινία να μπω πραγματικά σε μια κατεύθυνση. Θέλω μόνο να σεβαστώ το έργο του και να μην κάνω ότι νάνε στον κόσμο που δημιούργησε. Πιστεύω ότι αν οι περιστάσεις ήταν διαφορετικές και δεν ένιωθα ότι ήμουν πολύ κοντά σε κάτι που προφανώς αισθάνεται μια τεράστια προσωπική σχέση με αυτό, αυτά τα πράγματα μπορεί να είχαν διαδραματίσει διαφορετικά. Αλλά ήθελα να το σεβαστώ όσο το δυνατόν περισσότερο.»

Αυτό δεν μας αφήνει απολύτως έκπληκτο, γιατί μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο ίδιος ο Scott είπε ότι η συνέχεια του Aliens από τον Blomkamp δεν θα προχωρήσει, λέγοντας ότι τελικά ότι η Fox μόλις αποφάσισε ότι «δεν το θέλει να το κάνει». Αυτό ακούγεται σαν μια ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία από αυτή του Blomkamp, η οποία μάλλον σημαίνει – και σημειώνω ότι αυτό είναι καθαρά υπόθεση – ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, φαίνεται να είναι οι τελευταίες λέξεις για την κατάσταση αυτή. Τώρα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβαίνει με το franchise Alien μετά τον Alien: Covenant.

Ο Neill Blomkamp ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο του έργο Oats Studio Volume One, το οποίο θα είναι μια συλλογή από συναρπαστικές μικρού μήκους ταινίες επιστημονικής φαντασίας από το δικό του στούντιο. Ερωτήθηκε αν θα ασχοληθεί το Oats Studio με την Περιφέρεια 10 και ο Blomkamp αν και είχε μερικά στην αρχή αποθαρρυντικά λόγια, στη συνέχεια αποκάλυψε ότι μια συνέχεια της Περιοχής 9 εξακολουθεί να σχεδιάζεται.

«Πιθανώς δεν, όχι, για να γίνει αυτό θα έπρεπε να αλληλεπιδράσεις με τα στούντιο που κατέχουν τα δικαιώματα. Η ουσία εδώ, είναι να είμαστε αυτόνομοι και να κάνουμε ότι θέλουμε. Με το District 9, σκοπεύω να φτιάξω μια άλλη ταινία σε αυτόν τον κόσμο. Για να επιστρέψουμε και να συνεργαστούμε με το WETA και να κάνουμε την ταινία θα είναι δροσερή, αλλά οτιδήποτε προϋπάρχει έτσι μπορεί να μην ταιριάζει με ότι προσπαθούμε εδώ.»

Οπότε, οπαδοί των sci-fi, ίσως ποτέ δεν θα δούμε την επιστροφή του Ripley σε μια ταινία Alien. Μπορούμε όμως σύντομα να πάρουμε μια συνέχεια σε ένα από τα μεγαλύτερα sci-fi αριστουργήματα των 00’s . Μερικές φορές πρέπει να πάρετε το καλό με το κακό.One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *