in ,

Μύθοι γύρω από το sex

Γύρω από το σεξ υπάρχουν πολλοί μύθοι που μερικές φορές μας εμποδίζουν να το χαρούμε όπως πρέπει.

Από τον πιο συνηθισμένο μέχρι το πιο αστείο ή παρατραβηγμένο που έχεις ακούσει ποτέ θα βρεις την απάντηση εδω.

01. Μύθος: Οι άνδρες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες.

Πραγµατικότητα: Άν είσαι άντρας και πιστεύεις αυτό, τότε η αλήθεια είναι ότι η σύντροφος σου δεν απολαμβάνει το σεξ μαζί σου!

02. Μύθος: Ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση.

Πραγµατικότητα:  Ο αυνανισμός είναι ταμπού για ορισμένους ανθρώπους, ενώ κατά την εφηβεία μπορεί να αποτελέσει πηγή ενοχών, πράγμα έως ένα βαθμό φυσιολογικό αφού πρόκειται για μια νέα και άγνωστη πτυχή στη σεξουαλικότητα του εφήβου. Σε παλαιότερες εποχές θεωρούνταν επιβλαβής για τη σωματική ή την ψυχική υγεία του ατόμου, με διαδεδομένες τις φήμες ότι μπορεί να οδηγήσει σε κώφωση, τύφλωση και να προκαλέσει κύφωση. Σήμερα όμως η επιστήμη δεν τον συνδέει πλέον με κανενός είδους παρενέργειες σωματικές ή ψυχικές, εκτός από τις περιπτώσεις όπου η πράξη γίνεται με υπερβολική συχνότητα ή υποκαθιστά τη φυσιολογική σεξουαλική ζωή ενός ενήλικου ατόμου. Χρησιμοποιήθηκε από ψυχαναλυτές κατά το 19ο αι. για τη «θεραπεία» της υστερίας στις γυναίκες. Τα επόμενα χρόνια επικράτησε η αντίληψη ότι κατά τον αυνανισμό αφαιρείται ουσία από το μυελό των οστών, όμως σήμερα μία τέτοια αντίληψη θεωρείται άτοπη και απόλυτα αναληθής από τους επιστήμονες. Εάν αυτό ήταν πράγματι αλήθεια, τότε κανείς  σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα μπορούσε να διαβάσει αυτή τη στιγμή!

03. Μύθος: Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα.

Πραγµατικότητα: Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Kinsey για θέματα σεξ, ισότητας και αναπαραγωγής το 54 % των ανδρών σκέφτονται το σεξ κάθε μέρα ή αρκετές φορές την ημέρα. Το 43 % το σκέφτονται λίγες φορές το μήνα ή μερικές φορές την εβδομάδα και το 4 % λιγότερο από μία φορά το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αν και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια πόσες φορές κάνει σεξουαλικές σκέψεις ο εγκέφαλος ενός άνδρα, είναι μάλλον απίθανο αυτό να συμβαίνει κάθε 7 δευτερόλεπτα. Εάν οι άνδρες σκέφτονται το σεξ οκτώ φορές το λεπτό κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, τότε αυτό θα άλλαζε κυριολεκτικά το σκοπό του αγώνα…

04. Μύθος: Το πέος ενός άντρα δεν σπάει.

Πραγµατικότητα: Δεν υπάρχει κόκαλο στο πέος ενός άντρα, αλλά μπορείτε να προξενηθεί μια θλάση σε αυτό. Όταν το πέος βρίσκεται σε στύση, μια ξαφνική κάκωση ή κάμψη μπορεί να σπάσει το παχύ ινώδες κάλυμμα που περιβάλλει τον ιστό του σπραγγώδουs σώματος, το οποίο δημιουργεί τη στύση. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξnς. Μην περιμένετε, πάντως, γύψο και δεκανίκια. Η βλάβη αυτή απαιτεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση, για να αποτραπεί η σεξουαλική δυσλειτουργία.

05. Μύθος: Ο οργασμός της γυναίκας είναι αποκλειστικά κολπικός.

Πραγµατικότητα: Τόσο ο κολπικός, όσο και ο κλειτοριδικός οργασμός προσφέρουν απόλαυση. Ο κολπικός, όμως, φαίνεται να είναι πιο σπάνιος, αφού οι γυναίκες σε ποσοστό περίπου 30% δηλώνουν ότι δεν τον έχουν βιώσει ποτέ. Σύγχρονες, πάντως, μελέτες αποδεικνύουν ότι η κλειτορίδα είναι το σημαντικότερο όργανο της ηδονής και του οργασμού. Μάλιστα, με τη σύγχρονη απεικονιστική τεχνική της μαγνητικής τομογραφίας, η κλειτορίδα φαίνεται να διεγείρεται όπως και το πέος στη φάση της οπτικής πρόκλησης με ερωτικές εικόνες.

06. Μύθος: Το μέγεθος του πέους είναι ο κυριότερος παράγοντας ευχαρίστησης της γυναίκας.

Πραγµατικότητα: Το πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το πέος φαίνεται να απασχολεί μεγάλη μερίδα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι άνδρες που βιώνουν με έντονο άγχος το θέμα αυτό, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποχή από το σεξ. Η ιατρική επιστήμη, ωστόσο, θεωρεί ότι το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργικότητα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δηλαδή, όλα τα μεγέθη είναι καλά, φτάνει να «κάνουν τη δουλειά τους». Σήμερα, βέβαια, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές μεγέθυνσης, οι οποίες είναι απαραίτητες μόνο όταν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

07. Μύθος: Η αυτοϊκανοποίηση είναι συνήθεια αποκλειστικά των ανδρών.

Πραγµατικότητα: Το στερεότυπο της γυναίκας-μητέρας που δεν έχει ερωτική ζωή, παρά μόνο ρόλο αναπαραγωγής, κυριαρχεί στην πατριαρχική κοινωνία και ενισχύεται από τους θρησκευτικούς κανόνες. Η επιστήμη, όμως, της βιολογίας τεκμηριώνει το γεγονός ότι ο κύκλος των ορμονών και της χημείας του έρωτα και της επιθυμίας στα δύο φύλα είναι ίδιος. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Κίνσεϊ», που ασχολείται με τη μελέτη της σεξουαλικότητας, το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη δήλωσαν ότι αυτοϊκανοποιούνται, ενώ ελληνική έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες σε ποσοστό 60% καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση και αντλούν ευχαρίστηση από αυτήν.

08. Μύθος: Ιδανικός είναι αποκλειστικά ο ταυτόχρονος οργασμός.

Πραγµατικότητα: Παρά το γεγονός ότι ο ταυτόχρονος οργασμός δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης σεξουαλικής «ισορροπίας» και ηδονής, δεν είναι καθόλου απαραίτητος. Ο χαρακτηρισμός «ιδανικός» λειτουργεί μάλλον καταναγκαστικά και για τους δύο συντρόφους, ενώ αρκετά συχνά τους κάνει να ασχολούνται με το συγχρονισμό του οργασμού τους και όχι με την ικανοποίηση και την απόλαυση που προσφέρει η ίδια η σεξουαλική πράξη. Συχνά, μάλιστα, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν μαζί, καταλήγουν ο ένας από τους δύο ή και οι δύο σύντροφοι να μη φτάνουν σε οργασμό.

09. Μύθος: Η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται πάντα σε άγχος.

Πραγµατικότητα: Πράγματι, πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν δυσκολία στύσης σε περιόδους της ζωής τους με έντονο άγχος (π.χ. δυσκολίες στη δουλειά ή οικονομικά προβλήματα). Ωστόσο, συχνά οι αιτίες είναι διαφορετικές. Αρκετοί άνδρες, για παράδειγμα, χάνουν την ερωτική τους διάθεση μετά την εγκυμοσύνη της συντρόφου τους, επειδή η «ερωτική» φύση της γυναίκας έχει δώσει τη θέση της στη «μητρική». Πίσω από τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί, όμως, να κρύβεται ένα παθολογικό πρόβλημα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα ή οι διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η σωστή αντιμετώπιση της ίδιας της πάθησης οδηγεί και στη θεραπεία του συγκεκριμένου προβλήματος. Γι’ αυτό, λοιπόν, πριν από την επίσκεψη στον… ψυχολόγο, μπορεί να χρειάζεται να περάσετε την πόρτα του ουρολόγου ή του καρδιολόγου.

10. Μύθος: Ταινίες ερωτικού περιεχομένου βλέπουν τα ζευγάρια που δεν έχουν καλή σεξουαλική ζωή.

Πραγµατικότητα:  «Οι ταινίες πορνό συμβάλλουν στην αύξηση της λίμπιντο του ζευγαριού, ενώ ταυτόχρονα το βγάζουν από τη ρουτίνα», δήλωσε ο κ. Φρανσουά Κράους, επικεφαλής γαλλικής έρευνας σχετικά με την παρακολούθηση ταινιών ερωτικού περιεχομένου από ζευγάρια. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η «χρήση» τους δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το ζευγάρι δεν μπορεί να έχει από μόνο του επαρκή σεξουαλική διέγερση, μπορεί όμως να την κάνει πιο έντονη και να προσθέσει ποικιλία στις στάσεις και τις τεχνικές του.

11. Μύθος: Αν φοράς δύο προφυλακτικά, διπλασιάζεις την προστασία!

Πραγµατικότητα: Κι όμως, αν και μπορεί σε κάποιους το παραπάνω να φαίνεται λογικό, στην πραγματικότητα αν φορέσεις δύο προφυλακτικά, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες να μείνει έγκυος η κοπέλα ή να κολλήσεις κάποια ασθένεια. Αυτό συμβαίνει γιατί με την τριβή μεταξύ των δύο προφυλακτικών, μειώνεται η αντοχή τους και υπάρχει μεγαλύτερη περίπτωση να σπάσει κάποιο από αυτά.

12. Μύθος: Η φυσιολογική συχνότητα της σεξουαλικής επαφής είναι δύο φορές την εβδομάδα.

Πραγµατικότητα: Παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το μέσο άνθρωπο το ποιος είναι ο «κανονικός» αριθμός ερωτικών συνευρέσεων την εβδομάδα. Ο μύθος που κυριαρχεί για τη μεγάλη συχνότητα επαφών και την κανονικότητα έχει επηρεαστεί από υπερβολές, χωρίς επιστημονική βάση. Η απάντηση, πάντως, των ειδικών για το ποιος είναι ο «υγιής» αριθμός είναι ξεκάθαρη: «Αυτός που μπορεί ή θέλει ο καθένας από εμάς». Η σεξουαλική πράξη, άλλωστε, δεν μπορεί να μπει σε καλούπια λογικής και αριθμών. Αυτό που ισχύει για κάποιον, μπορεί να μην ισχύει για κάποιον άλλον. Κανένας άνθρωπος δεν κάνει σεξ με τον ίδιο τρόπο, όπως και κανένας δεν μοιάζει απόλυτα με τον άλλον. Αυτή είναι και η μαγεία του σεξ.

13. Μύθος:  Ένα δείπνο με οστρακοειδή εγγυάται μια καλή σεξουαλική επαφή.

Πραγµατικότητα: Τα όστρακα (π.χ. στρείδια, μύδια) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία, όπως είναι τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. Μάλιστα, η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να συμβάλει στην ανδρική ανικανότητα. Τα θαλασσινά είναι, επίσης, καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης Β3), η οποία βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού γενετικού συστήματος. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκειμένου να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες συγκεκριμένων τροφών που θεωρούνται αφροδισιακές, θα χρειαζόταν να καταναλώσουμε τεράστιες ποσότητες, ενώ η υπερβολική κατανάλωσή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλου είδους προβλήματα. Έτσι, οι διατροφολόγοι θεωρούν «κλειδί» της καλής σεξουαλικής ζωής μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με τη συχνή άσκηση.

14. Μύθος: Όσοι άντρες έχουν μεγάλη πατούσα ή μύτη ή παλάμη ή είναι ψηλοί/κοντοί ή είναι μαύροι έχουν μεγάλο μόριο ή ασιάτες έχουν μικρό μόριο.

Πραγµατικότητα: Δυο γιατροί από το Λονδίνο η ουρολόγος Dr. Jyοtί Shah από το St Mary’s Hospital και ο συνάδελφος της Dr. Nick Christopher από to University College Hospital, αποφάσισαν να εξετάσουν επιστημονικά τις δοξασίες αυτές. Οι έρευνες τους ξεκίνησαν από την θεωρία που θέλει το μέγεθος της πατούσας, άρα και το νούμερο του παπουτσιού ενός άνδρα, να είναι ενδεικτικό για το μέγεθος του πέους του. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί που θέλουν να κάνουν ανάλογες μελέτες είναι ότι θα πρέπει οι έρευνες να γίνονται σε ανδρικά μόρια που είναι σε στύση. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο γι αυτό και δεν έχουμε πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις για το θέμα αυτό.

Οι δύο ουρολόγοι, Shah και Christopher, αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν την έρευνα τους με έναν εναλλακτικό τρόπο: χωρίς να ενημερώνουν τους ασθενείς που κατέφευγαν στα ουρολογικά ιατρεία τους για άλλα ζητήματα, φρόντιζαν να μετρούν το μήκος του πέους τους αμέσως μόλις αυτοί έβγαζαν τα ρούχα τους – για να προλάβουν την συρρίκνωση που οφείλεται στο ψύχος.

Για να είναι όσο πιο αξιόπιστη γινόταν η µέτρηση , “τέντωναν” τα αντρικά µόρια αφού έχει αποδειχτεί ότι το τεντωµένο πέος αναλογικά είναι ίδιο με το πέος σε στύση. Παράλληλα φρόντιζαν να καταγράφουν και το νουµερο του παπουτσιού που φορούσαν οι ασθενείς.

Συνολικά στην έρευνα συµµετείχαν εν αγνοία τους 104 άνδρες από 16 έως 65 ετών. Η µέτρηση του πέους τους κυµάνθηκε από 6 εως 18 εκατοστά- µε µέσο όρο τα 13 εκατοστά. Τα νούµερα των παπουτσιών των ανδρών που συµµετείχαν ήταν από 40 έως 47, µε µέσο όρο το νούµερο 43.
Και τώρα η µεγάλη στιγμή: σύµφωνα µε την έρευνα των Βρετανών ουρολόγων Shah και Christopher σε δείγμα 104 ανδρών, ηλικίας 16 εως 65 ετών, µε µέγεθος πέους από 6-18 εκατοστά και νούµερο παπουτσιού από 40-47,

δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να συνδέει το μέγεθος της αντρικής πατούσας με το μέγεθος του πέους!

Η υπεύθυνη της έρευνας Dr. Jyoti Shah πάντως επισηµαίνει:

Θα συνεχίσουµε τις έρευνες µας γιατί είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται το µέγεθος του ανδρικού µορίου µε κάποιο άλλο σηµείο του σώµατος όπως η µύτη, η παλάµες, τα δάχτυλα ή το ύψος. Μέχρι σήµερα πάντως τίποτα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί επιστηµονικά.

Η έρευνα Kinsey για το σεξουαλικό προφίλ των ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέρριψε την περιρρέουσα φήμη ότι οι Αφρικανοί έχουν μεγαλύτερο πέος από τους εκπροσώπους της Ινδοευρωπαϊκής φυλής. Υπολογίστηκε ότι το μόριο των μαύρων σε στύση φθάνει, κατά μέσο όρο τα 16 εκ. μήκος με διάμετρο 9,6 εκ. Οι λευκοί φθάνουν αντίστοιχα τα 15,7 εκ. και τα 9,3 εκ. σιγά τη διαφορά δηλαδή.

Δεν υπάρχει καμία μα καμία απόδειξη ότι το μέγεθος του πέους σχετίζεται με το χρώμα της επιδερμίδας του ή από που κατάγεται! Όλα αυτά που ακούμε για τους έγχρωμους ή τους Ασιάτες, δεν είναι τίποτα άλλο από μια κοινωνική προπαγάνδα. ‘Όσο για τις ταινίες δεν είναι η καταλληλότερη πηγή για να βγάλεις συμπεράσματα..

Το μεγαλύτερο καταγραμμένο πέος σε στύση,  ανήκει σε έναν λευκό άντρα που μένει στο Brooklyn, τον John Falcon. Σε κατάσταση ηρεμίας είναι 24 εκατοστά και φτάνει τα… 34 εκατοστά σε στύση!  Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι λιγότεροι από 5.000 άνδρες στον κόσμο διαθέτουν όργανο μεγαλύτερο από 22 – 25 εκ. (κοινώς ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα!!)

15. Μύθος: Το σπέρμα έχει πολλές θερμίδες.

Πραγµατικότητα: Το σπερματικό υγρό περιέχει βιταμίνη C, νερό, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κιτρικό, χλωριούχο, πρωτεΐνες και φρουκτόζη. Αλλά μια φυσιολογική ανδρική εκσπερμάτωση περιέχει μόνο περίπου 6 θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ακίνδυνο σε μια περιοριστική δίαιτα. Ωστόσο ορισμένες γυναίκες είναι γνωστό ότι έχουν σοβαρή αλλεργία στο σπέρμα, με αποτέλεσμα να τους προκαλείται φαγούρα, ερυθρότητα και φλύκταινες.

16. Μύθος: Όλες οι γυναίκες είναι εκ φύσεως αμφιφυλόφιλες.

Πραγµατικότητα: Aν και συχνά η τηλεόραση υπονοεί το αντίθετο. Παρά τα – της μόδας τελευταία- καυτά φιλιά μεταξύ γυναικών, οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Kinsey δείχνουν ότι μόνο το 6,2 % των ανδρών και το 4,4 % των γυναικών έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου. Επιπλέον το 5 % των ανδρών και το 3 % των γυναικών θεωρούν τους εαυτούς τους αμφιφυλόφιλους. Σίγουρα, αυτό σημαίνει ότι κάποιες γυναίκες είναι αμφιφυλόφιλες. Απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση για το σύνολο του θηλυκού γένους.

17. Μύθος: Μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα μόνο και μόνο εάν την φιλήσεις.

Πραγµατικότητα: Εάν είσαι παιδί είναι λογικό να το πιστεύεις μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή που να μπορείς να κατανοήσεις πως μια γυναικά φέρνει στην ζωή ένα άλλο άνθρωπο. Εάν είσαι μεγάλος και ξέχασαν να σου πουν πως πραγματικά “έρχεται” ένας άνθρωπος στο κόσμο, δεν θα στο χαλάσω εγώ, απλός θα σε συμβούλευα να παίρνεις προφυλάξεις στο στόμα πριν φιληθείτε για να μην έχετε απρόσμενες εγκυμοσύνες…

2 Comments

Leave a Reply
  1. Η έρευνα του Κίνσευ ήταν ψεύτικη και δεν έγινε από ουρολόγους. Οι μόνες αξιόπιστες μελέτες από ουρολόγους με πέη σε στύση μέσω αγγειοδιασταλτικής ένεσης και όχι αυτομέτρηση, ερωτηματολόγια μέσω ίντερνετ κτλ που βγάζουν για να πουλάνε προιόντα, καπότες και εγχειρήσεις.. [1]. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 12.8 cm σε στύση (ΗΠΑ): Wessells, H.; Lue, T. F.; McAninch, J. W. (1996). "Penile length in the flaccid and erect states: guidelines for penile augmentation". The Journal of Urology 156 (3): 995–997). [2]. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 13 cm σε στύση (ΙΤΑΛΙΑ): Ponchietti, R.; Mondaini, N.; Bonafè, M.; Di Loro, F.; Biscioni, S.; Masieri, L. (2001). "Penile length and circumference: a study on 3,300 young Italian males". European Urology 39 (2): 183–186.). [3]. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 12.7 cm σε στύση (ΓΑΛΛΙΑ): « Chirurgie fonctionnelle du pénis : réalités et controverses », Virag, R, Lobel B, Floresco J, Académie Nationale de Chirurgie, Séance du 19 octobre 2011 [4].ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ :ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 13 cm σε στύση.

    Η συγκεκριμένη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Seχual Medicine, έδειξε ότι ο ιδανικός μέσος όρος του μήκους ενός πέους είναι σε στύση τα 12,5 εκατοστά. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν αφού εξέτασαν τα μήκη 1700 ανδρών (πάντα σε στύση). Οι επιστήμονες κατέγραψαν σε αυτούς τους 1700 άνδρες, πέος που ήταν σε στύση 4 εκατοστά και πέος που ήταν σε στύση 28!! εκατοστά. Αλλά είπαμε ο ιδανικός μέσος όρος είναι τα 12,5 εκτατοστά.

    Η έρευνα κατέρριψε και έναν αστικό μύθο που αφορά το μέγεθος του πέους σε σχέση με τις ανθρώπινες φυλές. Ο αστικός μύθος θέλει οι Ασιάτες να έχουν μικρότερα πέη, οι Αφρικανοί μεγαλύτερα και οι Ευρωπαίοι να βρίσκονται στο όριο του “φυσιολογικού”. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις φυλές τόσο με μεγάλα όσο και με μικρότερα μεγέθη, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

    • Αγαπητή Μαρία,

      Αν και το τελικό συμπέρασμα των αποτελεσμάτων σου μιλάει για το ίδιο πράγμα που γράφω και εγώ (οπότε συμφωνούμε). Δεν εγραψα πουθενά ότι έκανε ο Kinsey την έρευνα με τους ουρολόγους που γράφω πιο πάνω, ειναι 2 διαφορετικές έρευνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *