Το Moribund είναι ένα 2D platform shooter που εκτυλίσσεται σε post apocalyptic περιβάλλον όπου διάφοροι μαχητές πολεμούν μεταξύ τους σε αρένες. Δεν υπάρχει περαιτέρω εξήγηση για την πλοκή του παιχνιδιού(όχι ότι χρειάζεται και πολύ), απλά πάρε το όπλο σου, ακινητοποίησε τον αντίπαλο και αποτελείωσε τον. Ακούγεται απλό στη θεωρία αλλά στην πράξη μπαίνουν διάφοροι παράγοντες.

Σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον λοιπόν, οι παίκτες καλούνται να εξολοθρεύσουν τους αντιπάλους τους με έναν ιδιαίτερα βίαιο τρόπο. Οι αρένες διαθέτουν διάφορα hazards, αυτοματοποιημένα οπλικά συστήματα που μπορούν να ξεκάνουν οποιοδήποτε επί τόπου, power ups και μονοπάτια που οι παίκτες μπορούν να εκμεταλλευτούν και να αιφνιδιάσουν τους άλλους και άλλα πολλά και αυτά είναι μόνο συνοδευτικά για το κύριός πιάτο. Τα όπλα των παικτών έχουν δύο λειτουργίες, η μία ρίχνει ειδικούς σπόρους που ακινητοποιούν τον αντίπαλο αλά Hellraiser τρόπο και η δεύτερη λειτουργία ρίχνει ειδικά harpoons που κομματιάζουν τον ακινητοποιημένο αντίπαλο. #GoreFest

sc2

Χειρισμός

Το gameplay του παιχνιδιού είναι αρκετά απλό με easy to learn, hard to master προσέγγιση. Μπορείτε να περιπλανηθείτε και να κάνετε άλματα ή wall hikes για να κατευθυνθείτε στην αρένα ή να καταστρέψετε κάποια εμπόδια για να πάτε σε πιο στρατηγικά σημεία. Διαθέτει death match και team death match mode αλλά και challenge mode για τους πιο μοναχικούς. Οι developers του παιχνιδιού συνιστούν να παίξετε το παιχνίδι δικαίως με χειριστήρια και όχι με πληκτρολόγιο. Όπως και έχω γράψει παραπάνω ή θα σκοτώσετε τους αντιπάλους χρησιμοποιώντας το περιβάλλον της αρένας η με την κλασσική προσέγγιση ακινητοποιώ και διαλύω. Αλλά αυτό είναι. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Μπορεί να έχει έναν εύλογο αριθμό χαρακτήρων για να επιλέξετε, αλλά πέρα από την εμφάνισή τους όμως είναι όλοι ίδιοι στο χειρισμό. Δεν υπάρχουν specs ή ειδικές ικανότητες ώστε να έχετε κάποιο συγκεκριμένο advantage έναντι των αντιπάλων σας και αυτό είναι κάτι που καθιστά το παιχνίδι λίγο μονότονο από ένα σημείο και έπειτα.

sc6

Γραφικά

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ ικανοποιητικά. The 2D aesthetic is strong with this one. Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες και αρένες, καλά animations κλπ. Κάθε αρένα και χαρακτήρας που θα παίξετε είναι σχεδιασμένα με τα δικά τους στοιχεία.

sc0

Ήχος

Η μουσική και το sound design του παιχνιδιού είναι επίσης σε πολύ ικανοποιιτικό επίπεδο. Κάθε αρένα διαθέτει το δικό της soundtrack που συνδυάζει το δυστοπικό ύφος του παιχνιδιού με το βίαιο κυνηγητό. Επίσης κάθε χαρακτήρας έχει voice over και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε taunts για να προκαλείτε τους αντιπάλους σας περιγελώντας τους σε κάθε kill.

Τελικό Συμπέρασμα

Το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό για παρέες των τεσσάρων, μπορούν βέβαια και δύο φίλοι να παίξουν αλλά δεν θα είναι το ίδιο. Το ύφος του παιχνιδιού απαιτεί νεύρο και ύφος σε κάθε αγώνα επομένως όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Μακροπρόθεσμα όμως δεν είναι ένα παιχνίδι που θα αντέξει πολύ. Δυστυχώς το μονότονο gameplay του το καθιστά σαν μια filler επιλογή για κάθε gaming session. Το Moribund είναι μια καλή επιλογή για παίξετε με τους φίλους σας πριν από κάποιο άλλο παιχνίδι ή απλά για να έχετε μια καλή δικαιολογία για να φωνάξετε μέσα στην μούρη των φίλων σας όταν χάνετε ή κερδίζετε.

Η τιμή του παιχνιδιού στο Steam είναι στα 9,99€.

+ Απλό και ευθύ gameplay
+ Πολύ καλό art
+ Gore af
– Το παιχνίδι από ένα σημείο και έπειτα γίνεται μονότονο
– Οι χαρακτήρες έχουν μόνο εικαστικές διαφορές
– Δεν υπάρχει δυνατότητα για online multiplayer, μόνο local

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *