in , , ,

Μέγας: Συνέντευξη 2005

Ο Μέγας ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει αποκλειστικά χωρίς φόβο αλλά γεμάτος πάθος στο site μας για όλα αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό γύρο από το όνομα του, τις κόντρες, την σχέση του με τον Μιχαλάρα, τα επόμενα βήματα του, την ζωή του ακόμα και για τις γυναίκες.

Πολύ κόντρα με το όνομα σου τον τελευταίο καιρό. Πιστεύεις ότι τελικά ωφέλησε στην καριέρα σου ή την πήγε ένα βήμα πίσω;

Πρώτον δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα καριέρας, γιατί δεν ονομάζομαι Fat Joe ή Jay-Z. Είμαι ένας άνθρωπος που απλά εκφράζεται με το Hip-Hop και έκανα το λάθος να εμπλακώ με την Ελληνική σκηνή χωρίς να μετανιώνω βέβαια για τίποτα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα στην φάση ή θα είχα διαμάχη με κάποιον MC ή με κάποια εταιρεία ή με κάποιο ιδιοκτήτη site.Το θέμα είναι ότι παίρνω όλη την ευθύνη από την στιγμή που ασχολήθηκα.

02.Δηλαδή αναγνωρίζεις κάποια λάθη σου?

Αναγνωρίζω μόνο τα λάθη που έκανα, αλλά καλό θα ήταν να αναγνωρίζουν και οι άλλοι τα δικά τους. Τι εννοώ. Φταίω επειδή έκραξα κάποιους, επειδή πρόσβαλα άλλους και επειδή έδωσα δικαιώματα σε περισσότερους. Το θέμα είναι όλοι αυτοί να βρουν τα άντερα και να μιλήσουν ανοιχτά για τα δικά τους σφάλματα.

Εάν είχες μπροστά σου κάποιους από αυτούς θα ζητούσες συγνώμη?

Από όσους έπρεπε να ζητήσω συγνώμη το έχω κάνει ήδη, αν και κρίθηκα ακόμα και γι’ αυτό.

Εκτός από τις δικές σου κόντρες , γενικότερα επικρατεί ένα κλίμα φαγωμάρας στην Ελληνική σκηνή. Πιστεύεις ότι γίνεται απλά για να γίνεται?

Ναι. Πολλές από αυτές αποσκοπούν σε κάτι άλλο π.χ. μία κόντρα μπορεί να αποφέρει αγοραστικό κοινό, μια πρόσχαρη φήμη αποκλειστικά σε μια μερίδα ανθρώπων ηλικίας 13-18 και εντέλει το απόλυτο μηδέν.

Ναι αλλά το αγοραστικό κοινό δεν είναι μόνο 13-18 και αν είναι στην HipHop σκηνή εσείς οι καλλιτέχνες δεν αποσκοπείτε στο να ανέβει ο μέσος όρος της ηλικίας αυτής?

Το αγοραστικό κοινό πλην ελάχιστων εξαιρέσεων κυμαίνετε σε αυτά τα επίπεδα και η μουσική του παιδεία είναι ανύπαρκτη γενικότερα. Άρα, εγώ σαν υποτιθέμενος «καλλιτέχνης» δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία ώστε να διευρύνω τους ορίζοντες ενός τέτοιου κοινού, από την στιγμή που δεν είναι έτοιμο γι’ αυτό. Μπορώ απλά να δημιουργώ και αν βρεθούν πέντε άνθρωποι στο να με καταλάβουνε θα είναι ευχής έργο.

Πολύ πιστεύουν ότι η κόντρα σου με τον Μιχαλάρα έγινε απλά για τα γίνει. Αν ισχύει κάτι τέτοιο πως μπορείς και επικρίνεις τους άλλους?

Δίνω τον λόγω μου πως ότι και να έχει ακουστεί η κόντρα αυτή δεν ήταν στημένη. Δεν θα μπορούσα εν γνώση μου να δεχτώ τόσο προσβλητικά λόγια μόνο και μόνο για να πουλήσω δύο δίσκους παραπάνω. Πάντως πρέπει να παραδεκτό ότι κατά καιρούς μπήκα στην διαδικασία της στημένης κόντρας, βλέποντας εντέλει πόσο μάταια είναι.

Για το εν λόγω τραγούδι πριν από λίγο καιρό υπήρχαν κάποιες διαφωνίες με ένα site, για το αν πρέπει να είναι μέσα ή όχι, ενώ την ίδια χρονική στιγμή υπήρχε σε όλα τα Ελληνικά HipHop sites.

Δεν ξέρω που υπήρχε και που όχι, δεν με αφορά κιόλας. Το θέμα είναι ότι η παρεξήγηση που έπρεπε να λυθεί, λύθηκε.

Ας αλλάξουμε κλίμα. Ετοιμάζεις κάτι αυτό τον καιρό?

Περιμένω να κυκλοφορήσει το LP μου «Δια χειρός 4 εποχές», το LP ενός φίλου μου που έχω αναλάβει εξολοκλήρου όλη την παραγωγή (Αστέρις «Δεν νιώθω»), ενώ παράλληλα βρίσκομαι στο studio με τον Μιχαλάρα ετοιμάζοντας το καινούργιο «Μπλόφα».

Το τελευταίο καιρό σε βλέπουμε να έχεις αναλάβει και την διοργάνωση κάποιων συναυλιών. Σκέφτεσαι να το κάνεις παράλληλα με το Rap ή στο μέλλον θα ασχοληθείς μόνο με αυτό?

Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά μου δόθηκε η ευκαιρία να αξιοποιήσω ένα χώρο, να παίξω την μουσική που γουστάρω και να βοηθήσω κάποια καινούργια σχήματα να ακουστούν. Μέχρι πρότινος έπαιζα στο UNDERGROUND ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται κάποιες άλλες κινήσεις σε πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Πιστεύεις ότι το Ελληνικό HipHop βρίσκεται στην ακμή του, στην παρακμή του ή είναι σε μία στάσιμη περίοδο?

Πιστεύω ότι έζησε την ακμή του, έζησε την παρακμή του και τώρα βρίσκεται στην στάσιμη περίοδο όπου και ξεχωρίζουν ελάχιστα πράγματα. Επίσης πιστεύω ότι δίσκοι σαν «Η Πόλη Εάλω», σαν το «Άλλη Διάσταση» ή σαν το «Από Τον Τόπο Της Φυγής» δεν θα ξαναβγούν. Όπως ελπίζω να μην ξαναβγούνε κάποιοι δίσκοι των τελευταίων καιρών ,που ήταν απλός απαράδεκτοι.

Κατά την γνώμη σου υπάρχουν σημερινοί Rappers που θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω και καινούργιο?

Υπάρχουν αλλά είναι λίγοι και σε μικρή ηλικία. Άρα υπάρχει ο φόβος να αλλάξουν προς το χειρότερο, όπως και οι προκάτοχη τους. Προσωπικά εμένα μου αρέσουνε οι Ψυχοδράμα, ο Romson, οι Βπεις, η Σκοτεινή Πλευρά και από τους παλιότερους ο Οδυσσέας, η Αποκάλυψης και κάποια κομμάτια επιλεκτικά από διάφορα groups.

Εκτός από το HipHop ασχολείσαι και με κάτι άλλο?

Σπουδάζω, παίζω μουσική σε κάποια μαγαζιά και προσπαθώ να βρω ελεύθερο χρόνο για τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα μου.

Η διασημότητα σου, σε όποιο βαθμό υπάρχει, από την HipHop σου έχει εξασφαλίσει περισσότερες γνωριμίες με τις γυναίκες?

Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές groupies στην Ελλάδα(γέλια…). Αν και είμαι φανατικός θαυμαστής του ωραίου φύλλου, τον τελευταίο καιρό έχω αφιερωθεί μόνο σε μια.

Τέλος πως σκέφτεσαι ότι θα είναι ο Μέγας μετά από δέκα χρόνια?

Καταρχάς να έχουμε την υγειά μας, τον εαυτό μου το σκέφτομαι λίγο πιο ώριμο, με την ίδια αγάπη για την μουσική, μια σταθερή δουλειά και μια σταθερή ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *