in , ,

Lancôme x Kate Winslet x Rénergie Multi-Lift [Packshots]

Πάντα μπροστά από την εποχή της, η Lancôme προώθησε τα όρια της ομορφιάς ακόμη περισσότερο και επινόησε μια νέα προσέγγιση του αισθητικού lifting.

Πάντα μπροστά από την εποχή της, η Lancôme προώθησε τα όρια της ομορφιάς ακόμη περισσότερο και επινόησε μια νέα προσέγγιση του αισθητικού lifting.Η Lancôme συγκεντρώνει την τεχνογνωσία της σε μια μοναδική σειρά, τη Rénergie Multi- Lift.

Χάρη στη δομική βιολογία, η οποία δίνει μια νέα ερμηνεία του δέρματος, είναι πλέον δυνατό να δρούμε σε όλες τις πηγές σφριγηλότητας και νεότητας της επιδερμίδας, ακόμη κι εκείνες που μέχρι τώρα δεν είχαν στοχευτεί.

Η Lancôme βασίζεται σε αυτή την επιστήμη, για να διερευνήσει ακόμη βαθύτερα το αισθητικό lifting, δημιουργώντας τη σειρά Rénergie Multi-Lift. Αυτή η σειρά προσφέρει απαράμιλλη αποτελεσματικότητα στις 5 στιβάδες του δέρματος*, χάρη στη δράση της σε πολλαπλές ζώνες, αποκαθιστώντας τη λάμψη και τη φωτεινότητα καθώς και παρέχοντας δράση σύσφιξης στις βαθύτερες στιβάδες*, ακόμη και σε περιοχές οι οποίες παραδοσιακά είναι δύσκολο να στοχευθούν.

Η Lancôme δημιούργησε επίσης μια νέα και σύγχρονη φροντίδα: το «προϊόν άμεσης ανόρθωσης και φωτισμού”. Αποτέλεσμα ανόρθωσης σε συνδυασμό με δράση ενίσχυσης του φωτός για επιδερμίδα που δείχνει «ανορθωμένη», άμεσα και ορατά φωτεινότερη, και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ιδανικό της χρώμα.

*Δοκιμές in vitro

RÉNERGIE MULTI-LIFT

Ολοκληρωμένη περιποίηση ανόρθωσης της επιδερμίδας με τεχνολογία 5 στιβάδων

Μία σειρά περιποίησης που δημιουργήθηκε με την ολοκαίνουρια τεχνολογία Multi-Tension, ειδικά σχεδιασμένη να διεγείρει* 10 βασικούς συνδέσμους – συμπεριλαμβανομένων και 5 που δεν είχαν στοχευτεί ποτέ πριν από τη Lancôme – προκειμένου να δρα σε 5 στιβάδες* και να συσφίγγει την επιδερμίδα.

*Δοκιμές in vitro

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΥΣΦΙΞΗΣ

που στοχεύει 5 στιβάδες του δέρματος* και 10 βασικούς συνδέσμους

Χάρη στη νέα επιστήμη της Δομικής Βιολογίας, τα Ερευνητικά Εργαστήριά μας προσφέρουν μια νέα ερμηνεία της αρχιτεκτονικής του δέρματος.  Για πρώτη φορά, το δέρμα θεωρείται ότι αποτελείται από 5 στιβάδες που αλληλοσυνδέονται και αλληλεπιδρούν: επιδερμίδα, δερμο-επιδερμικός σύνδεσμος, θηλώδες κυρίως δέρμα, δικτυωτό κυρίως δέρμα και υπόδερμα. Αυτές οι 5 στιβάδες σχηματίζουν ένα συνεχές σύνολο.

Σε αυτή τη δομή, τα Ερευνητικά Εργαστήριά μας εντόπισαν 10 συνδέσμους – συμπεριλαμβανομένων και 5 που δεν είχαν ποτέ πριν στοχευτεί από τη Lancôme – οι οποίοι είναι αναγκαίοι για την ομοιόσταση, τη δομή, το ενισχυμένο δίκτυο και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Αυτή η περίπλοκη δομή παρέχει τις μηχανικές ιδιότητες ολόκληρου του δέρματος:

1_ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ αποτελείται ουσιαστικά από κύτταρα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, χάρη στους σφιχτούς συνδέσμους, και ειδικότερα, στεγανές ενώσεις. Αυτές αποτελούνται από κλαυδίνες* και καδερίνες*, οι οποίες είναι αναγκαίες για την ομοιόσταση του δέρματος.

2_ Τα κύτταρα της επιδερμίδας προσκολλώνται στη βασική μεμβράνη του ΔΕΡΜΟΕΠΙΔΕΡΜΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ειδικότερα μέσω των ιντεγκρινών*. Ο δερμο-επιδερμικός σύνδεσμος αποτελείται από ένα δίκτυο πρωτεϊνών, μεταξύ άλλων το κολλαγόνο VII, που διασφαλίζουν τη συνοχή μεταξύ επιδερμίδας και κυρίως δέρματος.

Το κυρίως δέρμα, αποτελούμενο από ελαστίνη και διάφορους τύπους κολλαγόνου (τύποι ινιδίων I και III, δικτυωτά νήματα VI και τύποι XII και XVI FACITs), χωρίζεται σε 2 μέρη:

3_ Η ανώτερη στιβάδα, που ονομάζεται ΤΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑ, παίζει σημαντικό ρόλο στην ελαστικότητα του δέρματος

4_ Η βαθύτερη στιβάδα, η οποία ονομάζεται ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑ, λόγω της ακαμψίας του παίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή στήριξης στον ιστό.

5_ ΤΟ ΥΠΟΔΕΡΜΑ περιέχει ένα δίκτυο κολλαγόνου (συγκεκριμένα τύπου VI) που σχηματίζει τη δομή αυτής της στιβάδας.

* in vitro
** Βλ. Γλωσσάρι

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ LANCÔME
Η Τεχνολογία Multi-Tension Technology


Στη δερματολογία, έχει αποδειχθεί ότι τυχόν διαταραχές σε αυτούς τους συνδέσμους μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές δερματικές βλάβες.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το περίπλοκο δίκτυο τροποποιείται σε όλες του τις στιβάδες, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει, να χάνει τον όγκο του και να σχηματίζονται ρυτίδες.


Για καλύτερη προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλεί η γήρανση, είναι σημαντικό να του προσφέρουμε βαθιά, στοχευμένη δράση σε καθεμία από τις 5 στιβάδες του. Τα εργαστήριά μας δημιούργησαν έτσι την τεχνολογία Multi-Tension, ένα μοναδικό συνδυασμό ενεργών συστατικών που ενισχύει το δίκτυο πρωτεϊνών στις 5 στιβάδες του δέρματος, δρώντας στους 10 συνδέσμους* που είναι ζωτικής σημασίας για τη δομή του, συμπεριλαμβανομένων και 5 που δεν είχε στοχεύσει ποτέ πριν η Lancôme (κλαυδίνες, καδερίνες, δικτυωτά νήματα τύπου VI κολλαγόνου, και κολλαγόνο τύπου XII και XVI FACIT).

*Δοκιμές in vitro

Συνεπώς, η πρωτοποριακή τεχνολογία Multi-Tension στην καρδιά της Rénergie σχεδιάστηκε για να συσφίγγει την επιδερμίδα σε όλες τις στιβάδες.

Αποτέλεσμα: ορατό αποτέλεσμα «lifting» στην επιφάνεια της επιδερμίδας:

Με τη Rénergie Multi-Lift, ακόμη κι οι περιοχές που είναι δυσκολότερες να ανορθωθούν, δείχνουν ορατά αναδιαμορφωμένες.

Σε μόλις 4 εβδομάδες, το μέτωπο δείχνει να έχει λειανθεί, ο όγκος στα ζυγωματικά να έχει αναπληρωθεί, το περίγραμμα του προσώπου να έχει αναδιαμορφωθεί, τα χαρακτηριστικά του προσώπου να έχουν ξανασμιλευτεί κι ακόμη κι ο λαιμός δείχνει πιο σφριγηλός, σαν να έχει ανορθωθεί.

Για την καταπολέμηση των επιβλαβών υπεριωδών ακτινών, η Rénergie Multi-Lift περιέχει και δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF 15.

 

Το νέο αισθητικό lifting με αποτέλεσμα ενίσχυσης του φωτός
RENERGIE ÉCLAT MULTI-LIFT
Προϊόν φροντίδας με χρώμα

Μια νέα προσέγγιση του άμεσου αισθητικού lifting. Η Lancôme επαναπροσδιορίζει το αισθητικό lifting με αποτέλεσμα ενίσχυσης του φωτός, μια νέα και μοντέρνα κίνηση φροντίδας για άμεσα και ορατά σφριγηλή, ομοιόμορφη και φωτεινή όψη επιδερμίδας, που πλησιάζει το “χρώμα της νεότητας”.

Η νεανική επιδερμίδα είναι λεία, σφριγηλή και έχει την ικανότητα να αντανακλά το φως. Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χαλαρώνει, χάνει τη φωτεινή της λάμψη κι αποκτά πολλές ατέλειες. Αντανακλά λιγότερο το φως.

Σήμερα, η Lancôme παρουσιάζει τη Rénergie Éclat Multi-Lift, η οποία συνδυάζει τη νέα τεχνολογία Multi-Tension με την επιστήμη της ενίσχυσης φωτός, σε μια κρέμα με χρώμα, εμπνευσμένη από ασιατικές συνθέσεις «BB base».

Η επιστήμη της “ενίσχυσης φωτός”

Οι έρευνές μας οδήγησαν σε 3 συμπεράσματα:

1_ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΩΜΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ «ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ»

Οι ερευνητικές μας ομάδες χάραξαν ένα χάρτη που παρουσιάζει την εξέλιξη του χρώματος της επιδερμίδας με την πάροδο του χρόνου (η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 2.900 γυναίκες από 10 χώρες). Υπάρχουν τέσσερα σαφώς διακριτά προφίλ:

• Το λευκό δέρμα εμφανίζει αυξανόμενη ερυθρότητα

• Το λατινοαμερικάνικο δέρμα χάνει την ομοιογενή όψη του

• Το ασιατικό δέρμα γίνεται κιτρινωπό

• Το σκούρο δέρμα γίνεται θαμπό


2_ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει την ομοιογενή εμφάνισή της, ως προς την υφή της – γίνεται λιγότερο ομοιόμορφη και οι πόροι γίνονται πιο ορατοί – και το χρώμα της – αναπτύσσονται χρωστικές και αγγειακές ατέλειες.


3_ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΩΣ

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χαλαρώνει και το χρώμα και η υφή της χάνουν την ομοιογένειά τους. Δεν αντανακλά πλέον το φως, γεγονός που αποδεικνύεται από τα δεδομένα in vivo.

Ο κλάδος των καλλυντικών έχει μπει στην εποχή των άμεσα ορατών αποτελεσμάτων: RENERGIE ÉCLAT MULTI-LIFT, νέα φροντίδα ανόρθωσης της επιδερμίδας με άμεσο αποτέλεσμα ενίσχυσης του φωτός.

 

Ανταποκρινόμενη στη διπλή ανάγκη για ανόρθωση της επιδερμίδας + αποτέλεσμα ενίσχυσης του φωτός, η Lancôme δημιούργησε τη Rénergie Éclat Multi-Lift, την πρώτη φροντίδα με χρώμα που προσφέρει ως προς την ανόρθωση της επιδερμίδας + ενίσχυση του φωτός.

Για πρώτη φορά, η υψηλή εξειδίκευση της Rénergie χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη δράση ενίσχυσης του φωτός της βιοχρωματικής τεχνολογίας για να δώσει στην επιδερμίδα ορατά νεανικότερη όψη και εμφάνιση.

 

ΕΝΤΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ LIFTING

Στην καρδιά των συνθέσεων Rénergie Multi-Lift, η τεχνολογία Multi-Tension σχεδιάστηκε για να συσφίγγει την επιδερμίδα.

ΦΩΣ, ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ LIFTING

Για άμεση και ορατή ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας και επαναφορά της όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «φυσικό χρώμα» της, τα Ερευνητικά Εργαστήριά μας αξιοποίησαν τη βιοχρωματική τεχνολογίας με φυσικές ώχρες και χρωστικές για να προσφέρουν «αδιόρατη» κάλυψη και φυσικά συστατικά για ομοιόμορφη όψη. Η Rénergie Éclat Multi-Lift διατίθεται σε τέσσερις αποχρώσεις, σύμφωνα με τα διαφορετικά προφίλ επιδερμίδας που καθορίστηκαν στη διάρκεια των κλινικών μελετών μας: δύο που προσθέτουν μια θερμή λάμψη στο θαμπό δέρμα και δύο που καταπραΰνουν το έντονα ροδαλό χρώμα του δέρματος. Έτσι, κάθε επιδερμίδα μπορεί να αποκτά τη λάμψη και τη φωτεινότητα του «ιδανικού χρώματος νεότητας».

ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Με τη διπλή δράση «ανόρθωσης της επιδερμίδας + ενίσχυσης του φωτός», η Rénergie Eclat Multi- Lift χαρίζει όμορφα λεία και ομοιογενή επιδερμίδα. Η επιδερμίδα δείχνει αμέσως πιο σφριγηλή, πιο πυκνή και πιο ελαστική. Οι δυσχρωμίες και η ερυθρότητα μειώνονται ορατά, και η όψη της επιδερμίδας γίνεται ομοιογενής, δροσερή και φωτεινή. Η επιδερμίδα αντανακλά τέλεια το φως.

 

RENERGIE MULTI-LIFT

Μια νέα ολική προσέγγιση του αισθητικού lifting.

Για φωτεινή επιδερμίδα που δείχνει “ανορθωμένη” και εκπέμπει νεανική λάμψη, η δύναμη της σειράς τριών προϊόντων Rénergie Multi-Lift:

RÉNERGIE MULTI-LIFT

ολοκληρωμένη φροντίδα ανόρθωσης της επιδερμίδας με τεχνολογία 5 στιβάδων

Φροντίδα σχεδιασμένη να συσφίγγει την επιδερμίδα, που περιέχει την τεχνολογία Multi-Tension στη σύνθεσής της, η οποία δρα σε 5 στιβάδες* του δέρματος.

RÉNERGIE ÉCLAT MULTI-LIFT

Το νέο αισθητικό lifting με αποτέλεσμα ενίσχυσης του φωτός

Η φροντίδα Rénergie με χρώμα για επιδερμίδα που δείχνει «ανορθωμένη», άμεσα και ορατά φωτεινότερη, και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ιδανικό της χρώμα.

RÉNERGIE YEUX MULTI-LIFT

Φροντίδα άμεσης αναζωογόνησης** της περιοχής των ματιών

Το εμβληματικό διπλό προϊόν φροντίδας ματιών που προσφέρει 6 ορατές δράσεις για άμεση αναζωογόνηση της περιοχής των ματιών.

*Δοκιμές in vitro
** Αποτέλεσμα αναζωογόνησης

Η Δύναμη της RÉNERGIE MULTI-LIFT

Λεία και σφριγηλότερη, η επιδερμίδα γίνεται ορατά φωτεινή

Έχοντας χρησιμοποιήσει για μια εβδομάδα το star trio,
Rénergie Multi-Lift, Rénergie Yeux Multi-Lift και Rénergie Éclat Multi-Lift, οι γυναίκες* παρατηρούν ολοένα και πιο ορατά αποτελέσματα στον καθρέφτη τους:

ΘΕΪΚΕΣ ΥΦΕΣ σε πολυτελείς συσκευασίες

RÉNERGIE MULTI-LIFT

Αυτή η κρέμα περιποίησης χαϊδεύει απαλά την επιδερμίδα. Η ευγενής υφή της, πλούσια και άνετη, γίνεται απαλή και δροσερή μόλις απλωθεί στην επιδερμίδα και απορροφάται αμέσως για βέλτιστο αποτέλεσμα ανάπλασης.

Νέα σύνθεση, νέα συσκευασία. Η Lancôme παρουσιάζει τη Rénergie Multi-Lift σε σφαιρικό και σκούρο βιολετί γυάλινο βάζο που πάλλεται από ενέργεια.

RÉNERGIE ÉCLAT MULTI-LIFT

Εξατομικευμένες κρέμες με χρώμα που προσφέρουν όλη την αποτελεσματικότητα ανόρθωσης της Rénergie σε μια ελαφριά υφή με “αδιόρατη” κάλυψη. Μια γνήσια φροντίδα «ενίσχυσης του φωτός και αδιόρατης κάλυψης” που είναι απαλή, βελούδινη και εξαιρετικά ελαφριά στο άγγιγμα.

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Μόλις απλωθεί στην επιδερμίδα, την κάνει φωτεινή χωρίς να τονίζει τις λεπτές γραμμές και τους πόρους. Βελτιώνει όμορφα την όψη της επιδερμίδας, χωρίς εξαιρέσεις.

Διατίθεται σε λαμπερό βιολετί μπουκαλάκι με αντλία, εύκολο στη μεταφορά, με απολύτως σύγχρονη σχεδίαση. Πιέζοντας απλώς στην αντλία, παίρνετε την κατάλληλη ποσότητα προϊόντος.

 

RÉNERGIE YEUX MULTI-LIFT

Ένα προϊόν 2-σε-1, με υφές που ενεργοποιούν την περιοχή των ματιών.

Η πρώτη είναι δροσερή, βελούδινη κρέμα που απλώνεται αμέσως στην επιδερμίδα. Ενυδατώνει και λειαίνει ενώ ταυτόχρονα φωτίζει την περιοχή των ματιών και δημιουργεί μια ιδανική βάση.

Η δεύτερη είναι εμπνευσμένη από τις ασιατικές «BB bases», το προϊόν έχει χρωματισμένη, εντελώς αδιόρατη υφή. Απλώνετε μια μικρή ποσότητα με απαλά χτυπηματάκια στην περιοχή των ματιών, για να ζωντανέψετε το βλέμμα και να αποκαταστήσετε τη λάμψη του.

Αυτή η ευφυής διπλή συσκευασία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένη.

Ευχάριστη και άκρως πρακτική, περιέχει κομψά την κρέμα φροντίδας ματιών, ενώ το μεταλλικό καπάκι ανοίγει αποκαλύπτοντας την υφή φωτεινότητας. Χάρη στο ενσωματωμένο καθρεφτάκι, το διπλό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Ένα φωτεινό ΑΡΩΜΑ

Όλα τα προϊόντα φροντίδας Lancôme είναι διακριτικά αρωματισμένα.

Η σειρά Rénergie Multi-Lift διαθέτει άρωμα τριαντάφυλλου με μια λεπτή, κομψή και φωτεινή συμφωνία που «ανθίζει» στην επιδερμίδα. Ένα άρωμα που ομορφαίνει και εμπνέει αυτοπεποίθηση.

Η ΝΟΤΑ ΚΟΡΥΦΗΣ έχει μια απολαυστικά φρουτώδη δροσιά με νότες μανταρινιού και αχλαδιού σε συνδυασμό με αλδεϋδικό ίχνος.

Η ΝΟΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ περιέχει ένα λουλουδάτο μπουκέτο όπου το τριαντάφυλλο εναρμονίζεται με τη φρέζια, το γαρύφαλλο και την παιωνία.

Η ΝΟΤΑ ΒΑΣΗΣ έχει ένα ίχνος μόσχου και βαθιές ξυλώδεις νότες από σανταλόξυλο και ξύλο κέδρου, ενώ μένει ένας απόηχος ίριδας.

Όλα τα προϊόντα φροντίδας της σειράς Multi-Lift είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και για ευαίσθητες.

Για ολοκληρωμένη τελετουργία ομορφιάς, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε Genifique Youth Activating Concentrate το πρωί και Visionnaire [LR 2412 4%] Advanced Skin Corrector τη νύχτα, πριν την κρέμα φροντίδας σας.

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

ΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ: επιστήμη που μελετά τη δομή και την οργάνωση των βιολογικών μακρομορίων, κυρίως των πρωτεϊνών.

ΚΟΛΛΑΓΟΝΑ: πρωτεΐνες που υπάρχουν στο κυρίως δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Υπάρχουν τουλάχιστον 19 διαφορετικοί τύποι κολλαγόνου στο δέρμα (ινίδια, δικτυωτά νήματα, FACITs). Το κολλαγόνο διαδραματίζει κύριο δομικό ρόλο στον ιστό του δέρματος.

ΣΦΙΧΤΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: πρωτεϊνικές δομές σύνδεσης που διασφαλίζουν τη συνοχή μεταξύ των κερατινοκυττάρων στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Οι σφιχτοί σύνδεσμοι αποτελούνται από συγκεκριμένες πρωτεΐνες, όπως οι κλαουδίνες και οι καντερίνες.

ΚΑΔΕΡΙΝΕΣ: γλυκοπρωτεΐνες που εκφράζονται στην επιφάνεια των κυττάρων. Διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην προσκόλληση των κυττάρων μέσα στον ιστό του δέρματος. Η λειτουργικότητά τους εξαρτάται από τα ιόντα ασβεστίου (Ca2+), εξ ου και η ονομασία τους.

ΚΛΑΥΔΙΝΕΣ: είναι το βασικό στοιχείο που επιδρά στο σχηματισμό σφιχτών συνδέσμων (από το λατινικό «claudere», κλείνω).

ΛΟΥΜΙΚΑΝΗ: πρωτεΐνη που συνδέει και οργανώνει τις ίνες κολλαγόνου σε δέσμες, οι οποίες διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη δομή στήριξη ς του κυρίως δέρματος και στις μηχανικές του ιδιότητες.

ΙΝΤΕΓΚΡΙΝΕΣ: είναι  διαμεμβρανικές πρωτεΐνες, δηλ. αλληλεπιδρούν τόσο με το εσωτερικό όσο και με το εξωτερικό του κυττάρου. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη συνοχή των κυττάρων, τη μετανάστευση και τη διαφοροποίηση.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *