in , ,

Game of Thrones Spinoffs: Ο George Martin αποκαλύπτει λεπτομέρειες

Ακολουθώντας την ανακοίνωση του HBO για τέσσερα πιθανά spinoffs του Game of Thrones, ο George Martin έδωσε λεπτομέρειες για το τι να περιμένουμε, αλλά και τι να μην περιμένουμε, από τις σειρές που ακολουθούν.

Όλες αυτές οι σειρές θα είναι prequels

Τα γεγονότα των καινούριων σειρών θα συμβαίνουν πριν από τα γεγονότα της βασικής σειράς. «Όσοι περιμένετε τις περιπέτειες του Hot Pie, θα απογοητευτείτε», δήλωσε ο Martin, σβήνοντας κάθε ελπίδα για ιστορία από έναν τρέχον χαρακτήρα.Επιπροσθέτως, δήλωσε ότι μία από τις σειρές «Δεν θα είναι καν στο Westeros.»

Ο Martin συνδέεται άμεσα με όλες τις σειρές

Οι δηλωμένοι σεναριογράφοι αυτών των σειρών είναι: Brian Helgeland (Mystic River, L.A. Confidential),  Jane Goldman (Kingsman: The Golden CircleX-Men: First Class), Carly Wray (Mad Men, The Bastard Executioner) και Max Borenstein (GodzillaKong: Skull Island). Ο Martin δήλωσε πως δουλεύει με όλους αυτούς τους σεναριογράφους.

«Ο καθένας από αυτούς τους τέσσερις με επισκέφτηκε εδώ, στο Santa Fe. Περάσαμε μέρες μαζί συζητώντας για ιδέες, την ιστορία του Westeros και τον υπόλοιπο κόσμο. Συζητήσαμε και διάφορες λεπτομέρειες από τα βιβλία The World of Ice & Fire και The Lands of Ice & Fire…Είναι όλοι τους καταπληκτικά ταλέντα, και είμαι ενθουσιασμένος να δουλεύω μαζί τους.»

Υπάρχουν περισσότερα spinoffs σε ανάπτυξη από ότι περιμέναμε.

Ο George Martin έκανε δήλωση ακόμα και για πέμπτο spinoff.

«Είχαμε τέσσερα σενάρια σε εξέλιξη όταν έφτασα στο Los Angeles την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μέχρι να φύγω καταλήξαμε σε πέντε. Προσθέσαμε επίσης και πέμπτο συγγραφέα. Προς το παρόν, δεν θα αποκαλύψω όνομα. Το HBO ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων τεσσάρων, και θα ανακοινώσει σίγουρα τον πέμπτο, όταν κλείσει η συμφωνία. Είναι σπουδαίος σεναριογράφος επίσης, και εκτός από εμένα τον Elio και την Linda, δεν ξέρω άλλον που να γνωρίζει και να αγαπάει το Westeros τόσο πολύ.»

Αυτό δεν σημαίνει ότι το HBO θα κυκλοφορήσει οπωσδήποτε και τις πέντε σειρές.

Το γεγονός ότι φτιάχνεται σενάριο για πέντε σειρές, δεν σημαίνει ότι θα βγουν και όλες. Όπως δήλωσε και ο ίδιος:

«Αυτό που κάνουμε αυτήν την στιγμή είναι να γράφουμε τέσσερα -τώρα πέντε- σενάρια. Πόσα από αυτά θα υλοποιηθούν, με πρώτα επεισόδια, και πόσες σειρές θα καταφέρουν να κυκλοφορήσουν, μένει να το δούμε».

Ο στόχος όλων είναι οι καινούριες σειρές να είναι εφάμιλλης ποιότητας με το Game of Thrones, όπου είναι αρκετά δύσκολο.

Δεν θα υπάρξει σειρά Dunk and Egg

Αν και ο George Martin δεν αποκάλυψε ποια θέματα θα έχουν οι σειρές του, αποκάλυψε ποια δεν θα έχουν. Δήλωσε πως δεν θα υπάρχει σειρά βασισμένη στα βιβλία του Tales of Dunk and Egg.

«Εν τέλει, σίγουρα αυτό θα άρεσε και σε μένα, και σε πολλούς από εσάς. Όμως έχω γράψει μόνο τρία βιβλία ως τώρα με αυτό το θέμα, και υπάρχουν ακόμα εφτά έως δέκα παραπάνω που θέλω να γράψω. Ξέρουμε όλοι πόσο αργός είμαι, και πόσο γρήγορα προχωράει η τηλεόραση. Δεν θέλω να επαναλάβω την κατάσταση με το Game of Thrones,  όπου η σειρά τώρα προηγείται από τα βιβλία. Όταν γράψω όλα τα βιβλία Dunk & Egg, τότε θα φτιάξουμε σειρά για αυτά. Η μέρα αυτή όμως αργεί».

Δεν θα υπάρξει σειρά για την επανάσταση του Robert

Όπως δήλωσε ο Martin:

«Μέχρι να έχω τελειώσει τα βιβλία A Song of Ice & Fire, θα γνωρίζετε κάθε σημαντική λεπτομέρεια για την επανάσταση του Robert. Δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις, απλά οι αντιπαραθέσεις, όπου ξέρετε ήδη τα αποτελέσματα. Δεν θα επεκταθώ σε αυτήν την ιστορία, επειδή έχει ήδη ειπωθεί πολλές φορές».

Τέλος, ο Martin υπενθυμίζει σε όλους ότι «Δουλεύει ακόμα πάνω στο Winds of Winter», και θα συνεχίσει ώσπου να τελειώσει. Έχει πολλά να ασχοληθεί, και μας είπε να είμαστε υπομονετικοί.

«Winds of winter, πέντε σειρές, Fire And Blood, τέσσερα βιβλία Wild Cards που ακόμα δε μπορώ να μιλήσω για αυτά. Ευτυχώς που αγαπάω την δουλειά μου».2 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *