in ,

Giorgio Armani x Acqua for Life 2012: Τα τελικά αποτελέσματα [Photos]

Για 2η συνεχή χρονιά ο Giorgio Armani ένωσε τις δυνάμεις του με τον Πράσινο Σταυρό (Green Cross International) για την υποστήριξη των προγραμμάτων πρόσβασης σε πόσιμο νερό, σε κοινότητες όπου υπάρχει έλλειψη, καθώς και για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της γνώσης του κοινού απέναντι σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό.

Για 2η συνεχή χρονιά ο Giorgio Armani ένωσε τις δυνάμεις του με τον Πράσινο Σταυρό (Green Cross International) για την υποστήριξη των προγραμμάτων πρόσβασης σε πόσιμο νερό, σε  κοινότητες όπου υπάρχει έλλειψη, καθώς και  για  την αύξηση της ευαισθητοποίησης και  της γνώσης του κοινού απέναντι σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό.Από την 2η Μαρτίου μέχρι την 31η Μαΐου 2012, η επιχείρηση Acqua for Life – μία ανθρωπιστική καμπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο –  ήταν μία ευκαιρία να αυξηθεί η υποστήριξη προς τον GCI και το πρόγραμμα Έξυπνο Νερό για Πράσινα Σχολεία (Smart Water for Green Schools) το οποίο επικεντρώνεται στις ανάγκες των παιδιών στην Γκάνα και για πρώτη χρονιά στη Βολιβία. Ο στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν την πρόσβαση των χωριών αλλά και απευθείας των σχολείων σε νερό ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής των μαθητών.

Καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με κάθε αγορά ενός αρώματος Acqua di Gio ή Acqua di Gioia, ο Giorgio Armani έδινε την αντιστοιχία σε 100 L νερού στον GCI. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ψηφιακή πλευρά: για κάθε νέο φίλο της σελίδας του Acqua for Life στο Facebook αυτόματα δίνονταν 50 L νερού.
Τα αποτελέσματα
   52,125,629 λίτρα πόσιμου νερού συγκεντρώθηκαν, δηλαδή 20.3% περισσότερα από το 2011.

–   8,554,200 λίτρα συγκεντρώθηκαν μέσω του διαδικτύου.

–   300,000 νέοι φίλοι στο facebook και 114,000 αναφορές σε blogs.

To νερό στον Κόσμο

Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις του πλανήτη μας. Περισσότεροι από 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να στερούνται το πόσιμο νερό. Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα  της έλλειψης ή του μολυσμένου νερού αφού είναι πιο ευαίσθητα. 4,000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο από ασθένειες που οφείλονται στην κατανάλωση βρόμικου ή μολυσμένου νερού. Για το λόγο αυτό το 2000 η διεθνής κοινότητα μέσω των Ηνωμένων Εθνών έθεσε τον στόχο της μείωσης κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό μέχρι το 2015.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις Υπο-Σαχάριες Αφρικανικές χώρες. Στη Γκάνα το 40% του αγροτικού πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Στη Βολιβία, την πιο φτωχή χώρα της Νοτίου Αμερικής, το 33% του αγροτικού πληθυσμού δεν είχε το 2010. Σε κάποιες ιδιαιτέρως απομονωμένες κοινότητες στην επαρχία Santa Cruz που έχουν επιλεχθεί από το πρόγραμμα  Acqua for Life, τα δημόσια αποθέματα βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χλμ. από τα χωριά, γεγονός που συχνά υποχρεώνει τους κατοίκους να καταναλώνουν ακατάλληλο προς πόση νερό.

Πρόσβαση σε νερό και εκπαίδευση

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη,  443 εκατομμύρια ημέρες σχολείου χάνονται κάθε χρόνο εξαιτίας ασθενειών που συνδέονται με το νερό και την καθαριότητα. Ακόμα και όταν τα παιδιά δεν είναι άρρωστα, αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους για να προμηθευτούν νερό. Η παροχή νερού στις  κοινότητες,  όχι  μόνο  βελτιώνει  την  κατάσταση  αλλά  αλλάζει  το  πρόσωπο  του  χωριού, προσελκύει νέους καθηγητές και ενθαρρύνει την ανάπτυξη.

Τα επιτεύγματα μέχρι στιγμής

Το 2011 το πρόγραμμα Acqua for Life ωφέλησε 16 κοινότητες στην περιοχή Volta στη Γκάνα.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2012 θα μας επιτρέψουν να συντηρήσουμε τις εγκαταστάσεις (πηγάδια, γεωτρήσεις, συλλέκτες όμβριων υδάτων) και να βοηθήσουμε 12 νέες κοινότητες στις ανατολικές περιοχές της Γκάνα.

Στη Βολιβία, το πρόγραμμα αφορά σε έξι από τις πιο απομονωμένες κοινότητες στην περιοχή Charagua (στην επαρχία Santa Cruz) που υπέφεραν από περιόδους ξηρασίας για έξι έως οκτώ μήνες κάθε χρόνο. Οι στόχοι της επιχείρησης αφορούν στην οικοδόμηση συστημάτων συγκέντρωσης νερού στα σχολεία, χειροκίνητων συστημάτων γεώτρησης και πηγαδιών που θα μεταφέρουν το νερό από τα παρακλάδια του ποταμού Parapeti, εκπαίδευση των ντόπιων σε βασικούς κανόνες υγείας και υγιεινής και τέλος αλλά πολύ βασικό, εκπαίδευση στους τρόπους συντήρησης των νέων υποδομών.

Επίσης, στις ΗΠΑ ο Giorgio Armani υποστηρίζει το πρόγραμμα Tap Water της Unicef, το οποίο χρηματοδοτεί την πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε υποανάπτυκτες χώρες καθώς και στην περιοχή Yunnan της Κίνας η οποία υποφέρει από σοβαρούς λιμούς και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το 2013, η πρόκληση συνεχίζεται

Το πρόγραμμα Acqua for Life θα συνεχιστεί με την υποστήριξη της Γκάνας και της Βολιβίας καθώς και νέων χωρών και κοινοτήτων όπου οι ανάγκες για νερό είναι σημαντικές.

Ο Armani βασιζόμενος στη δύναμη της μάρκας του σκοπεύει να ενδυναμώσει και άλλο το έργο του, ώστε να επεκτείνει την ενημέρωση για την παγκόσμια έλλειψη νερό. Οι επισκέπτες του Acqua for Life fan page μπορούν να βρουν την τελευταία ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του νερού παγκοσμίως σε συνδυασμό με την πρόοδο των προγραμμάτων στη Γκάνα και στη Βολιβία καθώς και τη ζωή των κοινοτήτων
[wide]

[/wide]Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *