in , ,

Facebook: Δημιουργεί δικές της σειρές και εκπομπές;

Το Facebook φιλοξενεί βίντεο που έχουν γίνει upload από χρήστες ένα χαρακτηριστικό που έγινε διαθέσιμο πρίν μερικά χρόνια, αλλά δεν έχουν δημιουργήσει αρκετά έσοδα από τη διαφήμιση.

Για να επαναφέρει αυτή την τάση, το Facebook έχει ξεκινήσει να τροφοδοτεί τη δημιουργία της δικής του σειράς βίντεο που θα εμφανιστεί αργότερα μέσα στο έτος μέσω μιας νέας καρτέλας Βίντεο που επίσης δεν έχει κυκλοφορήσει.

Για να ενισχύσει την πρωτοβουλία, η εταιρεία έχει προσλάβει τον Ricky Van Veen, συνιδρυτή της κωμικής ιστοσελίδας College Humor, την Sarah Madigan μέλος του Netflix για την απόκτηση βιντεοταινιών και από το MTV την Mina Lefevre για την επίβλεψη της ανάπτυξης νέων εκπομπών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία “κλείνει τις συμφωνίες” για την πρώτη παρτίδα της σειράς, συμπεριλαμβανομένης της σειράς πραγματικών διαγωνισμών “Last State Standing” και μιας κωμωδίας εποχής  “Loosely Exactly Nicole”, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο MTV.

Επιπλέον, η εταιρεία λέγεται ότι χρηματοδοτεί μερικές αποκλειστικές εκπομπές με εξαψήφιους προϋπολογισμούς: είναι αναμφισβήτητα πρόθυμη να δαπανήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ανά επεισόδιο.

Το Facebook χρηματοδοτεί δύο είδη προγραμμάτων – μια χούφτα ακριβότερων σειρών από τους καθιερωμένους παραγωγούς τηλεοπτικών παραγωγών που θα χρειαστούν μερικούς μήνες για να παραχθούν και ένα σωρό μικρότερα, φθηνότερα βίντεο από εκδότες όπως η Vox Media Inc. BuzzFeed Inc. Όλες οι εκπομπές θα είναι επεισοδιακές και έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τη συνομιλία μεταξύ των χρηστών του Facebook.

Το Facebook δίνει στους εκδότες μια ελάχιστη εγγύηση ύψους 10.000 έως 20.000 δολαρίων ανά επεισόδιο προβολής επί τόπου. Μετά το τέλος των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Facebook, τα βίντεο μπορούν να διατεθούν αλλού. Η εταιρεία θα μοιραστεί τα έσοδα από τις διαφημίσεις με τους εκδότες, οι οποίοι μπορούν να αρχίσουν να πωλούν τις δικές τους διαφημίσεις “μετά από μια σύντομη περίοδο”.

Αντί να ανταγωνίζονται άμεσα με υπηρεσίες όπως το Netflix, το HBO και το Showtime, το Facebook στοχεύει σε καλωδιακά δίκτυα και διαφημιστικές υπηρεσίες με νέους θεατές, προσπαθώντας να πάρει μια μερίδα από την τεράστια αγορά τηλεοπτικής διαφημιστικής πινακίδας αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το περιοδικό The Wall Street Journal, το Facebook πληρώνει τις ομάδες pro video games και άλλες εταιρείες στη βιομηχανία eSports για να μεταδίδουν τις υπηρεσίες τους. Η ελπίδα για το Facebook είναι ότι η χρηματοδότηση βίντεο θα παρακινήσει τις εταιρείες παραγωγής και τα στούντιο να μεταφορτώσουν βίντεο υψηλής ποιότητας.

Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος, το τελικό παιχνίδι του Facebook είναι η «έκλειψη της τηλεόρασης», σύμφωνα με τον Matthew Segal, διευθύνοντα σύμβουλο της ATTN, μια εταιρεία ψηφιακών μέσων που δημοσιεύει βίντεο στο Facebook.

“Όχι μόνο το 100% των ατόμων κάτω των 35 ετών έχουν λογαριασμό, αλλά ξοδεύουν πάνω από 1.000 λεπτά το μήνα στο Facebook”, δήλωσε ο Segal της ATTN.

Η Apple, επίσης, θέτει και αυτή βάσεις για προγράμματα τηλεοπτικά.

Πριν λίγες μέρες, είδαμε ότι οι πρόεδροι της Sony Pictures, Zack Van Amburg και Jamie Erlicht, προσχώρησαν στην Apple, ενώ αυτό το μήνα, η Apple άρχισε να εκπέμπει το “Planet of the Apps” σε όλα τα μέλη του Apple Music μέσω της νέας ενότητας TV & Movies της εφαρμογής Μουσική που βρίσκεται κάτω από την καρτέλα Αναζήτηση.

Μήπως τελικά ήρθε το τέλος της τηλεόρασης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *