in , , , ,

Ευδαίμων – Λίγη Αγάπη 2010 [Review]

Για αρχή να πούμε λίγα λόγια για τον Διονύση Νικολόπουλο A.k.a. ΕΥΔΑΙΜΩΝ..

Για αρχή να πούμε λίγα λόγια για τον Διονύση Νικολόπουλο A.k.a. ΕΥΔΑΙΜΩΝ..Γνωρίζοντας ότι δυστυχώς κατά κύριο λόγο το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων Rappers δεν ζει από την μουσική του ο ΕΥΔΑΙΜΩΝ, μένοντας στο Κιάτο κιόλας και όχι στην Αθήνα όπως η πλειονότητα των λοιπών mc’s στην χώρα μας, έχει το δικό του Puma Store στην Κόρινθο.

Ανήκει στους rappers της νέας γενιάς και έκανε γνωστή την παρουσία του στην Hip-Hop κοινότητα μέσα από την συμμετοχή του στην Ηχοκρατορία και μετέπειτα 33 1/3 Entertainment όπου έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα μέσα από τα mixtapes του DJ ALX. Παρών σε ζωντανές εμφανίσεις ως μέλος της Live Hip-Hop μπάντα Αφοί Στραβαλέξη & Σία (Τάκι Τσαν, DJ ALX, Φάνης Αφανής, Ευδαίμων, O-Live).

Η αποχώρηση του από κει και η συνεργασία του με τον DJ Smartie είναι το επόμενο μουσικό βήμα του. Μαζί πλέον Ευδαίμων και DJ Smartie ετοίμασαν και τον πρώτο του προσωπικό δίσκο ο οποίος φέρει τον τίτλο «Λίγη Αγάπη». (Παρμένο δείγμα από το προσωπικό του bio).

Σε γενική άποψη είναι ένας δίσκος που δεν θα σε αφήσει να πλήξεις.. Ξεκινώντας από το flow του που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και τις ρίμες του που έχουν και στιχουργική άποψη καιδεν στερούνται σωστής στίξης και ποιότητας…

Αξίζει να προσεχθούν όλα τα κομμάτια όμως εμένα μ έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση κάποια και θα τα αναλύσω στην πορεία… Πάντως οι παράγωγες έχουν έντονο ηλεκτρονικό στοιχείο και θυμίζουν κάτι από εποχές 80 έχοντας επιρροές από ντίσκο.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κομμάτι Ένα θαύμα το οποίο έχει το ίδιο δείγμα με το κομμάτι «Ω! Θαύμα» του Τάκι Τσαν..

Λοιπόν κομμάτια που ξεχώρισα ήταν το «Άντε Ρε» που μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε στο κλίμα της σκέψεως του Ευδαίμων για το τι νιώθει για την φάση του τώρα και έχει την ευχάριστη έκπληξη του Ominus που μας θύμισε τον παλιό καλό Γιάννη του παρελθόντος..

Το ότι το αγαπάει και το πονάει αυτό που κάνει μπορεί εύκολα να φανεί στα κομμάτια «Η ιστορία ενός ιππότη» και «Για μια φάση που αγαπάω» που καταθέτει την δική του άποψη για την κατάληξη του Ελληνικού Hip-Hop(πράγμα που πιστεύω ότι έχει μια δόση αληθοφάνειας).

Για το τέλος έχω να τονίσω ότι βρήκα πολύ ενδιαφέρον τον ενδοδιάλογο του με τον DJ Smartie σε πολλά κομμάτια και ότι έβγαζε χιούμορ κάνοντας διάφορα σκετσάκια μαζί με τον τον συμπαραγωγό του μιας και εκείνος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την παραγωγή του όλου εγχειρήματος.. Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα ήταν ότι δεν υπήρχε πλειάδα θεμάτων στο δίσκο, δηλαδή πολλά κομμάτια είχαν το ίδιο θέμα, και το ότι οι παραγωγές αν και προσεγμένες είχαν μια μικρή έλλειψη φαντασίας…

Εν κατακλείδι περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις υπόλοιπες δισκογραφικές ή μη κινήσεις του Ευδαίμονα και οποιοδήποτε live του θα ανταποκριθεί από δω…

Η προσωπική μου βαθμολογία είναι 8..

Tracklist:
01. Εξέχοντας του πλήθους
02. Ένα θαύμα (2K9 Mix) (ft. Tina, DJ Smartie)
03. Λίγη Αγάπη (ft. Tina)
04. Άντε ρε! (ft. Ominus)
05. Η ιστορία ενός ιππότη (ft. Tina, DJ Smartie)
06. Τι δεν είναι…
07. Ευδαίμων! (ft. DJ Smartie)
08. Για μια φάση που αγαπάω (ft. Ant-T)
09. Τόσοι πολλοί ραψωδοί
10. Δέκα χρόνια μετά (ft. DJ Smartie)
11. Άλλη μια φορά
12. Όσα δεν είπα (ft. DJ Smartie)
13. Ευθύς! (ft. Ant-T, OverDose, Remix)
14. Αφιερωμένο (ft. Ant-T)
15. Ξεχνάμε (2K9 Mix)
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *