Απλό, καθημερινό και απολαυστικό!!!
Υλικά:
1 φλ. του τσαγιού βούτυρο
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. του τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κ. της σούπας κακάο άγλυκο
6 κ. της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα αφομοιώνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα για κεικ. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το κακάο. Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάοστο μείγμα του κεικ που κρατήσαμε. Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο. Κουταλιά κουταλιά το αδειάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 175*C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη!!!