in , ,

Biotherm x Firm Corrector [Packshots]

Ήρθε η στιγμή να πάρουμε σοβαρά το δέρμα μας: γιατί ο χρόνος δεν είναι πολύ «ελαστικός» μαζί του.

Ήρθε η στιγμή να πάρουμε σοβαρά το δέρμα μας: γιατί ο χρόνος δεν είναι πολύ «ελαστικός» μαζί του.Από τα 20 έως τα 70 έτη, το δέρμα χάνει έως και 50% του κολλαγόνου, του σημαντικότερου συστατικού σφριγηλότητας1.

Το 2012 η Biotherm θα ταράξει τα νερά στην κατηγορία σύσφιξης του σώματος με την παρουσίαση του Firm Corrector, μιας κρέμας επανασύσφιξης, για πιο σφριγηλό, πιο ελαστικό και πιο τονωμένο δέρμα.

Αυτή η σύνθεση επόμενης γενιάς αξιοποιεί τις φυσικές συσφιγκτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος Laminaria ochroleuca, το οποίο προέρχεται από μία μακροάλγη που έχει την ικανότητα να γίνεται σταθερή και άκαμπτη μέσα σε δευτερόλεπτα2, ώστε να αντέχει σε πολύ υψηλή υδροδυναμική καταπόνηση, χάρη στην υδροστατική πίεση που δημιουργείται μέσα στα κύτταρά της.

Το εκχύλισμα L. Ochroleuca συμβάλλει στην αναδημιουργία της σφριγηλότητας μέσα στο δέρμα, βοηθώντας το να διατηρεί την ακεραιότητα του κυρίως δέρματος καθώς ενισχύει τη σύνθεση τριών βασικών συστατικών στον εξωκυττάριο χώρο του δέρματος*, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για τη διατήρηση της δομής, της σφριγηλότητας και της πυκνότητας του δέρματος.

Με τη Firm Corrector, η επιδερμίδα αποκτά πιο τονωμένη και πιο σφριγηλή όψη με μεγαλύτερη ελαστικότητα σε μόλις 10 ημέρες**.

Δεν σταματήσαμε όμως εδώ. Η αποτελεσματικότητα αποδείχθηκε με μια εξαντλητική σειρά βιομηχανικών ελέγχων, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοκόλλου εκτόξευσης πεπιεσμένου αέρα Dynaskin® για τη μέτρηση της ικανότητας επαναφοράς τους δέρματος, καθώς και πολυάριθμων κλινικών αξιολογήσεων και πολύτιμων αυτό-αξιολογήσεων.

Η Biotherm παρουσιάζει την Firm Corrector: το νέο ορισμό ΤΗΣ ΣΦΡΙΓΗΛΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ.

1 Sam Shuster and al. British Journal of Dermatology.

2 M. Denny and al. The Journal of Experimental Biology.

*Δοκιμές in vitro

** Αυτό-αξιολογήσεις – 80 γυναίκες – 4 εβδομάδες

Βιολογικό Γεγονός

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ μας ΧΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1% ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΤΟΥ κάθε ΧΡΟΝΟ. ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΞΥ 20 ΚΑΙ 70 ΕΤΩΝ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ότι ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΜΑΣ.

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα κύρια συστατικά στοιχεία του εξωκυττάριου χώρου του δέρματος, ένα πολύπλοκο δίκτυο αλληλοσυνδεμένων ινών και πρωτεϊνών που εγγυάται ελαστικότητα, τονικότητα και όμορφη εμφάνιση, μαζί με τις πρωτεογλυκάνες (πρωτεΐνες και συνδεδεμένους υδατάνθρακες) και γλυκοζαμινογλυκάνες (μια κατηγορία υδατανθράκων) που συμβάλλουν από κοινού στην ενυδάτωση και την τόνωση του δέρματος.

Καθώς μειώνονται οι ποσότητες κολλαγόνου με την πάροδο του χρόνου, αυτό το πλέγμα αποδομείται σταδιακά, το δέρμα χάνει την πυκνότητα, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του, γίνεται όλο και πιο χαλαρό αποκτώντας ζαρωμένη όψη.

Τα Εργαστήρια Biotherm στράφηκαν στον πλούσιο κόσμο της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, για να βρουν ένα ενεργό συστατικό ικανό να ενισχύει ταυτόχρονα και τα τρία βασικά συστατικά αυτού του εξωκυττάριου χώρου*, που ευθύνεται για τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Παρουσιάζουμε το εκχύλισμα L.ochroleuca, ένα ενεργό συστατικό σύσφιξης από τη θάλασσα.


*Δοκιμές in vitro

L.Ochreuloca

ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ…

ΣΤΗΝ ΚΕΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΑΚΡΟΑΛΓΗΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΣΩΠΗΤΕΣ ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.

Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ενώ οι άλγες που σαρώνονται από τα θαλάσσια κύματα πρέπει να αντιστέκονται στις υδροδυναμικές δυνάμεις που προκαλούν οι ακραίες ταχύτητες του νερού, πολύ σπάνια παρατηρείται μεταβολή της φοράς και του σχήματός τους παρόλο που τα υλικά τους είναι συχνά αδύναμα και εύπλαστα1.

Αντίθετα, τα αμυντικά τους συστήματα είναι πολύ πιο περίπλοκα…

Για να αντιστέκεται στην καταστροφή από αυτή τη συνεχή μηχανική καταπόνηση, η μακροάλγη L. ochroleuca γίνεται σταθερή και άκαμπτη μέσα σε δευτερόλεπτα, χάρη σε έναν περίπλοκο υδροστατικό μηχανισμό των κυττάρων της.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ «ΤΕΙΧΗ»

Εκτός από τον κρίσιμο ρόλο τους στη διατήρηση της κυτταρικής ακεραιότητας, τα κυτταρικά τοιχώματα της L. ochroleuca αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας κατά των φυσικών και χημικών επιθέσεων. Η όσμωση μεταξύ της θάλασσας και του κυτταρικού τοιχώματος προκαλεί μεταβολή στο μέγεθος του κυττάρου: το νερό ασκεί υδροστατική πίεση στο κενοτόπιο, η οποία ονομάζεται σπάργωση (η κατάσταση διόγκωσης), η οποία προκαλεί τέντωμα του τοιχώματος. Το κύτταρο περικλείεται προστατευτικά, επιτρέποντας στην άλγη να αντέξει στην εξωτερική πίεση χωρίς να σπάσουν τα φύλλα της και χωρίς να ξεριζώνεται από το βράχο ή την επιφάνεια όπου βρίσκεται.

Οι βιολόγοι μας επέλεξαν ένα συστατικό που εκχύλισαν από την L. ochroleuca σε φάση τέτοιας καταπόνησης, όταν βρισκόταν στο αποκορύφωμα της έντασης και της σταθερότητάς της, ώστε να λάβουν το ενεργό τμήμα της. Η άλγη πλύθηκε, συνθλίφθηκε, συμπυκνώθηκε και διηθήκε, ώστε να ληφθεί το βέλτιστο εκχύλισμα.

 

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΦΙΓΓΕΤΑΙ

Στην επιδερμίδα, το εκχύλισμα L. ochroleuca μιμείται το φυσικό αμυντικό μηχανισμό σύσφιξης της άλγης L. ochroleuca που ενεργοποιείται στο φυσικό της οικοσύστημα, διεγείροντας την ικανότητα σύσφιξης της επιδερμίδας με μια διττή δράση: αυξάνει τη σύνθεση των φυσικών παραγόντων σύσφιξης* της επιδερμίδας – κολλαγόνου, πρωτεογλυκανών και γλυκοζαμινογλυκανών – ώστε να ενισχύσει τη φυσική δομή της και τη σφριγηλότητά της, και προστατεύει τους ινοβλάστες της – οι οποίοι παράγουν κολλαγόνο, πρωτεογλυκάνες και  γλυκοζαμινογλυκάνες – από την καταπόνηση*, ώστε να διατηρούν την ακεραιότητά τους.

1 M. Denny and al. The Journal of Experimental Biology.
*Δοκιμές in vitro

 

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΑΛΓΗ … Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ της “ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΑΛΓΗΣ”

Συνάντησα αυτό το είδος διάσπαρτο σε αφθονία στον κολπίσκο Annotmeur: οι κάτοικοι του île de Sein το ξεχωρίζουν από τη σύσταση και το χρώμα του […] και το αποκαλούν με το κέλτικο όνομά του, ‘CalcogneMelen’. ” *

De la Pylaie

Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 1822, ο Γάλλος βοτανολόγος, εξερευνητής, καλλιτέχνης και αρχαιολόγος, βαρόνος Auguste-Jean-Marie Bachelot de la Pylaie, πρωτοανακάλυψε την άλγη L. ochroleuca στη διάρκεια μια εκδρομής του στο île de Sein της Βρετάνης. Οι ντόπιοι το αποκαλούσαν “Calcogne-Melen” που σημαίνει “κίτρινη άλγη.”

Λόγω του μοναδικού κίτρινου χρώματός της, που τη διακρίνει από το σκούρο καφέ χρώμα των άλλων αλγών Laminaria, ο De la Pylaie της έδωσε την ονομασία Laminaria ochroleuca.

* De La Pylaie, Annales des Sciences Naturelles (1824).

 

FIRM • CORRECTOR

Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΕΡΗ

Η Biotherm συγκεντρώνει τις συσφιγκτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος L. ochroleuca σε ένα προϊόν ολικής επανασύφιξης της επιδερμίδας. Το Firm Corrector ξαναδίνει στην επιδερμίδα τη νεανική της εμφάνιση, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΙΟ ΣΦΡΙΓΗΛΗ, ΠΙΟ ΤΟΝΩΜΕΝΗ,
ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΗ…

DYNASKIN®
ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

Πρωτόκολλο: 24 γυναίκες ηλικίας 35 έως 55 ετών με χαλάρωση δέρματος στους μηρούς χρησιμοποίησαν το Firm Corrector δύο φορές ημερησίως για 10 ημέρες. Με τη μέθοδο Dynaskin®, εκτοξεύθηκε πεπιεσμένος αέρας στο δέρμα παραμορφώνοντάς το και ταυτόχρονα λαμβάνονταν 3D εικόνες από την επιφάνειά του με προβολή κροσσών. Οι εικόνες αναλύθηκαν με τη χρήση ενός μοναδικού λογισμικού ώστε να ληφθούν πληροφορίες σχετικά με την κοιλότητα παραμόρφωσης που προκαλούσε η ριπή πεπιεσμένου αέρα.

Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του όγκου παραμόρφωσης που προκαλούσε η εκτόξευση πεπιεσμένου αέρα στο δέρμα μετά την εφαρμογή (-9%) και μετά από 10 ημέρες (-18%).

Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε και σημαντική μείωση του βάθους της παραμόρφωσης από την εκτόξευση πεπιεσμένου αέρα αμέσως μετά την εφαρμογή (-11%) και μετά από 10 ημέρες (-11%), αποδεικνύοντας τη συσφιγκτική δράση του Firm Corrector.

Η σημαντική αύξηση της αναλογίας επιφάνειας/όγκου υπογραμμίζει την επίδραση σύσφιξης του Firm Corrector τόσο αμέσως μετά την εφαρμογή (+17%) όσο μετά από 10 ημέρες χρήσης του προϊόντος (+28%).


… ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ…

Πρωτόκολλο: Ενόργανη αξιολόγηση των βιομηχανικών ιδιοτήτων του δέρματος με τη χρήση του Dermal Torque Meter® (ροπόμετρου δέρματος) σε 31 γυναίκες.

Σημαντική βελτίωση μετά από 2 εβδομάδες χρήσης:

Σφρηγιλότητα

+9.7%

Ελαστικότητα της επιδερμίδας

+12%

Τονικότητα

+24.8%

…ΠΙΟ ΑΠΑΛΗ, ΠΙΟ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΗ…

Πρωτόκολλο: κλινική βαθμολόγηση της απαλότητας και ενυδάτωσης σε 31 γυναίκες.

Σημαντική αύξηση μετά από 2 εβδομάδες χρήσης του Firm Corrector, βελτίωση μετά από 4 εβδομάδες χρήσης:


Αποτελέσματα που επαληθεύουν οι γυναίκες

Πρωτόκολλο: Αυτό-αξιολόγηση από 80 γυναίκες ηλικίας 35 έως 55 ετών με απώλεια σφριγηλότητας και τόνου στην επιδερμίδα που χρησιμοποίησαν Firm Corrector δύο φορές ημερησίως για 4 εβδομάδες.

Μετά από 10 ημέρες χρήσης…

96% των γυναικών δηλώνουν ότι η επιδερμίδα τους είναι πιο ενυδατωμένη.

95% δηλώνουν ότι η επιδερμίδα τους είναι πιο απαλή στην αφή.

74% δηλώνουν ότι η επιδερμίδα τους δείχνει υπέροχη.

 

Μετά από 4 εβδομάδες χρήσης…

90% δηλώνουν ότι η επιδερμίδα τους δείχνει πιο ελαστική.

85% δηλώνουν ότι η επιδερμίδα τους δείχνει πιο λεία.

78% δηλώνουν ότι η επιδερμίδα τους δείχνει πιο τονωμένη.

71% δηλώνουν ότι η επιδερμίδα τους δείχνει πιο σφριγηλή.

 

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΗ

Η εξαιρετικά πλούσια υφή, πολυτελής υφή του Firm Corrector είναι ιδανική για απαλή εφαρμογή, ωστόσο δεν είναι λιπαρή και δεν κολλάει ώστε να απλώνεται εύκολα και να απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, κι έτσι μπορείτε να ντυθείτε αμέσως μετά την εφαρμογή.

Κρεμώδης και απαλή, η υφή δημιουργεί εξαιρετικά δροσερή αίσθηση, προσφέροντας άμεση ενυδάτωση, άμεση λάμψη και αποτέλεσμα σύσφιξης λόγω των σωματιδίων μαργαρόρριζας

και ενός φιλμογενούς πολυμερούς που περιέχει η σύνθεση. Η επιδερμίδα μεταμορφώνεται ορατά. Ένα αναζωογονητικό άρωμα από φρουτώδεις και ξυλώδεις νότες ολοκληρώνει το προϊόν.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *