Ειδικά αν δώσουμε στον όρο σκουπίδια μια διευρυμένη έννοια. Τύπου “trash”, που λένε και οι αγγλοσάξονες. Ναι, αναφέρομαι στις στιλιστικές επιλογές που συναντώνται στα beach parties.
Και ενώ όλοι τα έχουμε δει, όλοι έχουμε ψιθυρίσει στην παρέα δείχνοντας κάποιον και σχολιάζοντας, το θέμα πάντα έληγε εκεί. Ας κάνουμε δημιουργική κριτική. Κάποιος πρέπει να θίξει το θέμα του τι δεν πρέπει να κάνεις όταν πας σε ένα τέτοιο party.
Κοπέλες:
1. Όχι στα ψηλά παπούτσια. Όχι στα τακούνια, όχι στις πλατφόρμες. Ας κάνουμε ένα visualize στο σκηνικό, έτσι, για να γίνω λίγο γραφικός και να σας αποτυπωθεί πιο έντονα. Θα πας σε party σε μια παραλία. Με άμμο. Και φοράς τα δωδεκαποντά σου, κατεβαίνεις απ’ το τραμ, τα βλέμματα είναι όλα πάνω σου. Μέχρι που φτάνεις στην παραλία. Ξαφνικά, δυσκολεύεσαι να ισορροπήσεις και τα τακούνια σου βουλιάζουν στην άμμο. Το ξέρω, η Sarah Jessica Parker στην αφίσα της δεύτερης ταινίας του “Sex And The City” ήταν μια οπτασία με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της να περπατάει στην έρημο. Αλλά, θέλω να σταθούμε λίγο στη λέξη οπτασία. Γιατί δε γίνεται να περπατάς, πόσο μάλλον να χορεύεις και να διασκεδάζεις στην άμμο με τακούνια. Οπότε φόρα πέδιλα, σανδάλια, κάτι βολικό. Μπορεί να μη σε βοηθήσει να κάνεις την παρουσία σου αισθητή βγαίνοντας από το τραμ, θα σου δώσει την ευκαιρία όμως να την κάνεις αισθητή χορεύοντας στο party.
2. Μπορεί να είναι party, μπορεί να νιώθεις την ανάγκη να ντυθείς ωραία, αλλά σου θυμίζω, πας στην παραλία. Οπότε φόρα το μαγιό σου αντί για εσώρουχα, και βάλε κάτι απλό, ένα σορτσάκι κι ένα μπλουζάκι, ένα απλό φορεματάκι, κάτι που να νιώθεις άνετα. Η παραλία δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τη βραδινή σου τουαλέτα.
3. Νέον χρώματα: μια μόδα από τη δεκαετία του 80′ που επανήλθε στις βιτρίνες. Και εκεί πρέπει να μείνει, αν με ρωτάς, στις βιτρίνες. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, γεννήθηκες άνθρωπος, όχι υπογραμμιστικό. Στις σπάνιες περιπτώσεις που το φωσφοριζέ ρούχο είναι καλαίσθητο, η κοπέλα που θα αποφασίσει να το φορέσει θεωρεί, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, πως πρέπει να βάλει μαζί κίτρινο, πράσινο, ροζ και πορτοκαλί φωσφοριζέ, θυμίζοντας κασετίνα στάμπιλο. Για να μην πολυλογώ, ναι, θα σε κοιτάνε όλοι αν φορέσεις εκείνο το φωσφοριζέ μπλουζάκι, αλλά θα πονάνε τα μάτια τους. Άσε τα νέον χρώματα για το clubbing.
4. Βραχιόλια. Ο αριθμός αυτών που επιτρέπεται μια κοπέλα να έχει στα χέρια της είναι αντιστρόφως ανάλογος με την ηλικία της. Στα δεκαπέντε, έχει φάση να φοράς εκατόν πενήντα διαφορετικά βραχιόλια που πιάνουν το μισό σου χέρι. Όσο μεγαλώνεις, πρέπει να αρχίσεις να τα αποχωρίζεσαι. Κάτι σαν τα αρκουδάκια από το δωμάτιό σου.
Αγόρια:
1. Δεν πας σε κλάμπ, το σακάκι δε σου χρειάζεται. Δε φαίνεσαι προσεγμένος, φαίνεσαι γελοίος. Το ίδιο ισχύει και για εσένα που έβαλες πόλο και σήκωσες τον γιακά, θυμίζοντας τον κόμη δράκουλα· όλοι ξέρουμε πως τελείωσε αυτή η ιστορία.
2. Φόρεσες μαγιό, μπράβο σου. Τώρα όμως που έβγαλες και τη μπλούζα σου για να κάνεις μια βουτιά, είδα και το μποξεράκι σου να διαφαίνεται από κάτω. Θες να μου εξηγήσεις γιατί το κάνεις αυτό; Ποτέ μου δεν το κατάλαβα αυτό το φαινόμενο. Συνήθως, δε, το μποξεράκι τη μέρα που θα πας παραλία και θα βρίσκεται κάτω από το μαγιό θα φέρει και μια βαρύγδουπη λεζάντα στο λάστιχο του, τύπου Calvin Klein. Άκου να σου πω όμως κάτι, δεν αναβαθμίζεσαι έτσι. Μικρο αστισμό δείχνεις, το λιγότερο.
3. Το ότι είσαι στην παραλία δε σημαίνει πως αυτό παύει να είναι party. Θέλω να πω ότι δεν είναι ανάγκη να γδυθείς εάν δε σκοπεύεις να μπεις για βουτιά στο νερό. Τώρα θα μου πεις, τζάμπα να πάει η αποτρίχωση στο στήθος; Να μη δείξουμε και το τατουάζ; Κάν’το να μη φαίνεται τόσο εσκεμμένα επιδεικτικό, εκεί θέλω να καταλήξω. Βγάλε τη μπλούζα σου μόνο πριν μπεις στη θάλασσα, όχι με το που φτάσεις στο party.
4. Σιγά σιγά, το ταμπού με τα “V” κοψίματα στις μπλούζες ξεπεράστηκε. Και όπως κάθε ταμπού που ξεπερνιέται, έφτασε στο άλλο άκρο, το άκρο του “V” μέχρι τον αφαλό. Καταλαβαίνω ότι πέρασες ώρες στο γυμναστήριο φτιάχνοντας αυτό το σώμα και θες να το δείξεις, αλλά αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος. Γιατί πέρα από το στήθος και, δυστυχώς, πολλές φορές, το πάνω μισό των κοιλιακών σου, αναδεικνύεται και η κακογουστιά σου. Λυπάμαι.
Και ένας κανόνας και για αγόρια και για κορίτσια: τα γυαλιά ηλίου μπορεί να τα παίρνετε μαζί σας στην παραλία και να σας έχει γίνει συνήθεια. Θέλω λοιπόν να καταπιέσετε την ορμή που σας ωθεί να τα φορέσετε και στο βραδινό beach party, καθότι δεν έχει ήλιο. Και δεν είσαι ούτε η Lady GaGa, ούτε ο Kanye West.
Να θυμάστε, το κλειδί της επιτυχίας όταν ντύνεστε για ένα τέτοιο party είναι η απλότητα.
Το μποξεράκι κάτω απ’το μαγιό γίνεται για λόγους υγιεινής καθαρά κ μόνο! Πριν μερικά χρόνια αλλά ακόμα και τώρα, βγαίνουν μαγιό τα οποία δεν έχουν ”διχτάκι”. Γι’αυτό το λόγο, εφαρμόστηκε αυτή η ”τεχνική”.
Το θέαμα δεν παύει να είναι γελοίο.
Το μποξεράκι κάτω από το μαγιό ήταν και είναι γελοίο και δεν έχει καμία σχέση με την υγιεινή, έλεος παιδιά… Παρεμπιπτόντως, ακόμα και το διχτάκι τι το θες; Για λόγους υγιεινής ή για να μη σου φύγει /να μην κουνιέται το περιεχόμενο του μαγιώ;
το μποξερακι κατω απο το μαγιο ειναι ακρως ερεθιστικο στα αγορια και προσελκυει νπαρα πολλες κοπελες επισης δεν ειναι καθολου γελοιο.παρεπιπτοντως πολυ ωραιο αρθρο συνχαρητηρια
Το διχτακι χρειαζεται για λογους υγιεινης γιατι (συνθετικο+ ιδρωτας+αλατι και αμμος = μυκητες και μποχα) αλλα και για λογους ανεσης αφου κραταει το περιεχομενο και αποφευγεις στραμπουλιγματα ή την μετατροπη του μποξερ σε αντισκηνο σε περιπτωση ερεθισμου (καυλωματος) ….με την ιδια λογικη και οι γυναικες τι χρειαζονται το σουτιεν….μην τους φυγουν τα βυζια?
μιλαμε για μποξερακι αγαπητε lio. οχι για την ατσαλινη ζωνη αγνοτητος. το νερο τη θαλασσας εξακολουθει να περναει και μεσα απο το υφασμα. οποτε η δικαιολογια σου ειναι φαουλ. με ή χωρις διχτακι, το μαγιω φοριεται χωρις τιποτα απο κατω. αν ισχυε το αντιθετο τοτε οι γυναικες θα φορουσαν σουτιεν κατω απο το μαγιω τους. εχεις δει καμια να το κανει;
Alex eisai theos eisai o guru tou styl se apothewnoume se agapame.
πολύ σωστό με αρκετή δόση χιούμορ..keep up the good work! 🙂